حالت تاریک
پنج‌شنبه, 02 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
تضاد شیوه مذاکره آمریکا با عزت ایران
تحلیل‌گر مسائل سیاسی مطرح کرد:

تضاد شیوه مذاکره آمریکا با عزت ایران

یک تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: مذاکره با آمریکا نه به نفع ایران است و نه مشکلات کشور را حل خواهد کرد، بلکه خلاف عزت و شرافت ملت ایران است؛ کسی که عزتمند و هوشمند است، هرگز تن به مذاکره تحمیلی نخواهد داد.

حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ درباره مطرح شدن بحث مذاکره با آمریکا اظهار داشت: بحث مذاکره با آمریکا، به‌ویژه با دولت جدید این کشور، در دوران ریاست‌جمهوری پیشین دونالد ترامپ نیز مطرح شد اما مقام معظم رهبری، به‌دلیل نوع رفتار و رویکرد ترامپ، مذاکره با او را ممنوع کردند. در این دوره نیز شیوه‌ای که آمریکا برای مذاکره دنبال می‌کند، به‌شدت با عزت، شرافت و هوشمندی ملت ایران در تضاد است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی با اشاره به سابقه مذاکرات ایران و آمریکا افزود: تجربه ما از آمریکایی‌ها در مذاکرات نشان داده است که آن‌ها همواره به دنبال تحمیل نظرات خود هستند و به تعهداتشان در توافقات پایبند نمی‌مانند. موارد متعددی از این رفتارها وجود دارد؛ از توافقات مرتبط با آزادی گروگان‌های لانه جاسوسی گرفته تا دیگر توافقات سال‌های گذشته میان مقامات ایرانی و آمریکایی، که در هیچ‌یک از این موارد، آمریکا به تعهدات خود عمل نکرده است.

ترقی تأکید کرد: با تغییر رئیس‌جمهور در آمریکا، این سیاست تغییری نکرده است. امروز نیز کسانی که مدعی مذاکره هستند، باید روشن کنند که هدف از مذاکره چیست. اصولاً کسی که قصد مذاکره دارد، طرف مقابل را پیش از مذاکره تهدید نمی‌کند، بلکه با زبان نرم سخن می‌گوید و شروط را قبل از مذاکره تحمیل نمی‌کند. اما مشاهده می‌کنیم که آمریکا، هم‌زمان با مطرح کردن موضوع مذاکره، ایران را تهدید به قطع فروش نفت کرده و کشورهایی که قصد خرید نفت از ایران دارند را با تحریم‌های اقتصادی تهدید کرده است.

وی با اشاره به مواضع دولت جدید آمریکا تصریح کرد: شروطی که امروز از سوی آمریکا برای مذاکره مطرح شده، همان شروطی است که در دولت قبلی و توسط مایک‌پمپئو اعلام شد؛ شروطی که ایران آن‌ها را نپذیرفت. این شروط هیچ‌کدام به نفع ایران نیست و اگر قرار باشد ایران تحت فشار و تهدید وارد مذاکره شود و این رویکرد سلطه‌جویانه را تأیید کند، این مسئله با عزت و شرافت ملت ایران در تضاد خواهد بود.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: هدف آمریکا از مطرح کردن مذاکره پس از افزایش فشارهای اقتصادی و تهدیدات، ایجاد اختلاف در داخل کشور است. این سیاست در هماهنگی با برخی عناصر داخلی صورت می‌گیرد که به دلیل ترس از غرب و آمریکا، خواهان تسلیم در برابر این کشور هستند. متأسفانه این افراد، مشکلات اقتصادی کشور را به مذاکره گره می‌زنند و این‌گونه القا می‌کنند که تنها راه‌حل مشکلات کشور، گفتگو با آمریکا است.

وی با انتقاد از برخی رسانه‌های داخلی گفت: پیش از مطرح شدن این موضوع از سوی آمریکا، برخی مطبوعات داخلی زمینه‌سازی کرده بودند که آمریکا آماده مذاکره است و ایران باید برای حل مشکلات اقتصادی وارد گفتگو شود. این جریان همان خطی را دنبال می‌کند که در دولت پیشین نیز تبلیغ شد؛ همان‌گونه که در زمان برجام وعده داده شد که بلافاصله پس از امضای توافق، همه تحریم‌ها لغو خواهد شد، اما هیچ‌یک از این وعده‌ها تحقق نیافت.

این تحلیل‌گر مسائل سیاسی افزود: در حال حاضر، همان جریان غرب‌گرای داخلی سعی دارد با پنهان کردن ناکارآمدی‌های مدیریتی، مشکلات را به موضوع مذاکره گره بزند و هرگونه مخالفت با مذاکره را مورد هجمه قرار دهد. طی روزهای اخیر، شاهد مخالفت‌های گسترده‌ای با مواضع کارشناسانه، دقیق و خردمندانه مقام معظم رهبری در فضای مجازی و رسانه‌های تحت‌ تأثیر آمریکا بوده‌ایم.

وی تأکید کرد: مواضع مقام معظم رهبری کاملاً روشن و مبتنی بر منافع ملی است. ایشان به‌درستی فرمودند که این مذاکره نه به نفع ایران است و نه مشکلات کشور را حل خواهد کرد، بلکه خلاف عزت و شرافت ملت ایران است؛ کسی که عزتمند و هوشمند است، هرگز تن به مذاکره تحمیلی نخواهد داد.

ترقی خاطرنشان کرد: پاسخ به سیاست قلدری و زورگویی آمریکا، تسلیم‌شدن نیست، بلکه مقاومت هوشمندانه است. بنابراین، هر کسی که همچنان بر طبل مذاکره می‌کوبد و به‌دنبال سازش در برابر آمریکا است، در واقع منافع ملی را نادیده گرفته و در پازل دشمن بازی می‌کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.