حالت تاریک
Logo
پنج‌شنبه, 29 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
معلولیت مخلوق نظام فکری مردم است
رئیس اداره بهزیستی شهرستان دالاهو:

معلولیت مخلوق نظام فکری مردم است

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دالاهو گفت: در جوامع مختلف‌، تفکرات و تصوراتی درباره‌ معلولیت وجود دارد که ممکن است تحت تأثیر متغیر‌های متنوع اجتماعی و تغییر پارادایم‌ها تغییر کند لذا معلولیت مخلوق و برساخته‌ نظام فکری مردم است.

حمیدرضا الهیاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛اظهار داشت‌: در تقویم جهانی، سوم دسامبر مصادف با ۱۲ آذرماه، به‌عنوان روز جهانی معلولان زینت یافته است تا روزی برای تکریم انسان‌هایی شخیص و محتشم باشد که همواره با عزم راسخ، همت والا و اعتماد به نفس عالی مصداق بارزی برای این جمله بوده‌اند که معلولیت محدودیت نیست و ما نیز همواره شاهد درخشش معلولان هنرمند، ورزشکار، کارآفرین و... در زمینه‌های مختلف بوده‌ایم.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دالاهو عنوان کرد: معلولیت عبارت است از عارضه‌ای که بر اثر ضعف یا اختلال در سیستم حسی و حرکتی ایجاد و سبب اختلال در جابه‌جایی و برقراری ارتباط فرد با محیط می‌شود.

وی در ادامه به تفکرات و تصورات جامعه در مورد معلولیت پرداخت و گفت‌: در جوامع مختلف‌، تفکرات و تصوراتی درباره‌ معلولیت وجود دارد که ممکن است تحت تأثیر متغیر‌های متنوع اجتماعی و تغییر پارادایم‌ها تغییر کند معلولیت مخلوق و برساخته‌ نظام فکری مردم است و این نظام فکری ترکیب شبکه‌مانند گسترده‌ای از همه‌ اموری بوده که به معلولیت پرداخته است.

الهیاری به بیکاری و اشتغال معلولان اشاره کرد و گفت‌: یکی از بزرگ‌ترین موانع پیش روی معلولان تأمین معیشت است که نقش به‌سزایی در حفظ استقلال اجتماعی و اقتصادی آن‌ها دارد‌، چرا که داشتن شغل در حفظ هویت و شخصیت اجتماعی آن‌ها تأثیر به‌سزایی دارد و با ایجاد اعتماد به نفس شرایط زندگی مطلوبی را برای آن‌ها فراهم می‌سازد.

الهیاری معلولیت را به پدیده‌ایی تشبیه کرد و بیان داشت‌: معلولیت پدیده‌ای مطرح و‌ امری اجتناب ناپذیر است که می‌تواند علل و عوامل مختلفی داشته باشد فرد معلول با توجه به محدودیت‌های خود در مورد برقراری ارتباط و حضور در جامعه با مشکل مواجه می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان دالاهو افزود‌: همواره در احادیث و آموزه‌های دین اسلام و روایات نقل شده از پیامبران و امامان، تأکید ویژه‌ای برای توجه به توانمندی‌های معلولان و یاری کردن این عزیزان دیده می‌شود؛ انسان‌های نوع‌دوست و دغدغه‌مند در زمینه احیای حقوق معلولان، میزان تحقق قانون جامع حمایت از معلولان و تغییر و اصلاح نوع نگرش عمومی نسبت به موضوع معلول و معلولیت در سطح جامعه همواره تلاش زیادی دارند.

الهیاری به بررسی دیدگاه فرهنگی جامعه به معلولان گفت‌: به‌نظر می‌رسد که در فرهنگ ما‌، افراد دارای معلولیت به‌دلیل تفاوت‌های جسمانی و ذهنی که حاکی از دیدگاه‌ها و نگرش‌های تبعیض‌آمیز افراد غیرمعلول است‌، پست و فرودست تلقی می‌شوند‌، همین امر در جامعه موجب دیگربودگی آن‌ها در نهادها‌، سیستم و فرهنگ گسترده‌تر جامعه می‌شود.


وی در پایان گفت‌: روز جهانی معلولان در حقیقت روز تکریم و تجلیل از کسانی است که با وجود برخی مشکلات جسمی با توکل به عنایات حضرت حق، تکیه بر اراده محکم و خودباوری، سرافرازانه در عرصه‌های گوناگون اجتماع ایفای نقش می‌کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر