حالت تاریک
پنج‌شنبه, 22 آبان 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تمدن الهی و اسلامی با شعار شکل نمی‌گیرد
رئیس مجمع بسیجیان استان کرمانشاه:

تمدن الهی و اسلامی با شعار شکل نمی‌گیرد

رئیس مجمع بسیجیان استان کرمانشاه با تأکید بر ضرورت نگاه تحلیلی در آموزش و مدیریت علمی، گفت: تمدن الهی و اسلامی با شعار شکل نمی‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ کوروش بابلی پیش از ظهر امروز در همایش نخبگان، معتمدین و منتفذین بسیج استان کرمانشاه، که در سالن اجتماعات دانشکده علوم دانشگاه رازی برگزار شد، با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) اظهار داشت: پیش از آن‌که سخنی را بر زبان آورید، آن را سه بار با خود تکرار کنید تا مبادا در گفتار دچار لغزش شوید. به باور من، این توصیه ناظر بر ضرورت سنجش، تعمق و مسئولیت‌پذیری در بیان است؛ چرا که هر سخن ناصوابی نوعی خیانت به دیگران محسوب می‌شود.

وی افزود: با اشاره به تفاوت میان «باور» و «عمل» گفت: ایمان واقعی زمانی اثرگذار است که فرد به آنچه انجام می‌دهد، باور داشته باشد. در واقع، بسیج نمونه‌ای از نهادهایی است که کار خود را بر پایه باور انجام می‌دهد و به همین دلیل موفق و اثرگذار است.

رئیس مجمع بسیجیان استان کرمانشاه با اشاره به نگاه نادرست به مقوله «مسئله» در جامعه گفت: بسیاری از مشکلات کشور از آنجا ناشی می‌شود که پدیده‌ها را به‌عنوان «مسئله» نمی‌شناسیم و تنها به عنوان «مشکل» به آن می‌نگریم.

وی افزود: در حالی‌که شناخت درست یک مسئله و تحلیل علمی آن، نیمی از مسیر حل آن است. به همین دلیل پیشنهاد کرده‌ام کارگاه «حل مسئله» برای مدیران استان برگزار شود تا هر مدیری بداند چگونه باید مسائل را از زاویه‌ای تازه بنگرد و راهی متفاوت از گذشته در پیش گیرد. مدیری که قادر به تعریف و حل درست مسئله نباشد، نمی‌تواند تحول‌آفرین باشد.

اهمیت پژوهش در تصمیم‌سازی و مدیریت

رئیس مجمع بسیجیان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از اصول علم مدیریت، «اقدام‌پژوهی» است؛ به این معنا که هر اقدام مدیریتی باید پشتوانه پژوهشی داشته باشد، وگرنه فاقد ارزش و اثر خواهد بود.

وی افزود: پیامبر اسلام (ص) نیز بر این امر تأکید داشته‌اند که هر تصمیم باید بر پایه علم و آگاهی باشد. این همان نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانی دیگر بر آن تصریح کرده‌اند که «قدرت حقیقی ملت‌ها در علم و دانایی آن‌ها است».

دارایی، اصالت و مسئولیت‌پذیری در مدیریت

بابلی در ادامه گفت: امام علی‌ (ع) فرموده‌اند، هر کس دارای «السلطانیه» باشد، یعنی دانایی و توانمندی لازم را دارا باشد، بر دیگران برتری می‌یابد و اگر از آن بی‌بهره باشد، دیگران بر او چیره می‌شوند.

وی افزود: بنابراین کسی که در جایگاه مسئولیت قرار می‌گیرد، باید دارا باشد؛ دارایی نه فقط مادی، بلکه علمی، اخلاقی و معنوی. مدیر دارا، محتاج و وابسته نمی‌شود و در مسیر درست تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد.

نیروی انسانی پایه قدرت ملی

به گفته بابلی، یکی از مؤلفه‌های قدرت هر کشور، نیروی انسانی کیفی است. راهبردها و سیاست‌های کلان تنها زمانی مؤثر واقع می‌شوند که افراد توانمند، آگاه و متفکر در جایگاه‌های خود قرار گیرند. راهبرد داشتن یعنی قدرت تصمیم‌گیری هوشمندانه در مسیر اهداف، و نیروی انسانی باکیفیت ضامن تحقق همین راهبردهاست.

وی تأکید کرد: تمدن الهی و اسلامی با شعار شکل نمی‌گیرد، بلکه باید شاخص‌های آن مشخص و قابل سنجش باشد. ۸۰ درصد دین ما در عمل تجلی دارد و اگر مدیران ما حتی به بخشی از دانسته‌های خود عمل کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. مسئله اصلی امروز جامعه، عمل نکردن به علم و دانش است.

مدیریت دانشی راهی برای تحول در نظام اداری

بابلی افزود: مدیریت دانش به معنای کنترل دانش نیست، بلکه هدف آن «دانشی کردن مدیریت» است؛ یعنی هر تصمیم، هر اقدام و هر سیاست باید بر پایه علم و تحلیل علمی اتخاذ شود.

وی در پایان گفت: مدیری موفق است که بتواند در کنار برنامه‌ریزی و اجرا، «کنترل و بازبینی» مداوم داشته باشد و هرجا دید تصمیمی کارآمد نیست، در اصلاح یا حذف آن تردید نکند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!