مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه:
دانشآموزانی مفتخر به هویت ایرانیاسلامی تربیت کنیم
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: مدرسه کانون تربیت است، دانشآموزان در مدرسه رشد پیدا میکنند لذا باید دانشآموزان را بهگونهای تربیت کنیم که به هویت ایرانیاسلامی خود افتخار کنند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ آموزش و پرورش جزو ارکان اصلی هر جامعه است؛ تربیت نسل آینده انقلاب و سکانداران نظام اسلامی توسط جامعه فرهیخته فرهنگیان در آموزش و پرورش رقم میخورد و مدارس، اساس و پایه تزکیه و تعلیم هستند لذا با توجه به اهمیت موضوع و همچنین روزهای آغازین سال تحصیلی جدید، آنچه در ادامه میخوانید متن گفتگوی خبرنگار مرصاد با سلمان محمدی مدیرکل آموزش و پروش استان کرمانشاه است.
مرصادنیوز: لطفاً مختصری درباره پروژه مهر مدارس توضیح دهید.
محمدی: از سالهای گذشته وزارت آموزش و پرورش تأکيد داشته است که هر ساله، ابتدای سال تحصیلی جدید به صورت کاملاً شاد و مفرح شروع شود لذا در این پروژه مدیران، معلمان و معاونان وظیفه دارند تا شرایط مدرسه را به صورتی مهیا کنند که روز اول مهر مدرسه به خوبی پذیرای دانشآموزان باشد؛ آمادهسازی فضا، تجهیزات، نیروی انسانی و برنامه در قالب این پروژه ملی گنجانده میشود و با انجام این اقدامات تمهیدات لازم برای حضور دانشآموزان در سر کلاسهای درس فراهم میآید.
مرصادنیوز: چه تعداد از دانشآموزان در استان کرمانشاه مشغول تحصیل میشوند؟
محمدی: امسال با احتساب پیشدبستانیها قریب به ۳۷۰ هزار نفر دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی درس میخوانند که از این تعداد حدود ۳۱ هزار و ۶۰۰ دانشآموز کلاساولی هستند که جشن آنها تحت عنوان جشن شکوفهها در ۲۷ مهرماه برگزار شد،
۲۸ شهریور نیز جشن جوانهها برای کلاس هفتمیها برگزار شد این جشنها در راستای یک فرآیند اجتماعیسازی برگزار شد تا دانشآموزان قبل از دیدن دانشآموزان پایههای بالاتر با همکلاسیها و کلاسهای درس خود آشنا شوند، در روز یکشنبه اول مهر ماه نیز زنگ مهر و ایثار به صورت همزمان در مدارس کشور به صدا درآمد.
از آنجا که آغاز سال تحصیلی جدید با آغاز هفته دفاع مقدس همزمان شده است باید تلاش کنیم تا ارزشهای دفاع مقدس را به کودکان نوجوانان و جوانانمان انتقال دهیم؛ زنگ نماز نیز در همان روز یکشنبه در مدارس استان کرمانشاه با حضور ائمه جماعات به صورت نمادین به صدا درآمد که هدف از این اقدام ترویج اقامه نماز در میان دانشآموزان است.
مرصادنیوز: چه تعداد مدرسه و چه تعداد همکار فرهنگی در استان مشغول فعالیت هستند؟
محمدی: حدود ۴ هزار مدرسه نزدیک به ۱۴ هزار کلاس درس و ۲۶ هزار نفر همکار شاغل در سال تحصیلی جدید در خدمت دانشآموزان استان قرار دارند.
امسال ۲ هزار نفر از همکاران جدید به آموزش و پرورش اضافه شدهاند بنابراین هیچ کلاسی در کرمانشاه بدون معلم نخواهد بود.
مرصادنیوز: لطفاً درباره طرح شهید عجمیان مختصری توضیح دهید.
محمدی: در تابستانی که گذشت همکاران فرهنگی ما در قالب طرح شهید عجمیان فضاهای آموزشی و حدود ۳۰۰ کلاس درس را با اولویت مناطق محروم آمادهسازی، تعمیر، بهسازی، نوسازی و مرمت کردهاند و اداره کل نوسازی مدارس استان نیز حدود ۴۰ مدرسه جدید با ظرفیت حدود ۱۵۰ کلاس درس جدید در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است.
مرصادنیوز: چند جلد کتاب برای دانشآموزان در سال تحصیلی جدید چاپ شده است؟
محمدی: نزدیک به ۴ میلیون جلد کتاب نیز در این راستا در میان مدارس استان توزیع شده که در همین نخستین روزهای سال تحصیلی جدید در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.
مرصادنیوز: در خصوص سرویس مدارس لطفاً توضیح دهید.
محمدی: امسال شهرداریها و سازمان تاکسیرانی در شهرها و سازمان اداری کل حمل و نقل و پایانهها در روستاها متولی بحث سرویس مدارس شدهاند، متقاضیان سرویس مدارس باید در یک بازه زمانی مشخص در سامانه سپند ثبتنام میکردند به مدیران نیز توصیه شده است برای جلوگیری از ایجاد بینظمی همکاریهای لازم را در این خصوص داشته باشند.
البته نگاه ما به سرویس مدارس، تربیتی است و جلساتی با رانندگان برگزار میشود تا با نظام تعلیم و تربیت همسو شوند.
مرصادنیوز: آیا همه دانشآموزان در مدارس ثبتنام کردهاند؟
محمدی: بیش از ۹۹ درصد دانشآموزان ثبتنام کردهاند و تعداد اندکی از دانشآموزان برای ثبتنام اقدام نکردهاند که برخی از این دانشآموزان کسانی هستند که میخواهند وارد پایه دهم شوند این دانشآموزان در خردادماه تجدید شدهاند و با شرکت در امتحانات مرداد و شهریور نمره قبولی را کسب کردهاند، برخی از این افراد حد نصاب لازم برای ورود به رشتههای نظری اعم از انسانی، ریاضی یا تجربی را کسب نکردهاند و باید وارد یکی از رشتههای فنی حرفهای یا کار و دانش شوند؛ در این خصوص باید به جامعه آگاهی داده شود که فنی و حرفهای و کار و دانش از شاخههای مهم آموزشی و مهارتی هستند.
مرصادنیوز: اهمیت مهارتآموزی برای دانشآموزان چیست؟
محمدی: اگر بخواهیم در آینده مشکل بیکاری جامعه را حل کنیم و فرزندانمان مهارت خاصی را یاد بگیرند باید آنها را به سمت رشتههای فنی و حرفهای و کار دانش سوق دهیم.
برخی دانشآموزان علی رغم کسبنکردن نمرههای کافی برای ثبتنام در رشتههای نظری برای ورود به رشتههای فنی از خود مقاومت نشان میدهند، توصیه ما به این دانش آموزان این است که برای ثبتنام در رشتههای فنی در هنرستانها حضور پیدا کنند.
مرصادنیوز: آموزش و پرورش برای دانشآموزان بازمانده از تحصیل برنامهای دارد؟
محمدی: در کنار طرحهای موجود در آموزش و پرورش طرحی با نام طرح شهید محمودوند وجود دارد که هدف آن به حداقل رساندن دانشآموزان بازمانده از تحصیل است، در این طرح از طرق مختلف دانشآموزانی که مشکل خاصی ندارند اما در مدرسه حاضر نمیشوند شناسایی و اقدامات لازم برای ترغیب آنها برای حضور در مدرسه انجام خواهد گرفت.
سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ دانشآموز بازمانده از تحصیل در استان شناسایی شده بود که با پیگیریهای صورت گرفته برای بازگرداندن دانشآموزان به فرآیند تعلیم و تربیت، یکهزار و ۸۰۰ نفر آنها به مدارس بازگردانده شدند و ۷۰۰ نفر دیگر لزوماً بازمانده از تحصیل نیستند، چون تعدادی از این دانشآموزان ممکن است به دلیل مهاجرت به دیگر استانهای کشور رفته باشند.
مرصادنیوز: اولویت مهم آموزش و پرورش چیست؟
محمدی: عدالت آموزشی و کیفیتبخشی به عنوان یکی از اولویتهای مهم دستگاه تعلیم و تربیت در استان دنبال میشود، در راستای کیفیتبخشی به آموزشها قرار شده نشستهای تخصصی برای ارتقای معدل دانشآموزان استان تشکیل شود.
عدالت آموزشی هم یکی دیگر از اولویتهای دستگاه تعلیم و تربیت است، باید در جهت عدالت آموزشی تلاش کرده و شرایط را بهگونهای مهیا کنیم که آموزش در تمام مناطق محروم و کمبرخوردار استان از نظر کیفی در حد سایر نقاط باشد.
مرصادنیوز: چه اقداماتی برای فضاهای ورزشی دانشآموزان صورت گرفته است؟
محمدی: از سال گذشته قریب ۳۷ زمین چمن مصنوعی در مدارس مناطق کم برخوردار استان ساخته شد، همچنین ۱۴ استخر دانشآموزی و ۱۷ سالن ورزشی و کلاس درس تربیت بدنی با اولویت مدارس دخترانه در استان در دست ساخت است که این موارد در قالب طرح شهید سلیمانی انجام شده است.
مرصادنیوز: به نظر شما بهترین مدرسه کدام است؟
محمدی: بهترین مدرسه، نزدیکترین مدرسه به محل سکونت دانشآموزان است لذا از خانوادهها تقاضا دارم فرزندان خود را در نزدیکترین مدرسه محل سکونتشان ثبتنام کنند.
مرصادنیوز: سخن پایانی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه؟
محمدی: مدرسه کانون تربیت است و دانشآموزان در مدرسه رشد پیدا میکنند لذا باید دانشآموزان را بهگونهای تربیت کنیم که به هویت ایرانی اسلامی خود افتخار کنند.
در پایان از زحمات همه همکاران فرهنگی و همچنین اهالی رسانه تقدیر و تشکر میکنم.
انتهای خبر/