حالت تاریک
جمعه, 16 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
مشکل نان در هرسین برطرف شد
در نتیجه مطالبه‌گری رسانه‌ای؛

مشکل نان در هرسین برطرف شد

بالاخره پس از مشکلات متعدد هرسینی‌ها به‌دنبال تشکیل صفوف طولانی مقابل نانوایی‌ها، این مسئله در سطح شهرستان برطرف شد تا بار دیگر ثابت شود که نظارت مستمر و مدیریت جهادی حلقه مفقوده حل مشکلات است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با توجه به تنش‌های ایجاد شده در بحث پخت نان و کمبود آرد در سطح شهرستان در ماه‌های گذشته و گله‌مندی مردم از موضوع به نظر می‌رسد با پیگیری‌های فرماندار و روی کار آمدن مدیریت جدید صنعت، معدن و تجارت و بازرسی‌های مستمر همچنین همکاری و پیگیری دستگاه‌های امنیتی وضعیت، در حال بهبود است. 

البته ایجاد این تنش در بحث آرد و نان علل متعددی دارد که بخشی از آن به سرازیر شدن ساکنان روستاهای بخش مرکزی و در برخی موارد روستاهای شهرستان همجوار به مرکز شهر برای تأمین نان مصرفی خود، عدم اطلاع کافی نانوایان در استفاده از سیستم نانینو که باعث کاهش قابل توجه سهمیه نانوایی شده، تخلفات مرتبط با آردهای خارج از شبکه و بخشی دیگر هم به فضای روانی ایجاد شده در سطح شهر بر می‌گردد. 

در این بین نظارت‌های مستمر و اشراف بر عملکرد نانوایی‌ها باعث شده وضعیت عرضه نان در هرسین تنطیم شود تا جایی که زمزمه‌هایی از کشف و توقیف آردهای خارج از شبکه به گوش می‌رسد و امید می‌رود این روند بهتر شود. 

کاهش سهمیه آرد و بی‌تعهدی برخی خبازان هرسینی

جهانبخش حیدری فرماندار هرسین در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: نان یکی از کالاهای اساسی است که در سفره خانواده‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کند. این نعمت خدا طی فرایند کاشت، داشت و برداشت از گندم به آرد و نهایتاً به نان تبدیل می‌شود و در سفره‌های مردم قرار می‌گیرد. 

فرماندار هرسین افزود: زمانی اداره و نظارت بر نانوایی‌ها توسط مدیریت محلی و با اختیارات کافی انجام می‌شد اما با رشد تکنولوژی و تسلط فناوری بر امور اجتماعی طی چند سال اخیر با اجرای سامانه نانینو اداره و مدیریت محلی در بخش عمده‌ای از امور به غیر از نظارت و بازرسی جایش را به مدیریت ملی داد. 

وی خاطرنشان کرد: اجرای سامانه نانینو آن هم بدون آموزش کافی به خبازان وعدم تسلط آن‌ها در کار با آن موجب شده به تدریج از سهمیه واقعی نانوایی‌ها کاسته شود و به حداقل برسد. 

حیدری اظهار داشت: این کاهش سهمیه در کنارعدم تعهد برخی از خبازان به مرور زمان مشکلاتی را برای تأمین نان مردم به‌وجود آورد و موجب شد که پیگیری این مشکل در اولویت کارها برای رفع آن قرار گیرد. 

فرماندار هرسین افزود: به‌طور مکرر به موازات بازرسی‌ها جلسات پایش آرد و نان برگزار شد و در این جلسات با بررسی ابعاد مسئله آسیب‌شناسی شرایط حاکم بر ارائه تهیه و تأمین نان از (آرد تا نان) یعنی از مبدأ کارخانه تا مقصد خبازی‌ها در دستور کار قرار گرفت. 

وی تصریح کرد: اقداماتی در خصوص تشدید بازرسی‌ها، شمارش کیسه‌های آرد در خبازی‌ها به‌طور مکرر، توزیع آرد حمل شده از کارخانه‌ها با نظارت مأموران و تحویل به نانوایی‌ها، پیشگیری از  فروش نان به‌طور عمده به اغذیه‌فروشی‌ها تا حد ممکن برگزاری دو جلسه نشست و آموزش برای صاحبان نانوایی‌ها، تشکیل پرونده برای خبازهای متخلف و برخورد توسط اداره تعزیرات حکومتی، در کنار پلمب برخی خبازی‌های متخلف باعث بهبود تامین نان در شهر هرسین شده است. 

وی همچنین همکاری متولیان نانوایی‌های مردم‌دار در تأمین نان مردم، تذکر به صاحبان برخی نانوایی‌ها درعدم تجمع کارت‌های خرید نان بدون حضور مشتری‌ها، تزریق آرد ترمیمی که به‌صورت شناور در بین خبازها توزیع می‌شد، تعریف ساعت کار برای آن تعداد از خبازی‌هایی که بر اثر سامانه سهمیه آردشان کم شده بود، انجام پیگیری‌از طریق شرکت غله استان و انعکاس مشکلات نانوایی‌ها درعدم کیفیت آرد نیز در این راستا مؤثر بودند. 

حیدری در ادامه گفت: به دلیل توفیق در کار با اراده‌ای که در تیم پایش آرد و نان وجود دارد؛ این تلاش و پیگیری‌ها همچنان ادامه دارد و امیدوارم روز به روز شاهد بهبودی بیشتر وضعیت نان در شهر باشیم. 

فرماندار هرسین افزود: از صبر و شکیبایی مردم بزرگوار شهرستان طی ماه‌های اخیر بسیار ممنون و سپاسگزارم و از خداوند متعال درخواست داریم که بتوانیم بیش از پیش توفیق خدمت بهتر همراه با رضایتمندی بیشتر مردم شریف شهرستان را داشته باشیم و بابت هر قصوری که از ما رخ داده است از محضر تمامی شهروندان عذرخواهی می‌کنم. 

تشکیل ۶ پرونده تعزیراتی برای نانوایان متخلف هرسینی

فرشاد چراغی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان هرسین در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: لازمه بهبود وضعیت در نحوه عملکرد نانوایی‌ها این بود که بازرسی‌ها از مبدأ تا مقصد مدیریت شود. 

وی افزود: اولین اقدام نظارت بر عاملان توزیع آرد در شهرستان هرسین بود که یک نفر به‌صورت مستمر در زمان توزیع با علم و آگاهی به سهمیه نانوایی‌ها و سهمیه وارده به شهرستان برابر با سهمیه نانینو نظارت داشته باشد. 

چراغی خاطرنشان کرد: متعاقباً نظارت مستمر به‌صورت سرزده در سه شیفت کاری از عملکرد نانوایی‌ها انجام می‌شد و بررسی میزان پخت برابر با سامانه و کارتخوان و میزان آرد موجود و همچنین تطبیق سهمیه موجود با سهمیه پخت‌شده بررسی می‌شود. 

وی افزود: در پایان برخورد قاطع با متخلفان چه در بخش نانوایی‌ها و چه در بخش عاملان توزیع در دستور کار قرار گرفت که در این راستا ۶ پرونده تعزیراتی در روزهای گذشته تشکیل شده و حدود ۷۰ کیسه آرد خارج از شبکه کشف شده است. 

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان هرسین اذعان کرد: عمده تخلفات شامل‌عدم رعایت ساعات پخت، کم‌فروشی و گران‌فروشی، عرصه خارج از شبکه آرد است که ضمن تذکر به تمام نانوایی‌ها شرایط تا بهبود وضعیت ادامه خواهد داشت. 

وی تصریح کرد: همشهریان گرامی می‌توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را به اتحادیه مربوطه، جهاد کشاورزی شهرستان و اداره صنعت، معدن و تجارت اطلاع دهند. 

صابر فتاحی، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان هرسین نیز در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: با عنایت به دستور فرماندار و تأکید دبیر کارگروه آرد و نان شهرستان هرسین نظارت شبانه‌روزی بر کامیون‌های توزیع آرد نانوایی‌های هرسین و بیستون در دستور کار و مورد بررسی ویژه قرار گرفت. 

وی افزود: مورخه ششم تا دوازدهم خردادماه ۱۴۰۴ پایش تمام‌وقت توزیع و تحویل آرد دهه  دوم خبازی‌های شهرستان با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی، اداره صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه خبازان و اتاق اصناف در دستور کار قرار گرفت. 

فتاحی خاطرنشان کرد: در این راستا ضمن نظارت بر توزیع سهمیه‌ها، میزان موجودی آرد خبازی و مطابقت با سهمیه روزانه، درج تعداد کیسه آرد تحویلی در دفترچه نانوایی توسط عاملان توزیع مد نظر قرار گرفت. 

وی اظهار داشت: نظارت در روزهای تعطیل و عصرها گاهی تا پاسی از شب با حضور نمایندگان مذکور به نحو احسن انجام می‌شود و پیگیری مصوبات و نظارت و بازرسی مستمر بر خبازی‌های شهرستان توسط اکیپ گشت مشترک کماکان ادامه دارد. 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ به نظر می‌رسد آنچه که باعث افزایش تنش ایجاد شده در بحث کمبود آرد و نان در شهرستان هرسین شده بود به نوعی به ضعف مدیریت‌ها در گذشته و نظارت‌های بی‌برنامه بر می‌گشت که با اصلاح این رویه و افزایش هماهنگی بین مجموعه فرمانداری، جهاد کشاورزی و اداره صنعت، معدن و تجارت دغدغه تأمین قوت قالب سفره مردم برطرف شد. 

گزارش به قلم محمدحسین دوستی‌نژاد؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!