حالت تاریک
یکشنبه, 07 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
شناسایی ۸ هزار مشترک پرمصرف گاز در کرمانشاه
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه خبر داد:

شناسایی ۸ هزار مشترک پرمصرف گاز در کرمانشاه

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه از شناسایی و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در کرمانشاه خبر داد و گفت: این مشترکان به صورت پیامک آگاه شده‌اند که در صورت ادامه مصرف بیش از حد، گاز آن‌ها قطع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سید ناصر حسینی ظهر امروز پنج‌شنبه در نشست خبری شرکت گاز استان کرمانشاه که در محل این اداره‌کل برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر، تمامی ۳۴ شهر استان که قابلیت گازرسانی داشته‌اند، از نعمت گاز بهره‌مند هستند؛ ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان تحت پوشش گاز قرار گرفته‌اند و بیش از ۹۸/۴ درصد از بخش روستایی نیز گاز دارند؛ امیدواریم تا پایان سال جاری تمامی روستاهایی که قابلیت گازرسانی دارند، گازدار شوند و بدین ترتیب همه مردم استان از این نعمت بهره‌مند شوند. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه افزود: در استان کرمانشاه، ۲ هزار و ۴۰۴ روستا قابلیت گازرسانی دارند، از این تعداد، بودجه گازرسانی به ۲ هزار و ۳۰۳ روستا تصویب شده و بخش عمده‌ای از این بودجه نیز جذب شده است؛ متأسفانه، ۱۱ روستا به دلیل سرانه جمعیتی بالاتر از حد مصوب، تاکنون از نعمت گاز محروم مانده‌اند، با پیگیری نمایندگان مجلس و طی جلساتی با مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و معاون وزیر، مجوز گازرسانی به بخشی از این روستاها صادر شده است. 

وی تصریح کرد: عملیات امکان‌سنجی و طراحی برای ۳۰ تا ۴۰ روستا در شهرستان ثلاث‌باباجانی آغاز شده است، تلاش می‌کنیم تا با انجام پیمان‌سپاری و آغاز عملیات اجرایی در سال جاری، بخشی از تجهیزات موردنیاز گازرسانی به این روستاها تأمین شود. 

حسینی بیان کرد: از ۲ هزار و ۳۰۳ روستای تعیین‌شده، ان‌شاءالله تا پایان سال عملیات گازرسانی تکمیل خواهد شد؛ حدود ۱۰ تا ۱۵ روستا در حال تکمیل عملیات اجرایی هستند و ۱۰۱ روستای دیگر نیز در مرحله پیگیری اخذ مجوز قرار دارند؛ امیدواریم برای ۳۰ تا ۴۰ روستا فرآیند پیمان‌سپاری به پایان برسد. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه گفت: به جرأت می‌توان گفت که ارزشمندترین سرمایه ما در شرکت گاز استان، مردم عزیز استان هستند؛ هرچند منابع انسانی و دارایی‌های فیزیکی بسیاری داریم، اما رضایت مردم و همراهی آن‌ها بزرگ‌ترین سرمایه برای ما محسوب می‌شود. 

وی اذعان کرد: بر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده از مردم، پیمانکاران و سایر ذی‌نفعان، بیش از ۹۵ درصد مردم از عملکرد شرکت گاز استان رضایت داشته‌اند، این آمار برای ما دلگرم‌کننده است و امیدواریم بتوانیم با تلاش بیشتر، رضایت کامل مردم را جلب کنیم. 

حسینی اذعان کرد: رضایت مردم سرمایه‌ای ارزشمند است که می‌تواند در انجام تکالیف و تأمین انرژی پایدار برای جامعه بسیار تأثیرگذار باشد؛ طی سال‌های اخیر، ما در شرکت گاز استان کرمانشاه همواره تلاش کرده‌ایم گاز هیچ خانه‌ای را بدون دلیل و هماهنگی قطع نکنیم و به این عملکرد خود افتخار می‌کنیم، به‌ویژه در فصل‌های سرد سال، تمامی تلاش ما بر تأمین گاز بدون کمبود یا افت فشار متمرکز بوده است. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه ابراز کرد: از مردم عزیز استان خواهشمندیم با صرفه‌جویی در مصرف انرژی، ما را در تأمین گاز پایدار یاری کنند؛ هر واحد صرفه‌جویی در مصرف گاز خانگی می‌تواند به تأمین گاز بخش‌های صنعتی، تولید برق و حفظ هوای پاک کمک کند. 

وی خاطرنشان کرد: در صورت مصرف بی‌رویه انرژی، ناترازی در تأمین انرژی رخ می‌دهد که می‌تواند منجر به محدودیت‌هایی در بخش‌های مختلف، از جمله صنعت و حتی مصرف خانگی شود؛ کشور ما از لحاظ تولید گاز، جزو کشورهای برتر دنیاست، اما مصرف غیرمنطقی این نعمت الهی می‌تواند موجب بروز مشکلاتی شود. 

حسینی ادامه داد: ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا با ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف، این ناترازی را کاهش دهیم؛ در همین راستا با امضای تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش، قصد داریم رفتارهای صحیح مصرف انرژی را از طریق معلمان به دانش‌آموزان منتقل کنیم و دانش‌آموزان نیز این پیام را به خانواده‌ها برسانند. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه افزود: از اصحاب رسانه و فعالان شبکه‌های اجتماعی که ارتباطات قوی و گسترده‌ای با مردم دارند، درخواست داریم این پیام را به مردم انتقال دهند؛ تغییر رفتار و الگوی مصرف، یک فرآیند اجتماعی است که نیازمند همکاری و هماهنگی همه افراد جامعه است. 

وی عنوان کرد: ایجاد تغییر در رفتار مصرف انرژی، با چالش‌هایی نظیر مقاومت‌های هماهنگ و اعتباربخشی به هنجارهای جدید مواجه است، برای موفقیت در این زمینه، نیازمند همراهی همه‌جانبه و هماهنگ بخش‌های مختلف جامعه هستیم. 

حسینی گفت: در سطح کشور، میزان مصرف گاز برای هر استان بر اساس سوابق سال گذشته، میزان مصرف، اقلیم و دیگر پارامترها تعیین و اعلام شده است، این مقادیر برای بخش‌های خانگی، تجاری، آموزشی و غیرصنعتی به‌عنوان حد مجاز مصرف مشخص شده‌اند و همه ما مکلف به رعایت آن هستیم؛ همچنین، مدیریت مصرف و اعمال محدودیت‌ها به استان‌ها محول شده است. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه تصریح کرد: در این راستا، شرکت گاز استان کرمانشاه در آبان‌ماه سال جاری اعلام کرده که مصرف گاز در بخش غیرصنعتی نباید از حدود ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب تجاوز کند، این اقدام بسیار مثبت است، چرا که در سال‌های گذشته، کنترل مصرف به‌صورت متمرکز از تهران انجام می‌شد و مواردی چون قطع گاز استخرها یا صنایع خاص نظیر فولاد به‌طور مستقیم از تهران هدایت می‌شد، اما امسال، سقف مصرف برای استان کرمانشاه مشخص شده و ما مسئولیت داریم که در استان خود، از ظرفیت‌های موجود استفاده کرده و این حد مجاز را رعایت کنیم. 

وی یادآور شد: در صورت عبور از این حد مجاز، مسئولیت اولویت‌بندی مصرف بر عهده خود استان است؛ در کرمانشاه، اولویت ما در قطع مصرف، صنایع و بخش‌های عمومی است و در اولویت آخر، قطع گاز به بخش خانگی قرار دارد در این راستا، برای کاهش مصرف در بخش خانگی، ۸ هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف شناسایی شده‌اند و از آن‌ها درخواست کرده‌ایم که امسال به مصرف خود توجه بیشتری داشته باشند، این مشترکان به صورت پیامک آگاه شده‌اند که در صورت ادامه مصرف بیش از حد، قطع گاز خواهند شد؛ همچنین، بخش صنعت و ادارات پرمصرف نیز در اولویت قطع گاز قرار دارند. 

حسینی گفت: با همکاری مردم و رسانه‌ها و با رعایت الگوی مصرف، امیدواریم که از حد مجاز مصرف عبور نکنیم؛ اگر مصرف استان کمتر از حد مجاز باشد، این ظرفیت به تأمین گاز صنایع عمده اختصاص خواهد یافت، در صورت رعایت این موضوع، گاز به صنایع عمده تخصیص داده خواهد شد. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه بیان کرد: در حال حاضر، مصرف روزانه گاز در استان کرمانشاه به حدود ۸ میلیون متر مکعب می‌رسد؛ در ۲۴ ساعت گذشته، مصرف گاز در استان به ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب رسیده است که یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب بیشتر از حد مجاز بوده است؛ با توجه به سردتر شدن هوا و شروع فصل زمستان، پیش‌بینی می‌شود که مصرف گاز در آذرماه به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب برسد. 

وی گفت: از مردم عزیز استان کرمانشاه خواهش می‌کنیم که با رعایت مصرف، علاوه بر کاهش هزینه‌های خود، به تأمین گاز بخش صنایع عمده نیز کمک کنند؛ امسال، مصرف گاز در آبان‌ماه نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد افزایش یافته است؛ در مجموع، ۴۴۱ میلیون متر مکعب گاز در آبان‌ماه مصرف شده است که از این میزان، ۲۷۰ میلیون متر مکعب مربوط به بخش خانگی بوده و نسبت به سال گذشته، این عدد ۲۸ درصد افزایش داشته است. 

حسینی افزود: در ابتدای آبان‌ماه، دما در برخی روزها به ۶ درجه کاهش یافت که نسبت به سال گذشته سردتر بود، اما پس از چند روز، دما از سال گذشته بیشتر شد؛ با این حال، مصرف گاز کاهش نیافت چرا که بسیاری از هم‌استانی‌ها که سیستم‌های گرمایشی خود را روشن کرده بودند، پس از گرم شدن هوا، دمای آن‌ها را کاهش ندادند. 

وی افزود: یکی از بخش‌های پرمصرف در استان، مشترکان روستایی هستند؛ به‌دلیل ساختار غیراستاندارد خانه‌های این مناطق، مانند پنجره‌های آهنی قدیمی و عایق‌بندی ضعیف، مصرف انرژی بالاست؛ درخواست داریم که این عزیزان با انجام اقداماتی مانند پوشاندن پشت پنجره‌ها با پلاستیک، مصرف انرژی را کاهش دهند؛ همچنین، در بخش آموزشی، قصد داریم با همکاری رسانه ملی، به دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها آموزش‌هایی در خصوص کاهش مصرف انرژی بدهیم. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه، در صورت عبور از حد مجاز، خود استان می‌تواند تصمیم بگیرد که در کدام بخش‌ها محدودیت‌ها را اعمال کند؛ برای مثال، در استان ما، اولویت با مشترکان پرمصرف در بخش خانگی است؛ به‌طور خاص، ما در گزارشی که هفته گذشته در استانداری ارائه کردیم، اعلام کردیم که در سال گذشته حدود ۸ هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در سطح استان داشتیم، برای این افراد پیامک‌هایی ارسال کردیم و از آن‌ها خواسته‌ایم که مصرف خود را رعایت کنند؛ همچنین، مشترکان غیردائم و پرمصرف نیز در اولویت قطع گاز قرار دارند، تا زمانی که مصرف در بخش‌های عمومی و ادارات کنترل شود. 

وی افزود: یکی از بخش‌های پرمصرف در استان، مشترکان روستایی هستند؛ به‌دلیل ساختار غیراستاندارد خانه‌های این مناطق، مانند پنجره‌های آهنی قدیمی و عایق‌بندی ضعیف، مصرف انرژی بالاست؛ درخواست داریم که این عزیزان با انجام اقداماتی مانند پوشاندن پشت پنجره‌ها با پلاستیک، مصرف انرژی را کاهش دهند؛ همچنین، در بخش آموزشی، قصد داریم با همکاری رسانه ملی، به دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها آموزش‌هایی در خصوص کاهش مصرف انرژی بدهیم. 

حسینی ادامه داد: دومین مصرف‌کننده اصلی گاز در سطح استان، بخش خانگی است که مصرف آن حدود ۵ درصد است؛ با این حال، نمی‌توان از مردم انتظار داشت که صرفه‌جویی‌های زیادی داشته باشند، هرچند که تاثیر آن در کاهش مصرف محسوس است؛ در بخش صنعت، مصرف‌کنندگان عمده شامل صنایع سیمان، فولاد و پتروشیمی هستند که ۱۵ درصد از گاز استان را مصرف می‌کنند. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه افزود: یکی از بخش‌های پرمصرف در استان، مشترکان روستایی هستند؛ به‌دلیل ساختار غیراستاندارد خانه‌های این مناطق، مانند پنجره‌های آهنی قدیمی و عایق‌بندی ضعیف، مصرف انرژی بالاست؛ درخواست داریم که این عزیزان با انجام اقداماتی مانند پوشاندن پشت پنجره‌ها با پلاستیک، مصرف انرژی را کاهش دهند؛ همچنین، در بخش آموزشی، قصد داریم با همکاری رسانه ملی، به دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها آموزش‌هایی در خصوص کاهش مصرف انرژی بدهیم. 

وی عنوان کرد: اگر مردم بتوانند بیش از ۳۰ درصد گاز مصرفی در بخش خانگی را کاهش دهند، این امر قطعاً به کاهش محدودیت‌ها برای صنایع فولاد، سیمان و پتروشیمی کمک خواهد کرد؛ در آبان‌ماه، حدود ۳۸ درصد از گاز مصرفی استان در بخش خانگی بوده است. 

حسینی خاطرنشان کرد: مصرف هر چه بیشتر گاز در بخش خانگی، موجب محدودیت در تامین گاز برای سایر بخش‌ها می‌شود؛ امیدواریم با برنامه‌ریزی بهتر و استفاده از پتانسیل‌های موجود در استان و کشور، بتوانیم تعادل مصرف را برقرار کنیم؛ رئیس‌جمهور و مدیران شرکت ملی گاز تصمیم گرفته‌اند که امسال، بخش صنعت با کمترین محدودیت در مصرف گاز مواجه شود. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه بیان کرد: در بخش‌های خانگی، تجاری و عمومی، پایش‌های دقیقی آغاز شده است؛ تمامی دستگاه‌های اداری و دولتی در حال پایش مصرف گاز هستند و از مدیران این ادارات درخواست داریم که با دولت و متولیان انرژی همراهی کنند؛ متأسفانه، در برخی ادارات دما برای پرسنل قابل تحمل نیست و ممکن است در فصل سرد، پنجره‌ها باز بمانند، برای اصلاح این روند، در تلاشیم سنسورهایی نصب کنیم که دما را به صورت مستمر پایش کنند، این سنسورها قادر خواهند بود تغییرات دما را گزارش داده و در صورت دستکاری یا جابه‌جایی آن‌ها، هشدار دهند. 

وی یادآور شد: شرکت گاز استان کرمانشاه به‌عنوان یکی از پیشروترین شرکت‌ها در زمینه مدیریت انرژی و کربن در سطح کشور، هم‌اکنون در حال نصب سنسورهای دما در برخی ساختمان‌های اداری است؛ همچنین در راستای مصرف بهینه انرژی، تلاش داریم که برچسب انرژی را برای تمامی ساختمان‌ها و تجهیزات مصرف‌کننده انرژی، شامل نمایه‌هایی مانند گرید A، B و C نصب کنیم. 

حسینی اذعان کرد: در حوزه مدیریت انرژی، شرکت گاز استان کرمانشاه در نرم‌افزارهای پیشرفته‌ای مشغول به پایش مصرف انرژی هر فرد در سازمان است تا مشخص شود که حضور یا غیاب فرد چقدر تأثیرگذار در میزان مصرف انرژی است، این پایش‌ها با هدف جلوگیری از ایجاد فشار به بخش صنعت و کاهش محدودیت‌های مصرف گاز در استان ادامه خواهند داشت. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه افزود: نیروگاه‌ها با محدودیت‌هایی در مصرف انرژی مواجه هستند؛ طبق گزارش‌ها، در کشور ۷۰ درصد سبد انرژی از طریق گاز تأمین می‌شود، در حالی که در استان کرمانشاه این میزان به ۷۶ درصد می‌رسد؛ تأمین انرژی صرفاً از طریق گاز نیست و باید از سوخت‌های مایع نیز برای تأمین نیاز انرژی در زمستان استفاده کرد. 

وی گفت: تمام قراردادهای مصرف انرژی ما با مشترکان به مدت هشت ماه است و پس از این مدت، اولویت اصلی تأمین انرژی به بخش خانگی اختصاص می‌یابد؛ شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز مسئول تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها است؛ در صورت کاهش مصرف در بخش خانگی، مازوت اضافی به نیروگاه‌ها تخصیص می‌یابد. 

حسینی اذعان کرد: در سال گذشته، کاهش هدررفت گاز در استان کرمانشاه به حداقل رسید، هدررفت کلی گاز در استان تنها یک درصد بود که این آمار در بخش‌های غیر صنعتی به ۱/۹ درصد رسید، این عملکرد به‌عنوان نقطه قوت شرکت گاز استان در سطح کشور ارزیابی شد؛ با این حال، در برخی بخش‌ها، مانند واحدهای تجاری و بیمارستان‌ها، هنوز مصرف انرژی بهینه انجام نمی‌شود و بسیاری از افراد از دمای آسایش استاندارد، که ۱۸ درجه است، پیروی نمی‌کنند. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه اظهار داشت: در حال بهینه‌سازی موتورخانه‌ها در سطح استان هستیم، این پروژه‌ها با هزینه‌های بسیار بالا انجام می‌شود و هدف ما کاهش مصرف انرژی به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد است؛ بهینه‌سازی موتورخانه‌ها به‌صورت رایگان در حال انجام است و به مشترکان این امکان داده می‌شود که موتورخانه‌های خود را بدون هیچ محدودیتی تعمیر و بهینه‌سازی کنند. 

وی ادامه داد: در مورد آموزش مصرف بهینه انرژی، ما کمیته‌ای به نام «سی ای» برای بررسی مشکلات و ارائه راهکارها داریم، بررسی‌ها نشان داده است که اختلاف دما در مناطق شهری و روستایی استان بیش از دو درجه است؛ در مناطق شهری، به دلیل ساختار آپارتمانی، اتلاف انرژی کمتر است، اما در مناطق روستایی، به دلیل مشکلات ساختاری، مصرف انرژی بهینه رعایت نمی‌شود به همین دلیل، فرهنگ‌سازی در این مناطق بسیار ضروری است. 

حسینی خاطرنشان کرد: در مورد سرقت گاز، متاسفانه در برخی از روستاها، به‌ویژه مناطقی که تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار ندارند، شاهد سرقت گاز هستیم؛ این امر تهدید بزرگی برای امنیت و ایمنی مردم است، زیرا فشار گاز در این مناطق به شدت بالا است و استفاده غیرمجاز از آن می‌تواند خطرات جانی به همراه داشته باشد. 

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمانشاه از تخصیص ۹۶ میلیارد تومان پاداش به مشترکان خوش‌مصرف و کم‌مصرف گاز خبر داد و گفت: این پاداش به‌منظور تشویق و ترویج مصرف بهینه انرژی در فصل‌های سرد سال و کاهش هدررفت گاز به مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کرده‌اند، اختصاص یافت. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.