سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه:
استفاده فناوریهای نوین از اولویتهای اورژانس است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تکمیل پایگاههای اورژانس، تأمین آمبولانسهای پیشرفته و هوایی، همچنین بهبود نیروی انسانی و بهرهبرداری از فناوریهای نوین از اولویتهای برنامهریزی استراتژیک در زمینه اورژانس پیشبیمارستانی بهشمار میآید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ علی سروش صبح امروز در آئین شکرانه خدمت که در سالن اجتماعات برق کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: درک اهمیت سلامت برای همه انسانها روشن است و در دین اسلام نیز تأکید بسیاری بر حفظ سلامت انسانها شده است و ما به عنوان اعضای جامعه سلامت افتخار میکنیم که در این عرصه فعالیت میکنیم، زیرا حفظ جان انسانها، گرانبهاترین و ارزشمندترین مسئولیتی است که به عهده ما قرار داده شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: در حدیثی از پیامبر اسلام آمده است که نعمتان مجهولتان، از صحت و امنیت، که به وضوح نشان میدهد این دو نعمت، یعنی سلامت و امنیت، از ارزش بالایی برخوردارند و نباید از آنها غافل شویم و افتخار ما این است که در حفظ سلامت جامعه نقش داریم و حافظ جان انسانها هستیم.
وی سپس به آیهای از قرآن کریم اشاره کرد و گفت: «من احیاها فکأنما احیا الناس جمیعاً»، یعنی کسی که جان یک انسان را نجات دهد، انگار همه بشریت را نجات داده است این آیه ارزش والای خدمت در عرصه سلامت را بیان میکند و نشاندهنده اهمیت نقشی است که شما عزیزان در نجات جان انسانها ایفا میکنید.
سروش ادامه داد: من نیز همانند شما، به عنوان یکی از اعضای جامعه سلامت افتخار میکنم که در این عرصه حضور دارم؛ تجربهای که به عنوان پزشک در اورژانس داشتم، به خوبی نشان میدهد که شببیداریها، سختیها و فشارهای روانی و جسمی شغل اورژانس را نمیتوان به راحتی توصیف کرد.
وی بیان کرد: کار در اورژانس، گاهی با مزاحمتها، ناسپاسیها و دشواریهای فراوان همراه است، اما همه اینها در برابر احساس رضایت و خوشحالی از نجات جان انسانها هیچ است، به همین دلیل است که خدمت در اورژانس، شیرینترین و ارزشمندترین تجربهای است که میتوان داشت.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: کمک به نجات جان انسانها، کمک به آسیبدیدگان و افرادی که دچار فوریتهای پزشکی هستند، جزء مهمترین و پرافتخارترین اقداماتی است که انسان میتواند انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت ارتقاء عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی بیان کرد: کشور ما یکی از کشورهای با نرخ بالای حوادث و ترومای پزشکی است، به همین دلیل باید در نظر داشته باشیم که شاخصهای عملکرد اورژانس، بهویژه اورژانس پیش بیمارستانی، بستگی بسیاری به عواملی چون تعداد پایگاههای اورژانس، مدیریت و راهبری عملیاتها، نیروی انسانی آموزشدیده و با تجربه، آمبولانسها و تجهیزات لازم دارد.
سروش با تأکید بر اینکه ما نیاز به یک برنامه استراتژیک برای بهبود و توسعه این حوزه داریم؛ گفت: تکمیل پایگاههای اورژانس، تأمین آمبولانسهای پیشرفته و آمبولانسهای هوایی، همچنین بهبود نیروی انسانی و بهرهبرداری از فناوریهای نوین از اولویتهای برنامهریزی استراتژیک در این زمینه به شمار میآید.
وی در ادامه تأکید کرد: هدف ما این است که بتوانیم با همکاری شما عزیزان، یک برنامه مدون و استراتژیک تدوین کنیم تا در راستای بهبود کیفیت خدمات و افزایش سرعت ارائه آنها در اورژانس پیش بیمارستانی، گام برداریم.
قلعهسفیدی گفت: در کنار این موارد، باید بر هماهنگی میان اورژانس پیشبیمارستانی و بیمارستانها نیز تأکید کنیم، بسیاری از آسیبدیدگان و بیماران حاد در این دو بخش آسیب میبینند و باید تلاش کنیم تا زمان انتقال بیمار به بیمارستانها را به حداقل برسانیم.
وی تصریح کرد: همچنین باید مشکلاتی که در هماهنگی میان این دو بخش وجود دارد را برطرف کنیم تا روند ارائه خدمات سریعتر و با کیفیت بالاتر انجام گیرد. در راستای پیشرفت این حوزه، پیشنهاد میشود که در تلاش برای تهیه دستگاههای پیشرفتهای چون موبایل سیتیاسکنها و بهرهبرداری از تکنولوژی تلهمدیسین برای ارسال تصاویر به مراکز تخصصی، گام برداریم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در پایان به مناسبت کنگره ملی شهید رهنمون که در استان کرمانشاه برگزار خواهد شد، توصیه کرد: زندگینامه این شهید بزرگوار مطالعه شود و در برگزاری این کنگره و انتقال تجارب خود به نسل جدید، مشارکت داشته باشند.
انتهای خبر/