حالت تاریک
دوشنبه, 08 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بازسازی روستاهای مرزی سرپل‌ذهاب عزمی همگانی می‌خواهد
انتظار ۴۰ ساله سرپل‌ذهابی‌ها برای تحقق یک مطالبه؛

بازسازی روستاهای مرزی سرپل‌ذهاب عزمی همگانی می‌خواهد

بازسازی روستاهای مرزی در شهرستان سرپل‌ذهاب مطالبه‌ای است که مردم از پس از دوران دفاع مقدس تاکنون انتظار آن را می‌کشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ جنگ تحمیلی هشت ساله که چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از سوی استکبار جهانی و ابرقدرت‌های شرق و غرب جهان و از طریق رژیم بعث عراق بر کشور و بر مردم ایران تحمیل شد، به مدت هشت سال خرابی و ویرانی را در برخی از نقاط کشور به‌ویژه استان‌های هم‌مرز با عراق از آذربایجان‌غربی در شمال غرب کشور تا غرب و جنوب‌غرب و حتی بخش‌هایی از خلیج همیشه فارس بر جای گذاشت.


استان کرمانشاه یکی از استان‌های هم‌مرز با کشور عراق است که در جریان جنگ تحمیلی بارها مورد هجوم دشمنان بعثی قرار گرفت، در این استان شهرستان‌های غربی آن همچون سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب از سایر نقاط استان بیشتر مورد هجوم قرار گرفته و حتی در برخی از ایام در طول این هشت سال جنگ تحمیلی به اشغال درآمدند.

به تعبیر مقام معظم رهبری استان کرمانشاه سینه ستبر ایران اسلامی و مردم این استان همواره به پهلوانی، جوانمردی و مقاوم بودن شهرت داشتند و در ایام جنگ نیز بسیاری از مردم استان در رویارویی مستقیم با دشمن بوده و خانواده‌ها برای در امان ماندن به مراکز استان منتقل می‌شدند.

در شهرستان‌های مرزی غرب استان کرمانشاه، روستاهایی در جداره مرزی قرار دارند که در ایام جنگ تحمیلی با بمباران رژیم بعث عراق به‌طور کلی نابود شده و مردم و اهالی این روستاها به شهرهای مختلف کوچ کردند و سال‌های سخت جنگ را در آوارگی و بی‌پناهی سپری کردند.

پس از جنگ تحمیلی خصوصاً در دوران بازسازی جنگ، این روستاها باید همچون سایر نقاط استان توسط دولت بازسازی می‌شد و اهالی این روستاها با تسهیلات دولتی، خانه و کاشانه خود را در محل روستا بنا می‌کردند و به ادامه زندگی خود می‌پرداختند؛ اما در دوران بازسازی به علل گوناگون بازسازی و برگشت اهالی روستا به محل زندگیشان در روستاهای مرزی انجام نگرفت و این مشکل همچنان در شهرستان‌های غربی استان کرمانشاه وجود دارد.

یکی از سیاست‌های مهم دولت‌ها طبق ادعای خود آن‌ها مهاجرت معکوس مردم از شهر به روستا است که برای این کار تسهیلات ویژه‌ای به شهرنشینان پرداخت می‌کنند تا به مهاجرت از شهر به روستا راضی شده و در یک روستا ساکن شوند، اما در جایی که خود مردم خواهان برگشت به روستای محل زندگی خود هستند مسئولان بیش از ۳۵ سال پس از پایان جنگ همچنان آن‌ها را در آوارگی گذاشته‌اند.

خواهان برگشت به روستای محل زندگیمان هستیم

یکی از اهالی این روستاهای مرزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: ما خواهان برگشت به روستای محل زندگیمان هستیم اما تاکنون دولت برای ما کاری نکرده است.

وی در ادامه افزود: ما هم‌اکنون در داخل شهر و در مسکن استیجاری ساکن هستیم و هیچ شغل و منبع درآمد ثابتی نداریم، چرا که شغل ما کشاورزی و دامپروری است و ما نمی‌توانیم در داخل شهر این فعالیت‌ها را انجام دهیم.

این روستایی خاطرنشان کرد: اگر در روستا ساکن شویم هم از اجاره‌نشینی رها می‌شویم و هم می‌توانیم با پرورش گاو و گوسفند منبع درآمدی خوبی داشته باشیم، لذا از مسئولان خواهشمندیم برای بازسازی روستاهای مرزی و اسکان ما در روستا کمک کنند.

مصوبه و مجوز بازسازی روستاهای مرزی از شورای‌عالی امنیت ملی کشور اخذ شده است

فتح‌الله حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛. اظهار داشت: در شهرستان‌های سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب بیش از ۵۰ روستای خالی از سکنه وجود دارد که در زمان جنگ تحمیلی ویران شده و اهالی آن‌ها به شهرهای مختلف کوچ کرده و آواره شده‌اند.

نماینده مردم سرپل‌ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اکنون ۳۶ سال از پایان جنگ تحمیلی می‌گذرد و این روستاها نیز باید مانند سایر نقاط کشور بازسازی می‌شدند، ولی متأسفانه هیچ‌گونه اقدامی برای بازسازی روستاها و برگشت ساکنان صورت نگرفته است‌.

وی در ادامه افزود: سال ۱۳۹۳ مجوز و مصوبه بازسازی این روستاها را از شورای‌عالی امنیت ملی کشور اخذ کردم، لذا جانمایی روستاها انجام گرفت و اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان نیز برای شروع بازسازی آن‌ها تخصیص پیدا کرد،اما متأسفانه با اتمام دوران نمایندگی بنده این کار دنبال نشد و با کوتاهی انجام گرفته همچنان اقدامی برای بازسازی این روستاها انجام نگرفت.

حسینی اذعان کرد: جلسات متعددی با مسئولان مختلف کشوری و استانی و مکاتبات متعددی در این راستا انجام گرفته است و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز قول مساعد داده که هر چه زودتر بازسازی روستا‌ها انجام شود.

وی در ادامه افزود: مردم سومار، خسروی، نفت‌شهر و ۵۰ روستای خالی از سکنه در شهرستان‌های غربی استان کرمانشاه، خواهان برگشت به روستاهای خود هستند و ما باید کمک کنیم که بر اساس مجوز شورای‌عالی امنیت کشور این مطالبه مردم محقق شود.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه در پایان گفت: دولت عراق همه روستاهای جداره مرزی را در همان نقطه و مکانی که قبلاً وجود داشته‌اند بدون هیچ‌گونه مشکلی بازسازی کرده و مصوبه کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز اشاره‌ای به فاصله از مرز ندارد، اما متأسفانه امروز مواردی همچون فاصله یک هزار و ۴۰۰ متری از جداره مرز باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی بر سر راه بازسازی برخی از روستاها شده که باید برطرف شود.

برای انجام مصوبه بازسازی روستاهای ویران شده آمادگی کامل داریم

شمس‌الله خدادادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: بازگشت مردم به شهر و روستاهای ویران شده در زمان جنگ تحمیلی یک مطالبه مردمی است که مجوز لازم را نیز دارد و باید انجام شود.

 رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کرمانشاه عنوان کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان برای انجام این مصوبه بازسازی روستاهای ویران شده آمادگی کامل دارد اما برخی از دستگاه‌ها و نیروهای مسلح به دلیل مسائل امنیتی خواهان جانمایی جدید روستاها و تجمیع برخی از آن‌ها باهم در یک نقطه هستند که باعث به‌وجود آمدن مشکلاتی در این راستا شده است.

خدادادی در ادامه افزود: رفع موانع موجود، آغاز بازسازی روستاها و بازگشت ساکنان به آن، نیازمند تعامل و هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی است تا هرچه سریع‌تر این اقدام انجام شده و عملیات اجرایی آن آغاز شود.

وی در پایان افزود: ما آماده احیای روستاهایی همچون روستای هدایت، آق‌داغ، انجیرک، حسین‌آباد، کریم‌آباد، برج احمدی‌، دربند جوب‌، قله شاملوک هستیم و پیشنهاد آن‌ها نیز داده شده است.

بازسازی روستاهای مرزی یکی از مطالبات مردم است

طهماسب نجفی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» اظهارداشت: احیا و بازسازی روستاهای ویران شده در زمان جنگ تحمیلی یکی از مطالبات مردم ساکن در آن مناطق است که برای تحقق این مطالبه مردمی، اقداماتی انجام شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه عنوان کرد: مشکلات و موانعی بر سر راه این پروژه وجود دارد که مربوط به ملاحظات امنیتی است که برای لحاظ این ملاحظات و رفع این موانع در تلاش هستیم تا کار بازسازی روستاها اجرا شود.

وی در ادامه تصریح کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم برای شروع پروژه احیا و بازسازی انجام شده و تمام برآوردهای اولیه اعداد و ارقام همه اقدامات مربوط به احیا و بازسازی روستاها آماده و  مشخص شده است.

معاون عمرانی استاندار در پایان گفت: در آینده نزدیک جلسه نهایی تصمیم‌گیری با حضور تمام مسئولان دستگاه‌های مربوطه و یگان‌های ارتش مستقر در شهرستان قصرشیرین برگزار خواهد شد که با تعامل و هم‌افزایی مشکلات و موانع سد راه آغاز بازسازی این مناطق برطرف شده و کار بازسازی شروع خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ امیدواریم کار بازسازی و احیای روستاهای ویران شده در زمان جنگ تحمیلی با تعامل و هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه هر چه سریع‌تر به نتیجه رسیده و ساکنان و اهالی این روستاهای مرزی بتوانند بعد از سال‌ها دوری به محل زادگاه خود بازگردند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.