حالت تاریک
Logo
چهارشنبه, 23 آبان 1403
سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری:

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأیید شده است

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأیید شده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: شورای نگهبان نسبت به این موضوع ایرادی نداشت و تأیید این موضوع را اعلام کردم.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت‌ماه) خود با اصحاب رسانه، اظهار کرد: ۱۰ طرح و لایحه، ۵ اساسنامه و ۳ استعلام دیوان عدالت اداری در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و پاسخ داده شد. 

وی توضیح داد: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها از سال گذشته در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که ایرادات و ابهاماتی داشت و با رفع ابهامات، این طرح خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم که این طرح به اهداف خود در جهت سامان‌دهی این موضوع بیانجامد. 

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با شرع و قانون اساسی شناخته نشد. 

وی افزود: دو طرح تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. 

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان، گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمان‌های مناطق آزاد کیش، قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. 

وی با بیان اینکه ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد. 

صحت انتخابات در تمام حوزه‌های انتخابیه تأیید شده است

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره بحث صحت انتخابات از نظر شورای نگهبان، گفت: نسبت به تمام گزارش‌هایی که در انتخابات دریافت کردیم، بررسی‌های لازم از سوی ما صورت گرفته و صحت انتخابات در تمامی حوزه‌های انتخابیه به تأیید رسیده و بحث از نظر ما پایان یافته است و ان‌شاءالله در انتهای هفته، دور دوم انتخابات را خواهیم داشت. مردم در مرحله دوم انتخابات مجلس هم حضور یابند تا ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس نیز تعیین تکلیف شود. 

سخنگوی شورای نگهبان افزود: اخیراً اصلاحیه مجلس را درباره لایحه عفاف و حجاب دریافت کردیم، اما هنوز بررسی‌های ما به اتمام نرسیده است. البته هنوز برخی ایرادات قبلی ما به قوت خودش باقی است. هنوز جمع‌بندی نهایی نکردیم اما یکسری ایرادات هنوز پابرجاست. از طرف دیگر هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم باید در این مورد اعلام نظر کند. 

طحان نظیف درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای نگهبان، گفت: هنوز شورای نگهبان به صورت رسمی مصوبات مجلس درباره بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ و اصلاح لایحه برنامه هفتم توسعه را دریافت نکرده است، به محض دریافت مصوبات مجلس بررسی‌های خود را انجام و اعلام نظر خواهیم کرد. 

بیش از ۴۰ هزار نفر نظارت بر انتخابات را انجام خواهند داد

طحان نظیف بیان کرد: بیش از ۴۰ هزار نفر برای دور دوم انتخابات مجلس به عنوان ناظر شورای نگهبان بحث نظارت بر انتخابات را انجام خواهند داد. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه مرحله دوم انتخابات در چند استان برگزار می‌شود و این استان‌ها چند حوزه است و در کدام حوزه‌ها انتخابات به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: جمعه این هفته مرحله دوم انتخابات مجلس برای ۴۵ کرسی، در ۱۵ استان و در ۴۷ شهرستان برگزار می‌شود. 

وی ادامه داد: انتخابات مرحله دوم در حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر و اسکو، حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس، حوزه آبادان، حوزه شیراز، حوزه کرمانشاه، حوزه خرم‌آباد، حوزه قائمشهر و حوزه ملایر به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه شورای نگهبان برای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی چه تمهیداتی را در نظر گرفته است و آیا نظارت‌ها در مرحله دوم با مرحله نخست تفاوت دارد، تصریح کرد: شورای نگهبان تمهیدات مختلفی را پیش‌بینی کرده است و آموزش‌هایی برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفته شده است. 

سامانه مردم ناظر آماده دریافت گزارش‌های مردم است

وی ادامه داد: بیش از ۴۰ هزار ناظر مردمی، در مرحله دوم انتخابات حضور دارند. سامانه مردم ناظر آماده دریافت گزارش‌های مردم در این مرحله انتخابات است. بنابراین نظارت‌ها در این مرحله با مرحله اول تفاوتی ندارد. 

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و در نشست قبلی هم تأیید این موضوع را اعلام کردم، اما لایحه برنامه هفتم توسعه مواد و احکام متعددی دارد که نسبت به مفاد احکام دیگر ایراد و ابهاماتی داشتیم که در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان است و قاعدتاً در رفت‌وآمد این ایرادات باقی‌مانده هم باید برطرف شود و مصوبه به صورت یکجا جهت اجرا ابلاغ خواهد شد. 

وی بیان کرد: طبق مفاد مصوبه، قانون برنامه هفتم توسعه از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود و بر همین مبنا است مگر اینکه در اصلاحیه تغییری انجام شود. 

سخنگوی شورای نگهبان متذکر شد: در مرحله قبل انتخابات، همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت که برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و بازشماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد. 

بررسی طرح شفافیت در دستورکار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت طرح شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها، اظهار کرد: درباره شفافیت اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستورکار شورای نگهبان قرار گرفته است. 

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی، بیان کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد، اما اعضای هیأت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام درا ین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند. 

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر حسن روحانی مبنی بر دلایل ردصلاحیت خود برای انتخابات مجلس خبرگان رهبری، تصریح کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است. این حرف‌ها تازگی ندارد. ظاهراً برخی وقتی تأیید می‌شوند می‌گویند سطح درک شورای نگهبان بالا است و وقتی رد می‌شوند، حرف دیگری دارند. 

دلایل ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل رد صلاحیت حسن روحانی، گفت: مواردی که به صورت مکتوب به وی اعلام شده، موارد متعددی است و محدود به چند موردی که وی مطرح کرده نیست. البته همین چند مورد نیز به صوت دقیق مطرح نشده است. 

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره علت‌عدم انتشار دلایل رد صلاحیت حسن روحانی، اظهار کرد: بارها گفتیم که موارد را به افراد می‌گوئیم، اما درباره انتشار عمومی نیاز به مجوز قانون داریم. 

وی در ادامه درباره روند بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳، گفت: نسبت به بخش دوم لایحه بودجه هنوز مصوبه مجلس را دریافت نکردیم و به محض دریافت، آن را در دستورکار قرار خواهیم داد. 

طحان نظیف در پاسخ به سوالی درباره بررسی اعتبارنامه منتخبان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در نظام حقوقی ما هم بررسی صلاحیت از سوی شورای نگهبان و هم صدور اعتبار نامه از سوی نمایندگان پیش‌بینی شده است، نکته‌ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در زمان بررسی اعتبارنامه نمایندگان صرفاً مواردی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد که از سوی شورای نگهبان مورد رسیدگی قرار نگرفته باشد. 

وی درباره حذف مصوبه مجلس درباره معافیت مشمولان دارای دو فرزند و بیشتر و بالای ۳۵ سال در لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: ضوابط قانونی در این خصوص داریم که برای اعلام نظر باید مورد توجه قرار گیرد. با بررسی‌ها و استعلاماتی که انجام دادیم با این موضوع اعلام مغایرت شد و مجلس نیز این مصوبه را حذف کرد.

 

 

منبع: خبرگزاری مهر

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از