حالت تاریک
یکشنبه, 28 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
میراث فرهنگی پاوه نیازمند اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی
رئیس میراث شهرستان پاوه مطرح کرد:

میراث فرهنگی پاوه نیازمند اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پاوه در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه‌ منظر فرهنگی هورامان، گفت: میراث فرهنگی پاوه نیازمند اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی است.

عزیز مصطفایی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به پیشینه فرهنگی و هنری مردم منطقه اورامانات، اظهار داشت: مردم هنرمند این دیار از دیرباز با بهره‌گیری از صنایع‌دستی، نیازهای روزمره خود را تأمین کرده‌اند. با وجود این ظرفیت ارزشمند، متأسفانه بازتاب آن در سطح ملی کافی نبوده و شایسته است توجه بیشتری به آن شود.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پاوه در ادامه با اشاره به جایگاه ویژه‌ منظر فرهنگی هورامان در پاوه افزود: پاوه تنها شهرستان کشور است که تمامی اراضی آن در محدوده ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان قرار دارد. این ویژگی جایگاه این منطقه را در سطح ملی و بین‌المللی ممتاز کرده است.

این دانش‌آموخته دکترای مردم‌شناسی خاطرنشان کرد: زمانی‌که بازرس یونسکو، برای بررسی پرونده ثبت جهانی به منطقه آمد، تأکید کرد که تفاوت میراث اینجا با بسیاری دیگر از کشورها، در زنده بودن آن است؛ میراثی که مردم در آن زندگی می‌کنند، نه فقط تماشا.

مصطفایی با اشاره به ثبت ۳۵ عنصر فرهنگی از پاوه در فهرست میراث ناملموس ملی گفت: این آمار خود گویای غنای فرهنگی منطقه است. علاوه بر این، فهرستی از دیگر عناصر نیز در دست تهیه و انتظار ثبت قرار دارد.

این دانش‌آموخته دکترای مردم‌شناسی با تأکید بر ظرفیت‌های گردشگری شهرستان پاوه افزود: در حال حاضر ۲۶ اقامتگاه بوم‌گردی فعال در شهرستان داریم که حدود نیمی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی کل استان کرمانشاه را تشکیل می‌دهند. 

مصطفایی خاطرنشان کرد: همچنین در سه‌ ماه گذشته، ۱۳۱ خانه مسافر ساماندهی شده‌اند و بیش از ۲۰۰ خانه دیگر در نوبت اخذ مجوز قرار دارند. این آمارها نشان‌دهنده ظرفیت عظیم گردشگری منطقه است و انتظار داریم وزارتخانه با تخصیص تسهیلات ویژه، از این ظرفیت حمایت کند.

وی همچنین صنایع‌دستی را یکی از محورهای معیشتی مهم مردم منطقه دانست و گفت: روستاهای شهرستان در زمینه صنایع‌دستی به صورت تخصصی فعال‌اند؛ از روستای داریان با ارغوان‌بافی، تا میوان با گیوه‌بافی زنان، و نودشه که با محله‌ای به‌نام «جولاها» و ثبت ملی در حوزه گیوه، به‌عنوان شهری نمادین شناخته می‌شود.

مصطفایی با تکیه بر تجربیات میدانی خود به‌عنوان پژوهشگر مردم‌نگار، به چالش‌های سرمایه‌گذاری در منطقه اشاره کرد و افزود: با توجه به توپوگرافی خاص منطقه، ساخت‌ و ساز با دشواری‌هایی مواجه است. لازم است در قوانین بازپرداخت تسهیلات بازنگری شود و دوره‌ تنفس افزایش یابد تا رغبت سرمایه‌گذاران حفظ شده و از شکست پروژه‌ها جلوگیری شود.

وی با تأکید بر موقعیت مرکزی پاوه در منطقه هورامان تصريح کرد: زیرساخت‌های اداری شهرستان بسیار ضعیف است. ساختمان فعلی موزه مردم‌شناسی استیجاری است و محل استقرار اداره‌کل میراث فرهنگی نیز مربوط به پیش از انقلاب است که هنوز آثار جنگ تحمیلی بر دیوارهای آن باقی مانده است.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان پاوه در بخش پایانی سخنان خطاب به مسئولان ذی‌ربط گفت: با توجه به موقعیت مناسب این ساختمان و زمین اطراف، درخواست تخصیص ۵۰۰ میلیارد ریال برای احداث مجموعه‌ای در شأن ثبت جهانی این منطقه داریم که شامل اداره‌کل میراث فرهنگی شهرستان، پایگاه فرهنگی اورامانات، موزه و غرفه‌های صنایع‌دستی است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!