رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار:
صادرات خشکبار ۲۰ درصدی افت داشته است
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران گفت: سال گذشته ارزش صادرات خشکبار کشور به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید که نسبت به سه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش نشان می دهد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ محمدرضا فرشچیان، اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، در نیمه نخست امسال ۴۶ هزار تن پسته، ۲۸ هزار تن کشمش و ۲ هزار تن انجیر صادر شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه صادرات محور تولید است، افزود: در سالیان گذشته فرش، خاویار، زعفران و پسته ایرانی در جهان میدرخشید، اما امروز نهتنها صادرات خاویار و فرش حذف شده بلکه صادرات زعفران ایران نیز به افغانها واگذار شده است.
فرشچیان با بیان اینکه ایران زمانی بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده پسته در جهان بود، تصریح کرد: سالیانه در ایران حدود ۲۰۰ هزار تن پسته تولید میشود، در حالی که آمریکا ۷۰۰ هزار تن یعنی سه برابر ایران تولید پسته دارد و اسپانیا نیز به صادرات این محصول ورود کرده است.
وی اظهار داشت: در سالیان گذشته کشمش ایران در جهان حرف نخست را میزد، اما اکنون آمریکا، ترکیه، استرالیا، چین، افغانستان و ازبکستان در بازار کشمش حرفهایی برای گفتن دارند.
به گفته وی، در دهههای گذشته از بادام تا زیره ایرانی صادر میشد، اما امروز صادرات خشکبار ایران به پسته، خرما، کشمش و تا حدودی انجیر محدود شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران با بیان اینکه یک زمان زیره ایرانی تعیینکننده قیمت جهانی زیره بود، اظهار داشت: اکنون نهتنها زیره ایرانی چندان تولید نمیشود، بلکه بخش عمده آنچه که در بازار وجود دارد، وارداتی است.
فرشچیان یکی از مشکلات عمده صادرات محصولات کشاورزی از جمله خشکبار را عدم مشارکت دادن آنان در تصمیمگیریها دانست و گفت: در اتاقهای در بسته برای صادرکنندگان تصمیم گیری میشود، بدون اینکه با تشکلها مشورتی داشته باشند.
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: صادرات بیش از ۳۵ قلم کالای کشاورزی با اجرای سیاست هایی همچون اجرای پیمانسپاری ارزی هر سال کاهش یافته و محدود به سه تا چهار محصول کشاورزی شده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
انتهای خبر/