حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
هر جا مشکلی هست، سپاه آنجاست
مردمی‌ترین نهاد انقلاب؛

هر جا مشکلی هست، سپاه آنجاست

با گذشت ۴۵ سال از تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این نهاد برخاسته از متن مردم همچنان به‌عنوان پشتوانه‌ای محکم برای نظام در عرصه‌های دفاعی، عمرانی، اقتصادی و اجتماعی نقش‌آفرینی می‌کند

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، که در سال ۱۳۵۸ به منظور حفاظت از انقلاب، آرمان‌ها و دستاوردهای نظام شکوهمند اسلامی تأسیس شد، نه‌تنها در عرصه‌های نظامی و دفاعی نقش‌آفرینی کرده، بلکه در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و عمرانی و نیز در قالب طرح‌های شهید رهنمون با برگزاری اردوهای جهادی در حوزه سلامت در مناطق محروم و طرح شهید سلیمانی با یاری و کمک به مردم در بحث معیشتی خدمات شایانی ارائه داده است. 

سپاه با بهره‌گیری از توانمندی‌های انسانی و فنی خود، به‌عنوان یک نهاد مردمی، در تلاش است تا به عمران و آبادانی کشور کمک کند و در این راستا، پروژه‌های متعددی را در حوزه‌های مختلف به اجرا درآورده است. 

در سال‌های اخیر، با توجه به تحولات جهانی و منطقه‌ای، اقتدار سپاه به‌عنوان یک نیروی دفاعی و امنیتی، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، این نهاد با توجه به تجربیات خود در عرصه‌های مختلف، به‌ویژه در زمان بحران‌ها و حوادث طبیعی، توانسته است به‌عنوان یک نیروی مؤثر در مدیریت بحران‌ها و ارائه خدمات به مردم عمل کند. 

از زلزله‌ها و سیلاب‌ها گرفته تا شیوع بیماری‌ها، سپاه همواره در خط مقدم خدمات‌رسانی به مردم بوده و با بسیج امکانات و منابع خود، به یاری آسیب‌دیدگان شتافته است. 

یکی از جنبه‌های مهم خدمات سپاه، فعالیت‌های عمرانی و زیرساختی آن است این نهاد با توجه به ظرفیت‌های موجود، در پروژه‌های مختلف عمرانی از جمله ساخت و ترمیم جاده‌ها، پل‌ها، مدارس و بیمارستان‌ها نقش بسزایی ایفا کرده است. 

سپاه با همکاری نهادهای دولتی و محلی، به‌دنبال ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه و پیشرفت کشور است و در این راستا، تلاش می‌کند تا با ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت زندگی مردم، به توسعه پایدار کشور کمک کند. 

علاوه بر این، سپاه با توجه به رویکردهای اجتماعی خود، در زمینه‌های فرهنگی و آموزشی نیز فعالیت‌های چشم‌گیری داشته است، این نهاد با برگزاری دوره‌های آموزشی، کارگاه‌های مهارتی و برنامه‌های فرهنگی، به ارتقای سطح آگاهی و مهارت‌های جامعه کمک می‌کند و با ترویج ارزش‌های اسلامی و ملی، به تقویت هویت فرهنگی مردم ایران می‌پردازد. 

دوم اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان بنیانگذار کبیر انقلاب بهانه‌ای شد که به بررسی خدمات این نهاد ارزشمند بپردازیم و با صاحب‌نظران این حوزه به گفتگو بنشینیم. 

مردمی بودن بزرگ‌ترین افتخار سپاه پاسداران 

علی‌اصغر الله‌دانه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: کارنامه سپاه پاسداران در حوزه مردم‌یاری کارنامه درخشانی است و در همه مراحل سخت و دشوار از قبیل بلایای طبیعی و سیل و زلزله و شیوع بیماری‌ها از جمله کرونا در کنار مردم بوده و لذا مردمی بودن بزرگ‌ترین افتخار برای سپاه پاسداران است. 

فرمانده سپاه ناحیه شهرستان کنگاور افزود: یکی از میراث‌های گران‌بها و گران‌قدر امام راحل تأسیس نیرویی به‌نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای روزهای سخت و برای روزهایی که نظام در بحران‌ها و حوادث قرار می‌گیرد، بود. 

وی تصریح کرد: سپاه پاسداران مولود گران‌قدر این نظام است که در همه عرصه‌ها نه صرفاً عرصه‌های دفاعی خدمات ارزشمندی را ارائه داده است؛ در دفاع مقدس عملیات‌ها و اقدامات ارزشمندی با توجه به نوپایی از این نهاد دیده شد و امروز هم سپاه پاسداران در حوزه دفاعی و امنیتی ضامن بقای کشور و انقلاب و حافظ دستاوردها، آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی است. 

الله‌دانه ادامه داد: سپاه بر اساس نص صریح قانون بحث حفاظت و صیانت از انقلاب اسلامی و دفاع از دستاوردها و ارزش‌هایش را برعهده دارد و لذا امروز سپاه در عرصه همه ماموریت‌های محوله به فضل الهی سربلند بوده و یک نیروی بسیار قدرتمند و توانمند در عرصه دفاعی، امنیتی و صیانتی از انقلاب، نظام اسلامی و دستاوردهای آن است که مشرف بر همه ماموریت هاست. 

فرمانده سپاه ناحیه شهرستان کنگاور با تأکید بر اینکه امروز سپاه چه در حوزه منطقه‌ای، چه در حوزه جهانی و بین‌المللی و چه در حوزه داخلی در ابعاد و در همه عرصه‌ها توانمندی‌های زیادی دارد، اذعان کرد: سپاه علاوه بر مأموریت‌های دفاعی، امنیتی و صیانت از نظام و دستاوردهای آن در ابعاد دیگری هم با همه وجود شکوفایی داشته است. 

وی خاطرنشان کرد: سپاه در حوزه‌های عمرانی، اقتصادی، کمک به دولت و خدمت‌رسانی به مردم، خدمات ارزنده‌ای ارائه کرده است و با اجرای طرح‌های عمرانی بزرگ از طریق قرارگاه‌های عظیمی همچون قرارگاه خاتم‌الانبیاء، همواره در خط مقدم حمایت از دولت، نظام و مردم قرار داشته است.

الله‌دانه در ادامه با اشاره به سخنان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بیان کرد: حاج قاسم می‌گفت مردم در دوران جنگ در کنار ما بودند و امروز وظیفه ماست که در تمامی مشکلات و مسائل در کنار آن‌ها باشیم؛ از همین رو، کارنامه سپاه پاسداران در حوزه مردم‌یاری، کارنامه‌ای درخشان است؛ چرا که این نهاد انقلابی در ریشه‌کنی فلج اطفال، مقابله با بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله، مبارزه با کرونا، حوزه‌های علمی و تولید واکسن و نیز در عرصه‌های عملیاتی تا دورافتاده‌ترین روستاها و سیاه‌چادرها حضور داشته و این حضور را افتخاری برای خود می‌داند؛ چرا که همواره همراه مردم بوده است. 

فرمانده سپاه ناحیه کنگاور، قدرت سپاه را برخاسته از مردم دانست و عنوان کرد: مردم، قدرت اساسی سپاه و ستون فقرات نظام هستند و خمیرمایه و اساس این نظام، همین مردم‌ان؛ . امروز افتخار سپاه، در کنار مردم بودن است و غرش و پشتوانه موشک‌های ما نیز مردم‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: کمتر مجموعه‌ای را می‌توان سراغ گرفت که علاوه بر انجام مأموریت‌های دفاعی، امنیتی و ذاتی خود، بتواند در عرصه‌های مختلف دیگر نیز به رشد و بالندگی مانند سپاه دست یابد؛ در زمینه مردم‌یاری و ایجاد قرارگاه‌ها، در بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله، در عرصه‌های عمرانی و محرومیت‌زدایی، این تنها سپاه است که با عزت و افتخار نقش‌آفرینی می‌کند. 

الله‌دانه در پایان گفت: امروز سپاه توجه ویژه‌ای به معیشت خانواده‌ها، مسئله جوانی جمعیت، ازدواج و کمک‌هزینه برای جهیزیه، ناباروری زوج‌های جوان، کمک به اقتصاد و مشاغل زودبازده، مشاغل خانگی و دیگر عرصه‌ها دارد و در راستای بهبود این امور به‌طور قدرتمندانه فعالیت می‌کند، این همت و تلاش در هیچ جای دنیا همتایی ندارد و افتخار سپاه، کمک به مردم است. 

سپاه پاسداران نیرویی خستگی‌ناپذیر است 

علی حیدر نژاد در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیرویی نظامی، امنیتی و عمرانی خستگی‌ناپذیر برای نظام جمهوری اسلامی ایران است که در این مسیر، چنان ایثار، فداکاری و رشادت از خود نشان داده است که حضرت امام خمینی (ره)، بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی، پس از گذشت دو سال از تشکیل این نهاد انقلابی، فرمودند: «اگر سپاه نبود، کشور هم نبود». 

سرهنگ علی حیدرنژاد در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی سلام کنگاور اظهار داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون تک تک فتنه‌هایی که توسط گروهک‌ها و افراد ضد انقلاب و معاند علیه نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا شده بود را خنثی کرده و در جنگ تحمیلی رژیم بعث نیز خوش درخشیده است. 

فرمانده سابق ناحیه مقاومت بسیج کنگاور افزود: علاوه بر این، سپاه در تأمین امنیت منطقه غرب آسیا نیز نقش اساسی ایفا کرده و می‌کند و مردم منطقه هم به این مسئله اذعان دارند. 

وی به نقش سپاه در توسعه و بهبود شرایط اقتصادی نیز اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر بیشتر پروژه‌های کلان اقتصادی کشور توسط سپاه اجرا می‌شود و با مراجعه به کارنامه سپاه از دوران انقلاب تا کنون می‌توان به نقش اساسی آن در بازسازی و توسعه کشور پی برد. 

حیدرنژاد خاطرنشان کرد: سپاه برای اجرای پروژه‌هایی ورود می‌کند که به اعتبار و هزینه زیادی نیاز دارند و دولت به تنهایی نمی‌تواند از عهده اجرای آن‌ها بر بیاید و لذا اگر سپاه در این پروژه‌ها مشارکت نکند، سرنوشت این طرح‌ها به دست خارجی‌ها سپرده شده و به این ترتیب علاوه بر این که میلیاردها دلار ارز از کشور خارج می‌شود، زمینه نفوذ بیگانگان در کشور به‌وجود می‌آید. 

فرمانده سابق ناحیه مقاومت بسیج کنگاور ادامه داد: حوادث اخیر، همچون زلزله کرمانشاه، زلزله ورزقان، زلزله بم و سیل گلستان، به ما یادآوری می‌کند که باید در ارزیابی نقش نیروهای سپاه در مواقع اضطراری و بحران، دقت بیشتری داشته باشیم؛ در واقع، نقش و عملیات این نیروها پیش و پس از حوادث طبیعی، امری تازه نیست و عموم مردم از نیروهای مسلح، به‌ویژه سپاه، انتظار دارند که در مواقع بحران به کمک‌رسانی بشتابند؛ از این رو، نیروهای سپاه نقش بسیار پررنگی در مدیریت بحران‌ها در کشور ایفا می‌کنند. 

وی تصریح کرد: نیروهای سپاه در کمک به حادثه‌دیدگان بلایای طبیعی دارای ظرفیت‌های بالایی هستند که باید با برقراری ساز و کارهای مناسب از این ظرفیت به خوبی استفاده شود مدیران کشور در زمان بحران می‌توانند از ظرفیت بالگردی نیروی زمینی در زمینه جابه‌جایی و تخلیه مجروحان، سگ‌های آموزش دیده، بیمارستان‌های صحرایی متحرک و نیروهای متخصص و ورزیده استفاده کنند.

حیدرنژاد با تأکید بر اینکه شاخصه خاص نیروهای سپاه علاوه بر اسلامی و انقلابی بودن، برآمده از مردم بودن است، عنوان کرد: در بلایای طبیعی سال‌های گذشته تاکنون شاهد آن بودیم که نیروهای سپاه، و بسیج داوطلبانه به حادثه دیدگان امدادرسانی کرده‌اند و امروز باید در جهت به کارگیری توان بسیج مردمی و نیروهای مسلح در مدیریت بحران و بلایای طبیعی به ظرفیت‌سازی مدیریتی در حوزه بحران بپردازیم و در نتیجه این ظرفیت‌سازی مدیریتی شاهد کاهش صدمات و خسارات ناشی از بحران‌ها و بلایای طبیعی خواهیم بود. 

فرمانده سابق ناحیه مقاومت بسیج کنگاور ادامه داد: تاریخ نشان داده است که نیروهای بسیج و سپاه علاوه بر قدرت بازدارندگی خود در برابر دشمنان، در زمان بحران‌ها و بلایای طبیعی، اصلی‌ترین یاری‌رسان مردم بوده‌اند؛ این نیروها همیشه از نخستین گروه‌هایی بوده‌اند که به محل بحران رسیده و مدیریت خود را آغاز کرده‌اند؛ در زلزله غرب کشور نیز، نیروهای سپاه جزو اولین نفراتی بودند که آستین همت را بالا زده و به‌سرعت خود را به منطقه رساندند. 

وی ابراز کرد: وظایف عملی سپاه شامل ترویج و آبادانی کشاورزی، آموزش کشاورزان و فرزندان آن‌ها در زمینه‌های مختلف کشاورزی است، این وظایف شامل کشت سبزی‌ها و میوه‌ها، استفاده از کودهای شیمیایی، پیشگیری از آفات، راهنمایی در پرورش دام و یاری به کشاورزان و روستاییان در درمان دام، ضدعفونی کردن، واکسیناسیون، تلقیح مصنوعی و مرغداری می‌شود؛ همچنین، ساخت کندوها و اصطبل‌ها و ترویج باغداری و صنایع دستی از دیگر اقدامات مهم سپاه است. 

حیدرنژاد همچنین به بنیان‌گذاری نهادهای آموزشی مناسب برای تغییر نگرش روستاییان در حوزه‌های آبیاری، کشاورزی مکانیزه و امور تعاونی اشاره کرد و گفت: در این راستا، سپاهیان از ابزارهای دیداری و شنیداری، فیلم‌های سینمایی، روزنامه‌های کشاورزی و ایجاد مزرعه‌های نمونه و آزمایشی بهره می‌برند؛ علاوه بر این، ارتباط تنگاتنگی با نهادهای دولتی مانند جهاد کشاورزی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، شبکه بهداشت و درمان و اداره آموزش و پرورش دارند. 

فرمانده سابق ناحیه مقاومت بسیج کنگاور اذعان کرد: این نهاد مردم‌پایه، در بخش‌های توسعه و عمران روستایی با انجام اقدامات زودبازده، به‌کارگیری و ایجاد بستر کار لازم برای جوانان در قالب اردوهای جهادی برای غنی‌سازی اوقات فراغت و اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی فعالیت می‌کند. 

وی یادآور شد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ظرفیت‌های موجود ملی را در صورت استفاده درست برای تحقق و پیاده‌سازی اقتصاد مقاومتی کافی می‌داند و با تلاش بسیج سازندگی در زمینه آبرسانی، محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی، نقش مهمی در بهبود شرایط زندگی و رفاه اجتماعی در مناطق محروم ایفا می‌کند. 

حدیدنژاد افزود: این سازمان به‌عنوان ادامه‌دهنده جهاد سازندگی، با هدف بهبود شرایط زندگی در مناطق محروم و افزایش رفاه و اشتغال‌زایی همواره در عرصه‌های مختلف جهت خدمت‌رسانی به مردم فعالیت می‌کند و پروژه‌های متعددی در این زمینه اجرا شده که شامل اجرای شبکه انتقال آب، احداث مخازن بتنی، نصب ایستگاه‌های پمپاژ آب و شبکه‌های توزیع است. 

فرمانده سابق سپاه کنگاور اذعان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی و کارآفرینی برای جوانان و توزیع بسته‌های معیشتی بین نیازمندان، اشتغال‌آفرینی به‌صورت خُرد و خانگی و همچنین توانمندسازی مردم برای اشتغال پایدار از طرح‌های کلیدی این سازمان در بسیج سازندگی است که با ایجاد فرصت‌های شغلی و حمایت از کسب و کارهای محلی، به کاهش نرخ بیکاری کمک می‌کند. 

سپاه پاسداران سدی محکم در برابر توطئه دشمنان 

هوشنگ یوسفی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از بدو تأسیس تا به امروز نقش بسیار پر رنگی در تمامی عرصه‌ها اعم از حفظ دستاوردهای نظام در مقابل توطئه‌های دشمنان انقلاب، امنیت ملی، بحران‌ها حوادث طبیعی، همکاری در جهت عمران و آبادانی کشور، افزایش نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی، کمک به ایجاد طرح‌های اشتغال‌زا در جهت بهبود کیفیت زندگی مردم داشته و دارد. 

معاون سیاسی، امنیتی فرماندار کنگاور افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از نهادهایی انقلابی است که با زمان‌شناسی، بصیرت و آگاهی امام راحل در دوم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۸ تأسیس شد؛ در باب ارزش و جایگاه سپاه همین بس که امام راحل فرمودند «اگر سپاه نبود کشور نبود» و مقام معظم رهبری نیز سپاه پاسداران را نور چشم و عضو اصلی انقلاب می‌دانند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر اینکه تحول در تولید فناوری و تجهیزات نوین به خصوص در نظام دفاعی کشور با ظرفیت نخبگان کشوری در طی چند سال اخیر جهش قابل توجهی در ارتقای توانمندی‌ها به خصوص در حوزه موشکی و پهبادی باقدرت بازدارندگی مشهود و عملی در سطح جهان و منطقه داشته است، به‌طوری که نمود خارجی آن این ترس را در دل دشمنان ایجاد کرده و جرأت تجاوز به سرزمین ایران اسلامی را به صفر و در حد تبلیغات رسانه‌ها رسانده است. 

یوسفی تصریح کرد: به‌صورت مصداقی این نهاد در زمان هشت سال جنگ تحمیلی در کنار سایر رزمندگان و ارتش جمهوری اسلامی ایران در شرایطی سخت درجنگی نابرابر در مقابل ۵۶ کشور معاند با امکانات بروز ایستاد و این ایستادگی در حالی بود که سپاه، بسیج و ارتش ما از نظر امکانات و تجهیزات بسیار ضعیف اما با ایمانی قوی و با توسل به قرآن و اهل بیت (ع) به مصداق آیه شریفه «ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم» بودند و آنچنان شیفته و مطیع فرامین امام راحل و رهبری و آماده جهاد و شهادت بودند که یک وجب از این سرزمین مقدس را به دشمن ندادند به‌طوری که دشمنان ما از جمله صدام جنایتکار از رزمندگان ما به مردانگی و شجاعت یاد کردند. 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ در نهایت، می‌توان گفت که اقتدار سپاه و خدمات‌رسانی آن به عمران و آبادانی کشور، نه‌تنها به‌عنوان یک ضرورت ملی، بلکه به‌عنوان یک مسئولیت اجتماعی و انسانی، در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای و پیشرفت کشور، اهمیت ویژه‌ای دارد. 

این نهاد با تکیه بر اصول انقلاب اسلامی و با هدف خدمت به مردم، همواره در تلاش است تا با ایجاد امنیت و توسعه، به آینده‌ای روشن و پایدار برای ایران اسلامی کمک کند. 

گزارش به قلم زینب رشتیانی خبرنگار و فعال رسانه‌ای

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!