حالت تاریک
دوشنبه, 03 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سند دیگری از محرومیت استان کرمانشاه؛

یادمان مرصاد در شأن این عملیات نیست

یادمان مرصاد در شأن این عملیات نیست

با وجود اهمیت عملیات غرورآفرین مرصاد، این یادمان در شأن عملیات مرصاد نیست هرچند که از طرح‌های دارای مصوبه سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه نیز است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ پس از پذیرش قطع‌نامه ۵۹۸ و پایان جنگ تحمیلی، منافقین کوردل در اقدامی غافل‌گیرانه، عملیاتی موسوم به فروغ جاویدان را با هدف براندازی نظام جمهوری اسلامی آغاز کردند، آنها با حمایت رژیم بعث عراق، به خاک ایران نفوذ و ضمن پیشروی سریع، دست به جنایات جنگی و کشتار بی‌رحمانه مردم بی‌گناه زدند.

 

 در پاسخ به این اقدام ناجوانمردانه، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عملیات مرصاد با رمز یا صاحب‌الزمان(عج) به مقابله برخاستند در واقع در این عملیات، رزمندگان اسلام از سه محور چهارزبر، جاده قلاجه و جاده اسلام‌آبادغرب-پل دختر وارد عمل شده و با رشادت و شجاعت، منافقین را تا پشت مرزها عقب راندند.

 

 در این نبرد، بیش از ۲۰ تیپ مشترک منافقین و ارتش عراق با بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ کشته و زخمی، شکست سنگینی را متحمل شدند، همچنین، بیش از ۱۲۰ تانک، ۴۰۰ نفربر و مقادیر زیادی تجهیزات نظامی دشمن منهدم شد.

 

این تنها گوشه‌ای از اهمیت عملیات مرصاد بود اما در عین تعجب اکنون و پس از گذشت سال‌ها با وجود اینکه یادمان مرصاد دارای مصوبه سفر رهبر انقلاب است، این یادمان در شأن شهدای عملیات مرصاد نیست که البته این امر را مرهون و مدیون غفلت مسئولان امر هستیم.

 

در جلسه‌ای که سال گذشته مقام ارشد استان در آن حضور داشت ایشان بر توسعه فضای یادمان مرصاد تأکید کرد و گفت: عملیات افتخارآمیز مرصاد همچون نگینی در تاریخ کرمانشاه می‌درخشد، با این حال متأسفانه با همه تلاش‌های انجام شده وضعیت کنونی این یادمان مناسب و برازنده نیست.

 

محمدطیب صحرایی با بیان اینکه این یادمان می‌تواند به میزان چهار تا پنج برابر فعلی توسعه پیدا کرده و به یک پایگاه ملی و بین‌المللی تبدیل شود، افزود: مرصاد می‌تواند قله افتخارات دفاع مقدس کرمانشاه باشد و باید از این ظرفیت مهم برای معرفی استان و رشادت‌های مردم این منطقه در دوران دفاع مقدس استفاده کنیم.

 

به گفته استاندار کرمانشاه باید برای مرصاد یک دورخیز در سطح ملی و بین‌المللی داشته باشیم تا با کلیدواژه مرصاد بتوانیم مجموعه‌ای از گردهمایی‌ها، جشنواره ها و مسابقات مختلف فرهنگی، ادبی و ورزشی را برگزار کنیم.

 

استاندار کرمانشاه ادامه داد: در تهیه طرح توسعه یادمان مرصاد باید بخش‌های ویژه‌ای مثل بمباران‌های کرمانشاه، سرداران استان، شهدای زن، کودک و نوجوان استان دیده شود تا بازدیدکنندگان از یادمان مرصاد با کرمانشاه و ظرفیت‌های فوق‌العاده دفاع مقدسی این استان آشنا شوند.

 

استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: می‌توانیم با اجرای طرح توسعه یادمان مرصاد، علاوه بر اینکه مرصاد را به همگان بشناسانیم، از ظرفیت مهم این یادمان برای معرفی کرمانشاه در ابعاد ملی و بین‌المللی استفاده کنیم.

 

صحرایی در ادامه به مجموعه حفظ آثار استان کرمانشاه ماموریت داد تا با فراخوان به ادارات و نهادهایی مثل ارشاد، حوزه هنری برای طراح برتر طرح جامع توسعه یادمان مرصاد جوایز نفیسی در نظر بگیرند.

 

نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه، سپس با اعلام آمادگی برای حمایت همه جانبه از اجرای طرح توسعه یادمان مرصاد گفت: حاضریم برای این پروژه حمایت اعتباری خوبی اختصاص دهیم، ضمن اینکه از خارج از استان هم می‌توانیم برای پروژه اعتبار جذب کنیم اکنون اما پس از گذشت یک سال مرصاد همان مرصاد است...

 

یادمان مرصاد نماد مقاومت ملی است 

 

عیسی اجاق در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با بیان اینکه سالروز عملیات مرصاد به عنوان روز ملی کرمانشاه در تقویم ثبت شده، اظهار داشت: گرامی‌داشت عملیات مرصاد یک وظیفه ملی است و همه متولیان و کارگزاران وظیفه دارند تا متناسب با این روز اقداماتی در حوزه مأموریتی خود داشته باشند.

 

این پیشکسوت و رزمنده دفاع مقدس و فعال فرهنگی افزود: عملیات مرصاد بزرگترین عملیات کشور است و از جنبه‌های مختلف قابل بررسی است؛ یکی از جنبه‌های عملیات این است که دشمن‌ در این عملیات بر روی ذهن افراد کار کرد.

 

وی با بیان اینکه آنچه‌که سرکرده‌های منافقین انجام دادند عملیات ذهن بود، گفت: یکی از توفیقات برجسته منافقین در طول تشکیل این سازمان عملیات ذهنی است که همچنان نیز می‌توان آن را به عینه دید، قالب‌های ذهنی در جنگ‌های شناختی تأثیرگذار هستند، مثال‌هایی که از قالب‌های ذهنی می‌توان بیان کرد عبارتند از: بادام تلخ، تونل زمان و نقطه صفر، این مثال‌ها تنها عناوینی برای تاکتیک‌های جنگ شناختی هستند.

 

اجاق افزود: منافقین این تاکتیک‌ها را در دهه‌های قبل و بعد از انقلاب به‌کار گرفتند، آنها با عملیات روانی و تاکتیک‌های جنگ شناختی بر روی ذهن افراد خود کار کرده و آنها را به گونه‌ای که خود می‌خواستند شکل دادند. 

 

وی تصریح کرد: آنها هیچ مبحثی غیر از گفتمان و ایدئولوژی خود قبول نداشتند، هر تونلی یک راه ورودی و یک مسیر خروجی دارد اما تونل زمان مد نظر منافقین یک تونل ایستا است که تنها ورودی دارد و راه خروجی برای آن تعبیه نشده است. 

 

اجاق گفت: آنها از طریق این تونل بر روی تمام اعضای سازمان کار کرده و آنها را شستشوی مغزی می‌دهند، یکی از نکات عینی ایدئولوژی سازمان منافقین، اصلِ تجرد است.

 

وی ادامه داد: تمام انسان‌ها از تمایل و غریزه‌های خدادادی برخوردارند اما منافقین با تبحر بسیار بالا و با عملیات ذهنی، تجرد را به عنوان یکی از اصول سازمان در ذهن اعضای آن جای داده‌اند، منافقین بر طبق یکی از ایدئولوژی‌های سازمان، یکی از اصول عضویت و خدمت در آن را تجرد عنوان کرده‌اند، زیرا تجرد برای سازمان یک حُسن و برگ برنده است، در واقع آنها معتقد بودند کسی که به همسر و بچه‌هایش وابسته می‌شود نمی‌تواند به خوبی در عملیات‌ها شرکت کرده و در آنها توفیق حاصل کند.

 

اجاق خاطرنشان کرد: امروزه نیز در اردوگاه‌های منافقین در کشور آلبانی این موضوع همچنان با قوت ادامه دارد، آنها با ابزارهای مختلف به‌ویژه استفاده از رسانه، دائماً مشغول تولید خوراک ذهنی و تبلیغاتی برای مردم ایران و جامعه هدف خود هستند. 

 

وی گفت: حمله منافقین هجومی کاملاً سازماندهی شده حساب شده، طراحی شده و در یک کلام با حساب و کتاب بود، آنها پیش از حمله به ایران همه چیز را با دقت محاسبه کرده بودند، اما همیشه لطف خدا برتر از محاسبه دشمنان است. 

 

اجاق تصریح کرد: با وجود تمام محاسباتشان، آنها در این عملیات از برخی موارد غفلت کرده بودند و این موضوع از الطاف خفیه الهی در حق ملت ایران بود، در عملیات مرصاد برخی از یگان‌های ایران در تنگه چهار زبر مستقر شده بودند که منافقین آن را پیش‌بینی نکرده بودند.

 

اجاق بیان کرد: عملیاتی که منافقین نام فروغ جاویدان را بر آن نهاده بودند با تدبیر فرماندهان نظامی و مشارکت و همکاری کم‌نظیر مردمی، کاملاً خنثی و با شکست مواجه شد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه نیروهای رزمنده ایران در عملیات مرصاد بسیار خوب ظاهر شدند، گفت: فرماندهی بخشی از این عملیات بر عهده شهید سرافراز صیاد شیرازی بود که به خوبی آن را مدیریت کرد. 

 

اجاق خاطرنشان کرد: بالگردهای جمهوری اسلامی با عملیات فوق‌العاده خود منافقین را زمین‌گیر و سپس هجوم زمینی رزمندگان تیر خلاص را بر پیکره منافقین وارد کرد.

 

وی ادامه داد: برخی از یگان‌ها و نیروهایی که در عملیات زمینی حضور داشتند عبارتند از : تیپ انصار، لشکر انصار، لشکر حضرت ابوالفضل(ع)، لشکر ۶ ویژه پاسداران، تیپ حضرت نبی‌اکرم(ص) و یگان‌های مستقر در غرب کشور. 

 

اجاق گفت: در واقع در این عملیات نیروهای مختلف با عنایت به لطف الهی پای کار آمدند و از میدان مقابله با منافقین پیروز بیرون آمدند، امروزه باید سعی کرد تا زوایای مختلف این عملیات بررسی و بازنگری شود همچنین ضرورت آسیب شناسی این عملیات نیز پس از گذشت ۳۶ سال از انجام آن به چشم می‌خورد.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: بخشی از زوایای این عملیات همچنان پنهان مانده است که باید به صورت دقیق به آنها پرداخته و برای نسل جدید بازگو شود با توجه به اینکه منافقین در این عملیات بسیار هوشمندانه عمل کردند، باید جنبه‌های مختلف عملیات ذهنی آنها بررسی شود زیرا عملیات روانی و ذهنی امروزه از مؤلفه‌های اصلی جنگ نرم و شناختی به شمار می‌آید.

 

وی بیان کرد: در حقیقت سرکرده‌های منافقین با تاکتیک‌های عملیات ذهنی و جنگ شناختی آشنا بودند و آنها را بر روی اعضای خود پیاده می‌کردند به گونه‌ای که نیروهای منافقین خود را برای انجام هر نوع عملیاتی آماده کرده بودند این آموزش‌های ذهنی به قدری تأثیرگذار بودند که اعضای این گروهک گاهی دست به عملیات انتحاری می‌زدند.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یادمان مرصاد نماد مقاومت ملی است که برای حفظ و پاسداشت این نمادها شاخصه‌ها و دستورالعمل‌هایی وجود دارند، این دستورالعمل‌ها تنها مختص زمان حال نیست، در واقع این شاخصه‌ها از گذشته وجود داشته و در آینده نیز وجود خواهند داشت. 

 

اجاق افزود: این نمادها باید به گونه‌ای باشند که کسی که به آنها مراجعه می‌کند بفهمد چه اتفاقی افتاده است؛ یادبودها، نمادها و یادمان‌های جنگ و شهدا در تمام دنیا مکان‌هایی ارزشی و ارزشمند به شمار می‌آیند این موضوع حتی برای کشورهای کمونیستی هم صدق می‌کند.

 

وی تصریح کرد: برای مثال اگر به موزه شهر مسکو پایتخت روسیه قدم بگذارید، می‌بینید که آنها مجسمه‌ها، یادبودها و نمادهایی از سربازان و به‌ویژه سربازان گمنام ساخته‌اند و با تمام توان از آنها نگهداری می‌کنند بنابراین نگهداری و حفظ یادمان‌ها از ایجاد آنها بسیار مهم‌تر است که متاسفانه این امر در مواردی در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.

 

این رزمنده دوران دفاع مقدس و فعال فرهنگی گفت: واقعیت این است که در کشور ما یادمان‌ها ساخته می‌شوند اما به درستی از آنها نگهداری نمی‌شود و متأسفانه این موضوع یکی از ایرادهای اساسی در مبحث زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره عملیات‌ها و شهدای آنها است.

 

وی عنوان کرد: شاید هزینه‌های نگهداری از یک یادمان از هزینه‌های ساخت آن بیشتر باشد اما اهمیت یادمان‌ها از جنبه‌های مختلف ایجاب می‌کند که از آنها باید به بهترین شکل نگهداری و عمل آید.

 

اجاق خاطرنشان کرد: یادمان‌ها باید از زوایای مختلف به طور مداوم بررسی، نگهداری و مرمت شوند و برای این کار می‌توان از ابزارهای علم روز همچون هوش مصنوعی استفاده کرد همچنین باید از ظرفیت‌های فضای مجازی و تکنولوژی روز در معرفی و نگهداری این یادمان‌ها استفاده شود.

 

اجاق افزود: محافظت و معرفی این یادمان‌ها همکاری جمعی تمامی مسئولان و متولیان فرهنگی را می‌طلبد این یادمان آبروی کرمانشاه و کشور است و باید در حفظ، نگهداری و توسعه آن کوشا بود. 

 

این فعال فرهنگی بیان کرد: گویا در سفر مقام معظم رهبری بودجه‌ای برای این یادمان در نظر گرفته شد اما ظاهراً به درستی از این بودجه استفاده نشده و نظارت درستی بر آن صورت نگرفته است. 

 

وی خاطرنشان کرد: امروزه ضرورت دارد که این نماد کرمانشاه به خوبی نگهداری و به آیندگان منتقل شوند، یادمان مرصاد نمادی ماندگار برای آینده است که باید به بهترین شکل و با تمام تدابیر و امکانات از آن محافظت شود.

 

وعده‌های مسئولان درباره یادمان مرصاد محقق نشد

 

مولا‌داد رشیدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: بر اساس اطلاعات منتشر شده، طرح عملیات منافقین به تأیید صدام حسین رسیده و مهرماه سال ۱۳۶۷ برای اجرای آن تعیین شده بود.

 

فرمانده اسبق ناحیه مقاومت شهرستان کرمانشاه عنوان کرد: نیمه دوم سال ۱۳۶۶ کمبود مجموعه امکانات مورد نیاز جبهه‌های جنگ از نیرو، سلاح، مهمات و تجهیزات به دلیل تحریم‌های استکبار جهانی و از طرفی تقویت ارتش بعثی عراق تا چند برابر شروع جنگ، استفاده گسترده دشمن از سلاح شیمیایی، بمباران بی‌وقفه مناطق مسکونی شهرها، بهره‌مندی دشمن از طیف وسیعی از سلاح و تجهیزات به روز دنیا، اطلاعات دقیق از خطوط پدافندی رزمندگان و...

گزارش فرماندهان جنگ و درخواست پذیرش قطع‌نامه ۵۹۸ که منجر به پذیرش آن توسط فرمانده کل قوا شد، روحیه رزمندگان اسلام را ضعیف کرده بود.

 

رشیدی خاطرنشان کرد: اگرچه کام رزمندگان اسلام از دشواری پذیرش قطعنامه برای امام امت که ایشان آن را به مثابه نوشیدن جام زهر تشبیه کردند، تلخ بود، اما از سوی دیگر خداوند بزرگ به همین وسیله دشمنان و خصوصاً منافقین را غافلگیر کرد و در یک اقدام عجولانه و شتاب‌زده نیروهای خود را از سراسر دنیا فراخوانده و پس از شکسته‌شدن خط پدافندی خودی در شهرهای قصرشیرین، سرپل‌ذهاب و تنگه کل‌داوود و باز شدن مسیر از بلندی‌های پاتاق، ستون نظامی منافقین با کم‌ترین زحمت کرند‌غرب و اسلام‌آبادغرب را پشت‌سر گذاشتند، اما سیل جمعیت نظامی و غیر‌نظامی در حال ترک منطقه، ستون آن‌ها را متوقف کرد و درگیری‌های پراکنده با یگان‌های در حال عبور از منطقه به سمت جبهه ایلام، خوزستان و حتی برای کمک به گیلانغرب، نیروهای باقی‌مانده یگان‌های مستقر در موقعیت شهید شهبازی در تنگه چهار‌زبر را متوجه حضور دشمن در میان مردم و نیروهای خودی در ترافیک ایجاد‌شده کرده و نسبت به ایجاد خاکریز در بلندترین نقطه گردنه اقدام کردند و این آغاز نبرد جدی رزمندگان با منافقین بود.

 

این فرمانده دوره هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: هر گوشه‌ای از خاطرات مرصاد را که با دقت نگاه می‌کنید امداد الهی را به وضوح می‌بینید، در شرایطی که همه دلواپس جنوب بودند در غرب تلاش اصلی دشمن را مشاهده می‌کنید و درست زمانی که خط می‌شوند و سازماندهی نیروها از هم می‌پاشد و فرماندهی بر آن‌ها هدایت و کنترل ندارد  و هرج و مرج بر جاده اصلی قصرشیرین تا اسلام‌آبادغرب حاکم می‌شود، اسباب و ابزار کار را خداوند حکیم فراهم می‌کند.

 

وی در ادامه افزود: دست انتقام خون ۱۷ هزار شهید ترور و بمب‌گذاری منافقین، از لابلای همین هرج و مرج و بی‌سامانی‌ها بروز و ظهور پیدا می‌کند و همه ملت اعم از نظامی و غیر‌نظامی، نیروی هوایی و هوانیروز قهرمان، همه بسیج می‌شوند و حماسه‌ای بزرگ را رقم می‌زنند.

 

رشیدی خاطرنشان کرد: در عملیات مرصاد منافقین همه داشته‌های خود و اربابانش را به میدان آورد و از حدود ۵ هزار نفر نیروی سازماندهی شده در تیپ‌ها بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کشته و یک‌هزار و ۱۰۰ نفر زخمی و تعدادی اسیر شدند و عده کمی با شروع عملیات مرصاد و پس از آن از طریق ارتفاعات به عراق گریختند و در واقع مرگ سیاسی و نظامی سازمان منافقین با شکست در این عملیات رقم خورد چرا که مرصاد وعده الهی است و تحقق آن در پنجم مرداد‌ماه ۱۳۶۷، تعبیر و تحقق آیات نورانی قرآن است.

 

وی با بیان اینکه عملیات مرصاد جایگاه مهمی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران دارد، گفت: با توجه به اینکه عملیات مرصاد جایگاه ویژه‌ای در تاریخ و سرنوشت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارد، اما یادمان آن در حد و اندازه این عملیات سرنوشت‌ساز و تمام‌کننده جنگ و تسلیم رژیم بعثی صدام نیست؛ چرا که در این یادمان توجه اندکی به اهداف ایجاد یادمان مبنی بر زنده‌نگهداشتن و انتقال عملیات مرصاد به بازدیدکنندگان و نسل‌های آینده شده است.

 

این رزمنده دفاع مقدس تصریح کرد: تنگه چهارزبر نقطه اصلی درگیری‌های نبرد غرورآفرین مرصاد است و یادمان دقیقا آنجا ساخته شده، اما متأسفانه خبری از ایجاد سنگر و موقعیت استقرار نیروهای پیاده و مکانیزه رزمندگان اسلام در ارتفاعات مجاور نیست، در واقع در ساخت یادمان دلاوران مرصاد ایجاد فضای جنگی در دسترس برای تشریح عملیات که حس و حال آن ایام سخت را زنده می‌کرد، نادیده گرفته‌ شده است.

 

رشیدی در پایان گفت: طی سالیان گذشته وعده‌های بسیاری توسط مسئولان در رابطه با یادمان مرصاد داده شده که متأسفانه بسیاری از این وعده‌ها عملی نشدند، لذا پیشنهاد می‌کنم در بازسازی دقیق و ماندگار مواضع رزمندگان برای حضور راهیان‌نور و تشریح عملیات از فضای واقعی عملیات، استفاده بیشتری برده شود که هزینه زیادی ندارد و از طرفی برای بهبود شرایط بهره‌برداری بهینه از اماکن موجود در یادمان و معرفی جایگاه ویژه آن در کشور، از نظرات افراد فرهنگی صاحب ایده در یک فراخوان استفاده شود که قطعاً مثمرثمر خواهد بود.

 

عملیات مرصاد نیازمند فعالیت‌های فرهنگی بیشتر است

 

علی رفیعی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: افراد علاقه‌مند برای فعالیت در حوزه خادمان شهدا می‌توانند در سامانه کوله‌بار ثبت‌نام و نسبت به انتخاب دو بازه زمانی اسفند برای حضور در يادمان‌های جنوب و تابستان برای حضور در يادمان‌های غرب اقدام کنند.

 

جانشین خادم‌الشهدای یادمان مرصاد گفت: ساخت فیلم سینمایی ماجرای نیم‌روز توانست بخشی از ناگفته‌های گروهک منافقین و عملیات مرصاد را بازگو و رشادت‌های رزمندگان را در متوقف کردن عملیات منافقین را به تصویر بکشد.

 

رفیعی بیان ‌کرد: ساخت آثار سینمایی مربوط به دوران دفاع مقدس نباید متوقف شود بلکه افزایش پیدا کند زیرا با توجه به منویات مقام معظم رهبری دفاع مقدس گنجینه‌ای است که باید از آن استفاده کرد و اقدامات مهم فرهنگی را انجام داد.

 

وی ادامه داد: یادمان مرصاد با توجه به اینکه یکی از پر ترددترین مسیرهای استان کرمانشاه محسوب می‌شود اما در این جاده زیاد به یادمان مرصاد به عنوان بخش مهمی از دوران دفاع مقدس و رقم‌خوردن  مقطع حساس تاریخی برای کشور پرداخته نشده است.

 

جانشین خادم‌الشهدای عملیات مرصاد افزود: نقش شهید شوشتری و صیاد شیرازی در به موفقیت رسیدن عملیات مرصاد بی‌نظیر است و تنها پرداختن به این دو شهید می‌تواند زمینه معرفی هرچه بهتر این منطقه را به‌همراه داشته باشد و در کنار آن می‌توان به حضور و تأثیرگذاری شهدای استان کرمانشاه پرداخت.

 

رفیعی خاطرنشان کرد: در شهرستان‌ها با کمبود بودجه‌های فرهنگی مواجه نیستیم و شایسته است که مسئولان استان کرمانشاه نسبت به فضاسازی و انجام کارهای فرهنگی بیشتر در یادمان مرصاد اقدام کنند.

 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ آنچه در یک کلام گفتنی و ملموس است، فضای موجود در یادمان مرصاد در شأن این عملیات مهم نیست و یادمان مرصاد به فضاسازی فرهنگی احتیاج دارد تا افرادی که در قالب کاروان‌های راهیان نور یا به صورت فردی و خانوادگی از این یادمان بازدید می‌کنند، حال و هوای معنوی دوران دفاع مقدس را تجربه کنند و این مستلزم توجه جدی متولیان امر است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از