حالت تاریک
پنج‌شنبه, 20 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
پرمصرفی و بدمصرفی تهدید جدی کشاورزی
سخنگوی صنعت آب عنوان‌ کرد:

پرمصرفی و بدمصرفی تهدید جدی کشاورزی

سخنگوی صنعت آب، اصلی‌ترین تهدید بخش کشاورزی را بدمصرفی و پرمصرفی این بخش دانست و خواستار عمل بر اساس سند امنیت غذایی به‌منظور کاهش مصرف این بخش، افزایش تولید و در نتیجه افزایش بهره‌وری کشاورزی شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ عیسی بزرگ‌زاده  با اشاره به اینکه در ۱۵ سال گذشته، ۳۰ درصد از چاه‌های مجاز کشور به دلیل افت شدید منابع آبی، دچار کف‌شکنی شده است، اظهار داشت: سالانه 8 هزار و ۵۰۰ چاه جدید دچار کف‌شکنی می‌شود. این وضعیت نمی‌تواند برای همیشه ادامه یابد و نیاز به تغییرات اساسی در مدیریت منابع آبی داریم.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به بحران‌های موجود در دشت‌های مختلف کشور از جمله رفسنجان و خراسان، هشدار داد: عمق چاه‌ها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر رسیده و بسیاری از سفره‌های آب زیرزمینی به دلیل برداشت بیش از حد، دیگر قادر به تأمین نیاز کشاورزی نیست.

بزرگ‌زاده خاطرنشان‌کرد: آیا می‌توانیم تا ابد این روند را ادامه دهیم؟ آیا زمان آن نرسیده است که به کشاورزان و مردم بگوییم روش‌های فعلی غیرپایدار است و باید به سمت مصرف بهینه و بهره‌وری بیشتر از آب برویم؟

سخنگوی صنعت آب با انتقاد از برخی تصمیم‌های اشتباه در سیاست‌گذاری‌های کشاورزی، گفت: نیاز است که سیاست‌گذاران تصمیم خود را بر اساس واقعیت‌ها و تغییرات اقلیمی اتخاذ کنند.

وی ادامه‌داد: چندین سال است که برخی با ادامه روش‌های غیرمؤثر و غیر بهینه، کشاورزی و امنیت غذایی را در مسیر نابودی بیشتر قرار می‌دهند. باید بپذیریم که منابع آبی کشور محدود است و روش‌های کنونی نمی‌تواند امنیت غذایی کشور را تأمین کنند.

لزوم ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی و کاهش مصرف آب

سخنگوی صنعت آب، با توجه به وظایف ذاتی وزارت جهاد کشاورزی از این وزارتخانه خواست که مسئولیت اجرای سند امنیت غذایی کشور را جدی‌تر بگیرد و ضمن ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی، مصرف آب را کاهش دهد.

بزرگ‌زاده با اشاره به سند امنیت غذایی که در آن اهداف کاهش مصرف آب در کشاورزی به ۵۱ میلیارد متر مکعب مطرح شده است، افزود: این سند یک اقدام انقلابی و یک هنجار ملی است و باید همه دستگاه‌ها از جمله وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی آن را به اجرا درآورند. ما باید منابع آبی را برای پایداری محیط‌زیست حفظ کنیم.

وی همچنین به بحران‌های ناشی از تغییر اقلیم و فرونشست زمین اشاره و خاطرنشان‌کرد: در صورتی که روند کنونی ادامه یابد، بسیاری از دشت‌ها به وضعیت بحرانی خواهند رسید و کشاورزی در این مناطق دیگر امکان‌پذیر نخواهد بود.

سخنگوی صنعت آب از همه نهاد‌ها خواست که برای حل این بحران، برنامه‌های جدی و اقدام‌های اجرایی فوری داشته باشند و در کنار کشاورزان، راهکار‌های مؤثری برای کاهش مصرف آب و افزایش بهره‌وری کشاورزی ارائه دهند.

بزرگ‌زاده با تأکید بر اهمیت همکاری بین وزارتخانه‌ها، مجلس و دیگر نهاد‌های اجرایی، گفت: حل بحران منابع آبی و کشاورزی کشور فقط با اصلاحات ساختاری و اجرایی گسترده و هماهنگ ممکن است. ما به‌عنوان وزارت نیرو، تمام‌قد آماده همکاری با وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای این اصلاحات و رسیدن به اهداف سند امنیت غذایی هستیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از