بودن یا نبودن شورا؛ مسأله این است؛
کرمانشاه نانخور اضافه نمیخواهد
شورای اسلامی شهر در مرکز استان و برخی از شهرستانهای کرمانشاه تنها به محلی برای هدررفت هزینههای بیتالمال و تقسیم مسند تبدیل شده است بیآنکه پای غم نان مردم در میان باشد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»، همواره شورای اسلامی شهر و روستا در کنار معدود خدماتی که ارائه داده است حواشی فراوانی را بههمراه داشته تا جایی که بهوضوح منافع شخصی را بر منافع مردم ترجیح داده و بهنام مردم کامروایی کردهاند.
ناکارآمدی شورای شهر در کرمانشاه و برخی از شهرستانهای استان یکی از سرعتگیرهایی است که البته مقامات ارشد استانی هم درباره انحلال آن هشدار دادهاند با این حال لازمه تحقق این مهم، نظارت دقیق بر شهرداریها است که دست کمی از شوراهای اسلامی شهر و روستا ندارند.
مصوبات شورا و شهرداری راهگشا و تسهیلگر باشد
علی قبادی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: واقعیت این است که نهتنها در هرسین بلکه در سایر نقاط کشور وقتی سازمانی دچار وقفه مدیریتی میشود مسلماً مشکلاتی ایجاد خواهد شد که حل این قبیل مشکلات دشوار است.
شهردار هرسین افزود: در دوسال گذشته اختلافاتی بین شهردار و اعضای شورای شهر وجود داشته و مدتی این مجموعه با سرپرست اداره شده که این دو دستگیها باعث اختلال در امور شهرداری شده است.
وی تصریح کرد: امیدی به وضعیت موجود نبوده و شرایطی هم که بنده با آن موجه شدم رضایتبخش نیست زیرا منابع درآمدی بسیار ناچیز و بدهیها زیاد است، اگر چه از لحاظ رقمی بدهیها بسیار چشمگیر نیست ولی به دلیل نبود درآمد امیدی به بهبود اوضاع نیست.
قبادی گفت: یکی از مشکلاتی که وجود دارد، این است که حتی در سنوات گذشته بودجه شهرداری کم پیشبینی شده که اگر مطالعهای صورت گیرد نسبت به بودجه سرانه شهرداریهای استان و بهخصوص برخی از شهرهای تقریباً پیشرفته کشور، سرانه شهرداری در آنجا بیش از سه برابر شهر هرسین است.
شهردار هرسین افزود: زنگ خطر نقض ماده ۶۸ قانون شهرداری بهصدا درآمده درحالیکه این ماده قانونی به صراحت عنوان میکند که از محل منابع داخلی ۶۰ درصد باید صرف هزینههای جاری و ۴۰ درصد صرف کارهای عمرانی شود اما وقتی شهرداری بودجه را با این مبلغ میبندد عملاً فرصت هیچگونه کار عمرانی وجود ندارد و حداکثر کاری که میتوان انجام داد حفظ وضع موجود است.
وی خاطرنشان کرد: بدبینانهترین وضعیت این است که این بودجه تحقق پیدا نکند و بر اثر کمکاری مجموعه و انگیزه نداشتن یا تغییرات مدیریتی این بودجه تحقق پیدا نکند در نتیجه شهرداری دچار یک رکود فعالیتی و مدیریتی میشود.
قبادی با بیان اینکه درصدد هستیم وضعیت شهری و شهرداری را هم از لحاظ سلامت اداری و هم از لحاظ درآمدی ارتقاء دهیم، افزود: قاعدتاً برای برونرفت از این وضعیت باید یک برنامه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشیم.
شهردار هرسین خاطرنشان کرد: در برنامه کوتاهمدت که ۶ ماهه است ما باید به ساماندهی امور اداری، نگهداری محیط شهری و رفع نقایص و هدایت در مسیر صحیح بپردازیم.
وی تصریح کرد: در برنامه میانمدت که بین یک تا دو سال به طول خواهد انجامید برخی از پروژههای مفید و ثمر بخش را در سطح شهر کلید خواهیم زد و در برنامهبلند مدت هم برنامههایی داریم که اگر به عمر مدیریتی ما رسید اطلاعرسانی خواهیم کرد در غیر این صورت مسیری را ترسیم خواهیم کرد که افراد بعد از ما هم بتوانند از این اقدامات بهرهمند شوند.
قبادی گفت: مهمترین کار در فرصت باقیمانده تا عید نوروز به نوعی توجه به زیبایی بصری شهر، زنگآمیزی و زیباسازی شهری است و همچنین جلب اعتماد و مشارکت مردم در امور شهری است.
تاثیر مصوبات شورا و شهرداری در مدیریت شهری
شهردار هرسین افزود: مسلماً برخی از مشکلات موجود در سطح شهر به مصوبات شورا و نحوه اجرای آنها مربوط میشود، توصیه ما به اعضای محترم شورا این است که در فرصت باقیمانده با همدلی و همگرایی دنبال حل مشکلات باشند و اختلاف نظرها را کنار بگذارند.
وی خاطرنشان کرد: مصوبات در شورا و شهرداری باید برای شهرداری و مردم راهگشا و تسهیلگر باشد، فلسفه وجودی شورای شهر این است که یک جمع محلی که هم فرصت دارند و هم اشراف بر شهر دارند با مصوبات خود بتوانند مشکلات موجود را برطرف کنند.
شورای شهر در کرمانشاه کارایی ندارد
محمدطیب صحرایی؛ استاندار کرمانشاه نیز در در این باره اظهار داشت: ترکیب شورای شهر نتوانسته عملکرد موفقیتآمیزی داشته باشد بلکه عملکرد آنها خدماترسانی به مردم شهر کرمانشاه را با اختلال مواجه کرده است.
وی با اشاره به روی زمینماندن ۲۶ لایحه شهرداری، افزود: اگرچه هفته پیش بررسی این لوایح از سر گرفته شد اما طی چند ماه اخیر معطل مانده و سبب ایجاد گرفتاری برای مردم شهر شد.
استاندار کرمانشاه درباره تصميم هیئت حل اختلاف با موضوع انحلال شورای شهر، گفت: اسناد و مطالبات موجود میتواند منجر به صدور رای انحلال شورا شود که البته در این باره با اعضای شورا اتمامحجت هم کردهایم.
صحرایی با تاکید بر اینکه بر اساس قانون درباره شورای شهر کرمانشاه تصمیمگیری میشود، اذعان کرد: نارضایتی مردم و معطلی امور شهری مقدمات رسیدگی به این موضوع را فراهم کرده است
به گزارش شبکه اطلاعرسانی مرصاد، ساماندهی وضعیت شوراهای شهر و روستا در استان کرمانشاه یک مطالبه عمومی است که باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد زیرا اکنون در اقصی نقاط کرمانشاه این مراکز فاقد کارایی لازم بوده و مردم دل خوشی از فعالیت آنها ندارند.