
یادداشت؛
المانهای جوانرود معرف فرهنگ آن نیست
المانهاي پيشبيني شده براي نصب در سطح شهر جوانرود بايد فرهنگ و هویت منطقه را را به بيننده منتقل كند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ المانهای شهر در محیط و فضاهای شهری باعث پویایی و هویتبخشی شهر میشوند و بهتر است که در طراحی المانهای شهری و منظر و نماسازی شهر از عناصر متعارف و متناسب با فرهنگ بومی - محلی و در راستای بازگشت به ریشههای اصیل فرهنگی استفاده شود.
احداث المانهای شهری برجسته با تلفیق هنر، صنعت و فرهنگ بومی منطقه میتواند در جذب گردشگر انگیزه بیشتر ایجاد کند و این امر ایجاب میکند مدیریت شهری نسبت به المانها نگاه ویژهای داشته باشد.
المانهای ارزشی متناسب با هویت مذهبی، بومی، فرهنگی و تاریخی در سطح شهر جوانرود علاوه بر ارتقای شاخصهای کیفیت زندگی، میتواند در جذب توریست و به دنبال آن بهبود وضعیت اقتصادی نیز کمک شایانی کند.
همچنین با به کار بردن المانها در مکانهای مناسب میتوان در ارتقاء معنوی، فرهنگی و اجتماعی شهروندان نیز گامهای موثری برداشت بنابراین مسئولان امر نسبت به طراحی و احداث المانهای ارزشی و جانمایی مناسب برای آنها اهتمام ویژهای داشته باشند.
المانهای شهری نمادی از هویت یک جامعه بوده و در طراحی و معماریهای شهری از اهمیت بالایی برخوردارند. المان یا نماد شهری به مجموعهای از عناصر و ویژگیهای ساختاری گفته میشود که به خصوصیات فرهنگی و تاریخی شهرها تجسم میبخشد.
المان شهری مفهومی پرکاربرد است که اگر بهدرستی استفاده شود، علاوه بر زیبایی شهر امکان بالابردن کیفیت زندگی شهروندان آن منطقه را نیز دارد.
المانها میتوانند انتقالدهنده یک مفهوم باشند یا شهر را به منطقهای توریستی و جذاب برای مسافران تبدیل کنند، البته به شرطی که طراحی و انتخاب آنها بادقت و رعایت اصولی خاص انجام شود.
بنایی که گاهی از خود شهر نیز با اهمیتتر است، چرا که گاه هویت، فرهنگ، تاریخ و حتی عصاره یک شهر را در خود جای میدهد.
در استفاده از المانهای شهری کپیبرداری از شهرهای دیگر ممنوع و المانهای مورد استفاده به خوبی معرف فرهنگ و هویت مردم شهر باشد اما در شهر جوانرود شاهد کپیبرداری از المان شهرهای دیگر مانند المان قلب در بوستان مسکن مهر مولوی هستیم.
سیما و منظر شهری و کالبد آن با منافع عمومی و اکثریت بازخورد مثبتی دارد و سبب میشود که بین ساختار و کارکرد اجزا یعنی مدیریت شهری و حکمروایی شهری و شهروندان یک تطابق و تناسب ایجاد شده و پیوند برقرار شود تا فضاهای شهری به دور از تعارضهای سیمایی، کالبدی و محیط زیستی ایجاد شود.
هویت در هر جامعه، نشان از فرهنگ آن جامعه است و فضاهایی همساز با هویت شهری موجب آرامش، امنیت و مشارکت شهروندان میشود.
میتوان فضاهای تعاملی در بستر محیط طبیعی و محیط مصنوع مانند بوستانها و پارکهای شهری ایجاد کرد و سبب شد سطح تعاملات اجتماعی افراد بهبود یابد تا شهروندان نسبت به محیط اطراف زندگی خود حس تعلق مکانی مناسبی داشته باشند.
امر زیباسازی شهری و به خصوص المانهای شهری از جایگاه ویژهای برخوردار است، چرا که اگر المانهای شهری، بومی همان شهر باشد، خواهد توانست با مخاطبین و به ویژه مسافرانی که به آنجا میآیند، ارتباط برقرار کرده و بخشی از تاریخ و فرهنگ آن خطه را در حافظه بصری رهگذران ثبت کند.
ساخت و نصب المانهای شهری علاوه بر آنکه باعث معرفی فرهنگ و تاریخ یک شهر میشود میتواند سبب تلطیف روحیه شهروندان و ایجاد نشاط عمومی، شادابسازی و سرزندگی در درون جامعه شهری شود.
نویسنده: بهمن کریمی؛ فعال رسانهای
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!