حالت تاریک
یکشنبه, 02 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کرمانشاه؛ پلی برای تردد به مرزهای غیر
غفلت مسئولان کرمانشاهی از مرز خسروی؛

کرمانشاه؛ پلی برای تردد به مرزهای غیر

به‌دنبال غفلت مسئولان امر از سرمایه‌ای بزرگ نظیر بهره‌برداری حداکثری از مرز خسروی، اکنون این مرز به محلی برای عبور زوار عتبات عالیات به سایر مرزها تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با عراق و ارتباط با بخش کردی و عربی این کشور می‌تواند نقش مؤثر و اثرگذاری را در توسعه روابط ایران و عراق داشته باشد و رونق اقتصادی را برای مردم منطقه به ارمغان بیاورد.

مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری از شهر کرمانشاه قرار دارد و هم‌اکنون تردد مسافر و مبادلات تجاری از این مرز در حال انجام است.

مرز خسروی طی سه سال گذشته پس از بازگشایی افتخار میزبانی زائران اربعین را داشته و با بهبود زیرساخت‌ها یکی از مناسب‌ترین پایانه‌های مرزی برای عزیمت به عتبات عالیات است به نحوی که طی اربعین امسال حدود یک میلیون زائر از آن تردد و رضایت‌مندی خود را از خدمات ارائه شده اعلام کردند.

پس از بازگشایی مرز خسروی با رایزنی صورت گرفته توسط وزرای کشور ایران و عراق این پایانه مرزی به صورت ۲۴ ساعته و شبانه‌روزی آماده پذیرش زائران عتبات عالیات است موضوعی که می‌تواند جایگاه این مرز قدیمی و ریشه‌دار را احیا کند.

مرز خسروی طی سال‌های گذشته همواره محل تردد کاروان‌های زیارتی عتبات عالیات بوده اما پس از بسته شدن مقطعی این مرز این روند متوقف و تردد کاروان‌ها به مرزهای دیگر منتقل و بسیاری از هتل‌ها به حالت تعطیل درآمدند اما اکنون با بهبود شرایط، مردم استان کرمانشاه به ویژه شهرستان قصرشیرین انتظار دارند وضعیت گذشته مجدد احیا شود.

هیچ‌گونه سهمیه‌بندی به استان‌ها اختصاص نیافته است

سعید کریمی‌خو در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به اینکه همه کاروان‌های زیارتی استان کرمانشاه از مرز خسروی تردد می‌کنند، اظهار داشت: پس از بازگشایی مرز خسروی و ۲۴ ساعته شدن این مرز، اعزام‌ کاروان‌های زیارتی عتبات عالیات، همگی از این مرز انجام می‌شود.

مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه با بیان اینکه خبر سهمیه‌بندی کاروان‌های زیارتی برای عبور از سایر مرزهای کشور، شایعه بوده و درست نیست، عنوان کرد: در بحث تردد کاروان‌های زیارتی از مرزها، هیچ‌گونه سهمیه‌ای از سوی سازمان حج و زیارت کشور تعریف نشده است، لذا اگر ادعای در این زمینه وجود دارد کاملاً نادرست است.

وی در ادامه افزود: وظیفه اصلی سازمان حج و زیارت کشور این است که به شرکت‌های زیارتی مجوز اعزام زائران را می‌دهد که از مرزهای قابل تردد زائران را به کشور عراق ببرند، اما سازمان حج و زیارت نمی‌تواند شرکت‌های زیارتی را الزام کند که حتماً باید از چه مرزی تردد کنند و به مرزها سهمیه تردد بدهد.

کریمی‌خو خاطرنشان کرد: علاوه بر ۲۱ شرکت‌ زیارتی که در سطح استان کرمانشاه در حال فعالیت هستند، با سه شرکت دیگر از استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و تهران در حال همکاری هستیم که کاروان‌های زیارتی خود را از مرز خسروی به عتبات عالیات اعزام کنند و حتی برای اعزام زائران سایر استان‌ها نیز از مرز خسروی استفاده کنند.

مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه در ادامه گفت: اگر بخواهیم این اقدامات گسترده‌تر و ادامه‌دار باشد باید برای مرز خسروی جذابیت‌های بیشتری ایجاد کنیم که تردد از این مرز، مزایای قابل توجهی برای شرکت‌های زیارتی و زائران داشته باشد و آن‌ها نسبت به عبور از خسروی تمایل پیدا کنند.

کریمی‌خو با اشاره به اینکه شرکت‌های خصوصی متعلق به بخش خصوصی هستند، بیان کرد: با توجه به اینکه شرکت‌های زیارتی خصوصی هستند، سعی دارند که با کم‌ترین هزینه بتوانند بهترین امکانات را در اختیار زائران قرار دهند و در مقابل نیز سوددهی خوبی نیز برای خودشان داشته باشد به همین خاطر امکانات و رونق مرز و جذابیت‌های آن نقش بسیار مهمی در انتخاب مسیر تردد، توسط شرکت‌ها دارد.

وی اذعان کرد: لذا ادعایی مبنی بر اینکه مسئولان سایر استان‌ها با ارتباط توانسته‌اند که برای مرزهای خود، سهمیه تردد کاروان‌های زیارتی، دریافت کنند یک ادعای کاملاً غلط است چرا که روند کار به گونه دیگری است و خود شرکت‌ها به دلیل اینکه خصوصی هستند، بر اساس بررسی‌هایی که انجام می‌دهند تصمیم خواهند گرفت که از کدام مرز تردد کنند.

کریمی‌خو تصریح کرد: البته نباید این موضوع را نادیده گرفت که مرزهای سایر استان‌ها، خیلی قبل‌تر از استان کرمانشاه کار خود را شروع کرده‌اند و این امر بی‌تأثیر نیست، در حالی که مرز خسروی با گذشت کم‌تر از دو سال از فعالیت رسمی خود مورد توجه مردم قرار گرفته است و قطعاً در سال‌های آینده با توجه به ایجاد زیرساخت‌های متعدد، روند رو به رشدی در زمینه تردد زائران خواهد داشت.

مدیرکل حج و زیارت استان کرمانشاه در پایان گفت: در بحث عبور کاروان‌های زیارتی از مرز خسروی، عوامل متعددی از جمله وضعیت جاده‌ای، وضعیت زیرساختی، امکانات رفاهی، خدمات دولتی و برآورد هزینه‌های حمل و نقل، می‌توانند نقش بسیار مهمی در انتخاب مسیر تردد کاروان‌های زیارتی داشته باشد، لذا سعی ما بر این است که با همکاری سازمان‌های دولتی از قبیل راهداری، نیروی انتظامی، راه و شهرسازی، مجموعه استانداری، شهرداری و... برای ترغیب شرکت زیارتی خدمات خوب و مطلوبی به آن‌ها ارائه دهیم.

مسئولان کرمانشاهی پیگیر تخصیص سهمیه به خسروی هستند

محمد‌طیب صحرایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در رابطه با پیگیری مسئولان سایر استان‌های مرزی برای تخصیص سهمیه‌ تردد کاروان‌های زیارتی از مرزهای خود، اظهار داشت: آنچه که در حال حاضر ضرورت دارد جدیت و پیگیری سازمان‌های مرتبط در استان کرمانشاه برای بررسی این موضوع است.

استاندار کرمانشاه عنوان کرد: همان‌طور که شاهد هستیم، آقای وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم و آقای میراحمدی معاون امنیتی وزیر کشور، در دولت گذشته، موافقت‌ها و تلاش‌های بسیاری داشتند که مرز خسروی به صورت شبانه‌روزی فعال شود و مرز خسروی به عنوان دروازه کربلا همانند سایر مرزها، رونق خاصی بگیرد.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه اذعان کرد: در حال حاضر با توجه به تغییراتی که در وزارت‌خانه‌ها و سطح کلان کشور اتفاق افتاده است، ان‌شاء‌الله با استقرار مسئولان جدید، روند گذشته مجدداً پیگیری شود.

صحرایی در ادامه افزود: برای رونق و توسعه مرز خسروی مصوبات بالادستی را داریم و بحث‌های امنیتی به طور کامل تأیید شده است، لذا در استان کرمانشاه باید با عزم و اراده جدی به این موضوع ورود کرد و مسئولان حج و زیارت استان و دستگاه‌های مرتبط باید به تلاش‌های خود ادامه دهند.

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه در پایان تأکید کرد: اینکه مسئولان سایر استان‌ها در حال تلاش و فعالیت برای دریافت امتیاز هستند یک امر کاملاً طبیعی است؛ لذا در استان کرمانشاه مجموعه اداری استان، مسئولان و نمایندگان نیز باید به صورت جدی به دنبال احقاق حق استان باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ وحیدی وزیر سابق کشور دولت سیزدهم و مؤمنی وزیر کشور دولت چهاردهم طی شهریورماه در سفر به استان کرمانشاه و در جریان بازدید از مرز بین‌المللی خسروی وعده دادند سهمیه کاروان‌های زیارتی مرز خسروی افزایش یابد، موضوعی که تحقق کامل آن نیازمند عزم جدی مسئولان است؛ قطعاً افزایش کاروان‌های زیارتی عتبات عالیات از مرز خسروی می‌تواند رونق اقتصادی و اشتغال شهرستان قصرشیرین را احیا کند.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از