حالت تاریک
سه‌شنبه, 25 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
قَپان‌ کرندغرب در آستانه ثبت ملی
کارشناس میراث ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی کرمانشاه مطرح کرد:

قَپان‌ کرندغرب در آستانه ثبت ملی

کارشناس ثبت میراث ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: یکی از ابزارآلات سنتی شهر کرندغرب تحت عنوان قپان در آستانه ثبت ملی است.

عزیز مصطفایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: یکی از ابزارهای سنتی و بسیار کاربردی که پرونده آن برای رسیدن به ثبت ملی تکمیل و ارائه شده و قرار است همین امسال از آن دفاع کنیم ابزاری با نام قَپان است.

کارشناس ثبت میراث ناملموس اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه افزود: قَپان نوعی ترازوی قدیمی است که می‌تواند تا ۶۰۰ کیلوگرم را وزن کند.

وی گفت: خوشبختانه توانسته‌ایم یکی از استادکاران قپان‌ساز را در شهر کرندغرب پیدا کنیم و موفق شده‌ایم شاهد یک نمونه ساخت قپان از صفر تا ۱۰۰ باشیم و آن را به ثبت برسانیم.

 مصطفایی ادامه داد: یک ماه بر روی ساخت قپان به شیوه سنتی کار کردند و توانستند تمام مراحل آن را با موفقیت انجام دهند.

وی گفت: خوشبختانه هنوز مهارت ساخت قپان در کرندغرب موجود است در شهر کرند استادکاران بسیار ماهری وجود دارند که علاوه بر ساخت ابزارآلات سنتی توانسته‌اند ابزارآلات بسیار دقیق پزشکی را نیز بسازند. 

مصطفایی تصریح کرد: در دوره پیش از انقلاب سوزن‌های جراحی که حتی سوراخ‌های آن نیز باید دقیق ساخته شود با مهارت خاصی توسط استادکاران ماهر و زبده کرندی ساخته می‌شد.

وی افزود: یکی از مطالبات ما باید این باشد که بتوانیم کرند را به عنوان شهر خلاق ابزارآلات دستی یا ابزار آلات آهنگری به ثبت ملی برسانیم زیرا این شهر واقعاً از این قابلیت و ظرفیت بالا برخوردار است.

مصطفایی خاطرنشان کرد: شهر دالاهو قرن‌های متمادی یکی از مراکز اصلی صنعت فلز در ایران بوده و شواهد تاریخی زیادی هم وجود دارد که گویای این است مردم کرندغرب از سالیان دور در کار ساخت ابزارآلات فلزی و جنگی تبحر داشته‌اند.

به گفته مسئولان میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کرمانشاه اکنون بیش از ۱۲۰ هنرمند چیره‌دست در رشته ساخت ابزارآلات فلزی در شهر دالاهو مشغول به فعالیت هستند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از