ثبت ملی آئین حلیمپزان در روستای اسلامآباد سفلی
سعید بروشان در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: آئین حلیمپزان از جمله فرهنگهایی است که سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده و حرمت آن که به حرمت خون شهدا گره خورده، صیانت و پاسداری شده است.
وی گفت: در تاسوعای امسال آئین حلیمپزان در روستای اسلامآباد سفلی در دهستان خدابندهلو بخش مرکزی شهرستان صحنه به ثبت ملی میرسد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان صحنه افزود: این آئین مذهبی در روستای کنگرشاه قدمتی ۱۵۰ساله دارد که در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از رسالتهای میراث فرهنگی حفظ آئینها و سنتهای مذهبی است، گفت: این پرونده که مربوط به پخت غذا است در سالجاری پیگیری آن شروع شد که در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه تدوین پرونده ثبت ملی آن تکمیل میشود.
بروشان در بخش دیگری از سخنانش گفت: پخت حلیم ویژه ماه محرم با آداب خاص و مشارکت مردم همراه است که از دوره صفویه آغاز و محرم و صفر آیینهای شیعه جدی گرفته شد، آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: زمان پخت حلیم طولانی و مرحلهای خاص به نام «چُمبهزنی» وجود دارد که انجام آن تا چندین ساعت طول میکشد و این مرحله که سخت و زمانبر است به قدرت بازوی زیادی نیاز دارد.
بروشان یادآوری کرد: چُمبهزدن همان همزدن آش با کفگیر یا چوبهای بزرگ است که از ته گرفتن دیگ جلوگیری میکند، این عمل یک کار مداوم و طولانی بوده و نیاز به انرژی بالایی دارد.
وی با اشاره به اینکه عزاداران حسینی تمایل دارند در این نذر جمعی مشارکت داشته باشند، گفت: همه مراحل پخت حلیم با صلوات و یاد امام حسین(ع) همراه است که حدود ۲۴ ساعت تا طبخ کامل طول میکشد.
بروشان با اشاره به اینکه حلیم از گندم و گوشت تهیه میشود، گفت: تمام مواد اولیه حلیم توسط اعضای یک خانواده شخصاً تهیه شده و بین همه اهالی روستا توزیع میشود و این مردم همه از طعامی میخورند که با عشق به مولایشان حضرت اباعبداللهالحسین(ع) طبخ شده است.
انتهای خبر/