حالت تاریک
چهارشنبه, 03 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
پژوهش راه‌حل چالش‌های اقتصادی  و صنعتی کرمانشاه
استاندار کرمانشاه مطرح کرد:

پژوهش راه‌حل چالش‌های اقتصادی و صنعتی کرمانشاه

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه پیشرفتی که بر پایه پژوهش نباشد، محکوم به شکست خواهد بود، گفت: پژوهش و نوآوری راه‌حل چالش‌های اقتصادی و صنعتی استان کرمانشاه است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ منوچهر حبیبی شامگاه چهارشنبه در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان کرمانشاه که در سالن اجتماعات دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی برگزار شد، اظهار داشت: قدرت به سه بخش تقسیم می‌شود شامل قدرت زور؛ برخی از افراد قدرت خود را از طریق زور و توانایی‌های فیزیکی اعمال می‌کنند، دوم قدرت ثروت؛ برخی دیگر قدرت خود را از ثروت و امکانات مالی به دست می‌آورند. این نوع قدرت نسبت به قدرت زور انعطاف بیشتری دارد.

استاندار کرمانشاه افزود: سوم قدرت علم و دانش است؛ برترین قدرت، قدرت علم و دانش است. این قدرت، امروز در دستان شما نخبگان گرامی قرار دارد لذا اگر به دنبال توسعه‌یافتگی هستیم، باید به علم و دانش تکیه کنیم و جایگاه آن را روزبه‌روز برجسته‌تر کنیم. 

وی با بیان اینکه کشورهای در حال توسعه راهی جز تقویت بنیان‌های علمی ندارند، گفت: تجربه نشان داده که در طول تاریخ، جوامعی که به علم و دانش توجه کرده‌اند، به ترقی و توسعه دست یافته‌اند خداوند متعال نیز با علم خود بر جهان احاطه دارد.

حبیبی خاطرنشان کرد: علم و دانش، زمانی به تکنولوژی تبدیل می‌شود که پژوهش به‌عنوان یک کاتالیزور در کنار آن باشد، پژوهش کلید خلاقیت و نوآوری است.

پیشرفتی که بر پایه پژوهش نباشد، محکوم به شکست خواهد بود

وی ادامه داد: پژوهش، راز و رمز پدیده‌ها را آشکار می‌کند و به علم معنا می‌بخشد، بدون اغراق، تمام پیشرفت‌های بشری مرهون تحقیق و پژوهش است و هر پیشرفتی که بر پایه پژوهش نباشد، محکوم به شکست خواهد بود.

حبیبی با تأکید بر اینکه پژوهش، کلید توسعه‌یافتگی پایدار و کارآفرینی است، گفت: دانشگاهی به هدف خود رسیده است که بتواند کارآفرین باشد، امروز به دانشگاه‌های کارآفرین نیاز داریم؛ دانشگاه‌هایی که پژوهشگران و محققان را پرورش دهند به‌عنوان نمونه، دانشگاه رازی در حوزه‌های تحقیقاتی و پژوهشی کارهای ارزشمندی انجام داده است.

پژوهش باید به یک گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود

وی در ادامه به چالش‌های حوزه پژوهش اشاره کرد و گفت: در مسیر پژوهش، چالش‌هایی وجود دارد که باید به آن‌ها توجه شود یکی از آن‌ها فرهنگ‌سازی پژوهش است، پژوهش باید به یک گفتمان عمومی در جامعه، دانشگاهیان، دانشجویان و اساتید تبدیل شود.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: فرهنگ پژوهش در شأن جامعه دانشگاهی ما نیست و نیاز به ارتقاء دارد باید پژوهش و تحقیق را جزئی از فرهنگ دانشگاهی بدانیم.

وی در ادامه گفت: مشکلات مالی از موانع اصلی پژوهش هستند، نگاه به پژوهش باید در نظام بودجه‌ریزی کشور پررنگ‌تر باشد، پژوهشگران نباید دغدغه مالی داشته باشند و باید تمرکز خود را بر نتیجه پژوهش معطوف کنند.

حبیبی در بخش دیگری از سخنانش به رابطه دانشگاه و صنعت اشاره کرد و افزود: ارتباط ضعیف بین دانشگاه و صنعت یکی دیگر از موانع توسعه پژوهش است این ارتباط باید تقویت شود تا پژوهش‌های دانشگاهی بتوانند به نیازهای صنعتی پاسخ دهند.

وی همچنین به تربیت نیروی انسانی پژوهشگر اشاره کرد و گفت: تعداد پژوهشگران و محققان ما کافی نیست، دانشگاه‌ها باید مسئولیت بیشتری در تربیت پژوهشگران بر عهده بگیرند در برخی رشته‌ها، مانند شیمی، با کمبود اساتید و پژوهشگران روبه‌رو هستیم.

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم پژوهش را ارتقاء دهیم و شاهد اثرگذاری بیشتر آن در جامعه باشیم ان‌شاءالله جایگاه پژوهشگران و محققان در سطح علمی و اجتماعی، به جایگاه شایسته و برتری دست پیدا کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.