حالت تاریک
شنبه, 06 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
واکسیناسیون دام‌ها کلید کنترل تب مالت
مدیرگروه پیشگیری بیماری‌های علوم پزشکی کرمانشاه مطرح کرد:

واکسیناسیون دام‌ها کلید کنترل تب مالت

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه گفت: برای کنترل تب مالت در انسان، واکسیناسیون دام‌ها ضروری است، بدون اقدامات جدی در بخش دامپروری، شیوع بیماری ادامه خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سارا شاه‌آبادی بیماری تب مالت یا بروسلوز را یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیر و مشترک میان انسان و دام در کشور، به‌ویژه در استان‌های غربی که قطب دامپروری هستند، معرفی کرد و اظهار داشت: این بیماری به دلیل علائم متنوع و پراکنده‌ای که ایجاد می‌کند، به‌نام بیماری هزار چهره شناخته می‌شود. 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه دوره نهفته بیماری بین یک تا سه هفته است و ممکن است به صورت حاد یا تدریجی شروع شود، ادامه داد: تب، درد مفاصل، کمر درد، عرق شبانه و آسیب به مغز، کلیه و قلب از جمله پیامدهای مهم این بیماری است که گاهی درمان را پیچیده و زمان‌بر می‌کند. 

وی بیان کرد: راه‌های انتقال تب مالت شامل مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه و تماس غیربهداشتی با دام است، به‌ویژه برای افرادی که در کار ذبح دام هستند یا دام را در کنار منزل خود نگهداری می‌کنند. 

شاه‌آبادی با اشاره به اینکه این بیماری از انسان به انسان منتقل نمی‌شود، خاطرنشان کرد: دوره درمان تب مالت معمولاً بین ۶ تا هشت هفته است، ولی عوارض قلبی و عصبی آن ممکن است درمانی تا چهار تا ۶ ماه نیاز داشته باشد. 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه افزود: ابتلا به تب مالت ایمنی دائمی ایجاد نمی‌کند و اگر فرد پس از بهبودی مجدداً با عامل بیماری تماس پیدا کند، دوباره آلوده خواهد شد. 

وی توصیه کرد: برای پیشگیری از تب مالت باید از تماس‌های غیربهداشتی با دام خودداری کرده و در صورت نیاز به تماس، از وسایل حفاظتی و بهداشتی مانند عینک، دستکش، گان و چکمه استفاده شود. 

شاه‌آبادی مهم‌ترین روش پیشگیری از ابتلا به تب مالت را مصرف شیر و لبنیات پاستوریزه دانست و گفت: برای جوشاندن شیر غیرپاستوریزه، باید شیر را به مدت پنج دقیقه پس از رسیدن به دمای جوش جوشاند. 

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه به ضرورت تهیه گوشت از مراکز مجاز و مورد تأیید دامپزشکی و مراکز بهداشت اشاره کرد و گفت: از خرید گوشت‌های ذبح شده در کنار جاده و خیابان خودداری شود، همچنین به‌دلیل اینکه یکی از راه‌های انتقال بیماری تب مالت هنگام شیردوشی است، اگر فرد شیر دوش دچار زخم یا خراش روی دستانش باشد، بیماری می‌تواند از طریق پوست منتقل شود؛ بنابراین، استفاده از دستکش وگان ضروری است. 

وی همچنین به نقش حیاتی سازمان دامپزشکی در کنترل تب مالت اشاره کرد و افزود: واکسیناسیون دام‌ها اهمیت بسیاری دارد و تا زمانی که کنترل جدی این بیماری در بخش دامی انجام نشود، موارد آن در انسان افزایش خواهد یافت.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.