حالت تاریک
چهارشنبه, 24 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
لزوم شناسایی ذخایر معدنی و اکتشافات فراسرزمینی
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی مطرح کرد:

لزوم شناسایی ذخایر معدنی و اکتشافات فراسرزمینی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با تأکید بر ضرورت پایش ذخایر معدنی و استفاده از منابع فراسرزمینی، هشدار داد که کشور به سرعت با چالش‌هایی در تأمین مواد اولیه صنعتی روبه‌رو خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ داریوش اسماعیلی اظهار داشت: در کشور هیچ‌گونه سیستمی برای پایش ذخایر معدنی با مدیریت هوشمند وجود ندارد. همچنین آمار دقیقی از میزان ذخایر معدنی شناخته‌شده، ذخایر قابل دسترسی، مواد معدنی قابل صادرات، میزان مصرف و دیگر اطلاعات مرتبط در دسترس نیست. 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) افزود: پیشنهاد تهیه آمار دقیق از معادن کشور از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی به وزیر صمت ارائه شده و این پیشنهاد مورد موافقت وزارتخانه قرار گرفت. 

وی تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در کشور به شکلی مطلوب افزایش یافته است. تولید حدود یک میلیون تن شمش آلومینیوم در برنامه شرکت‌های معدنی بزرگ کشور قرار دارد و برای تحقق این هدف، باید به شناسایی و ذخیره قطعی بوکسیت به عنوان ماده اولیه آلومینیا توجه جدی داشته باشیم. 

اسماعیلی همچنین به شناسایی و بهره‌برداری از ذخایر معدنی فراسرزمینی اشاره کرد و گفت: این موضوع در حال حاضر مغفول مانده است. یکی از برنامه‌های اصلی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، شناسایی معادن فراسرزمینی و تمرکز بر کشورهای همسایه و کشورهای آفریقایی برای تأمین بوکسیت خواهد بود. 

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) به وضعیت مشابه در ذخایر سرب و روی اشاره کرد و تصریح کرد: ذخایر موجود در معدن بزرگی مانند انگوران به دلیل افزایش واحدهای صنعتی تولید شمش سرب و روی در زنجان در حال کاهش سریع است. به همین دلیل، در حال حاضر خاک معدنی روی را از ترکیه وارد می‌کنیم. 

وی با تأکید بر اهمیت تأمین مواد اولیه و سنگ‌آهن برای واحدهای صنعتی، ادامه داد: در برنامه ششم توسعه تولید ۵۵ میلیون تن شمش فولادی در نظر گرفته شده بود، اما در سال‌های اخیر برای ساخت بیش از دو برابر این میزان مجوز صادر شده است که این مسئله نگرانی‌هایی در خصوص تأمین مواد اولیه برای این واحدها به وجود آورده است. 

اسماعیلی بیان کرد: با توجه به میزان شناسایی ذخایر سنگ‌آهن و همچنین گواهی‌های کشف و پروانه‌های بهره‌برداری صادرشده، اگر با ظرفیت کامل حتی برای تولید ۵۵ میلیون تن شمش فولادی پیش برویم، در کمتر از ۱۰ سال آینده ذخایر سنگ‌آهن کشور به پایان خواهد رسید. 

معاون وزیر صمت در پایان افزود: باید به توسعه اکتشافات عمیق و یافتن راه‌های استخراج منابع معدنی و سنگ‌آهن بپردازیم و از سوی دیگر به استفاده از مواد معدنی فراسرزمینی نیز توجه ویژه داشته باشیم. همچنین با توجه به وجود انرژی ارزان‌قیمت و نیروی کار متخصص در کشور، منطقی است که مواد خام معدنی را وارد کرده، پس از فرآوری، دوباره به خارج صادر کنیم تا هم اشتغال‌زایی کنیم و هم ارزآوری داشته باشیم. 

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.