حالت تاریک
جمعه, 21 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
پیشتازی هرسین در فرزندآوری و تحکیم خانواده
در راستای تحقق قانون جوانی جمعیت اتفاق افتاد؛

پیشتازی هرسین در فرزندآوری و تحکیم خانواده

شهرستان هرسین سال گذشته با کسب رتبه دوم فرزندآوری در کشور، در این شاخصه و تحکیم بنیاد خانواده پیشتاز شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ جوانی جمعیت به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل شادی‌آفرین در زندگی فردی و اجتماعی، به حیات انسان، معنا و مفهوم می‌دهد، انسان را در طول حیات به آینده امیدوار می‌کند و تکامل روحی و روانی افراد جامعه را به‌دنبال دارد.

فرزندآوری یکی از مهم‌ترین عوامل و شاخصه‌های پایداری نظام خانواده است، در خانه‌هایی که تنوع وجود ندارد، یکنواختی، ملال، تضعیف روابط و سرخوردگی حاکم می‌شود.

زن و مرد بعد از ازدواج گاهی به دلیل تکرار مکررات زندگی هدف خود را فراموش کرده و انگیزه خود را از دست می‌دهند، اما با تولد فرزند همه چیز به یک‌باره تغییر می‌کند و زندگی‌شان هدفمندتر و برنامه‌ریزی آن‌ها برای آینده بیشتر و به افرادی مسئولیت‎پذیر تبدیل می‌شوند.

هرسین به‌عنوان یکی از شهرستان‌های استان کرمانشاه توانست در سال ۱۴۰۲ رشد قابل قبولی را در بحث فرزندآوری کسب کند به نحوی که بر اساس آمار و شاخصه‌های مورد نظر این شهرستان رتبه دوم را به خود اختصاص داد.

تلاش برای دستیابی هرسین به اهداف جوانی جمعیت

حسینی رئیس مرکز بهداشت شهرستان هرسین افزایش تعداد موالید در هرسین درسال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ را گامی مهم به‌منظور دستیابی به اهداف برنامه جوانی جمعیت نامید.

وی با بیان اينکه مهم‌ترین و عمده‌ترین تأثیر فرزندآوری، داشتن جامعه‌ای جوان و پویا برای کشور است، افزود: جمعیت جوان و سرمایه انسانی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان مؤثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می‌آورد.

حسینی در خصوص اقدامات شبکه بهداشت و درمان شهرستان هرسین در خصوص تشویق خانواده‌ها و حمایت از آن‌ها در بحث فرزندآوری، خاطرنشان کرد: برگزاری همایش‌های پیاده‌روی خانوادگی با هدف ترویج اهداف برنامه جوانی جمعیت، انجام مداخلات لازم برای نیل به اهداف برنامه جوانی جمعیت و به‌دنبال آن کاهش تعداد مرگ نوزاد وکودک زیر ۶ سال، شناسایی و ارجاع زوجین نابارور به سطوح بالاتر برای درمان و نشان‌دار شدن برای ارتقای میزان باروری کلی و فرزندآوری در این راستا انجام شده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان هرسین همچنین به انجام مشاوره‌های فرزندآوری، اجرای طرح‌های ترویج - تبلیغ و فرهنگ‌سازی خانواده شاد و باشکوه با فرزند بیشتر و فرزندان سرمایه‌های زندگی با همکاری بسیج جامعه پزشکی در سطح شهر وروستا را از جمله اقدامات انجام شده در این راستا دانست.

استحکام خانواده با فرزندآوری بیشتر می‌شود

 سیاوش بهرامی جامعه‌شناس و استاد دانشگاه هرسین نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی مرصاد؛ اظهار داشت: خانواده در تعریف واقعی خود می‌تواند جزو مهم‌ترین و بنیادی‌ترین نهادهای اجتماعی باشد که نقش بسیار ارزشمندی در ابعاد مختلف سلامت و کمال جامعه ایفا کند.

این استاد دانشگاه افزود: خانواده جایگاه و نقش کم‌نظیری در بسیاری از مسائل زندگی اعضای خود و حتی اجتماع دارد. خانواده اولین جایگاهی است که در آن چشم به جهان فرهنگی و تربیتی  باز می‌کنیم. ما از نظر رشد جسمانی، روانی و اجتماعی و ابعاد مختلف دیگر وام گرفته از خانواده هستیم، چیستی و هویت اکتسابی ما از آن خانواده و جامعه‌ای است که در آن رشد داشته‌ایم. 

وی تصريح کرد: در واقع خانواده اساسی‌ترین منبع یادگیری، رفتاری، تربیتی و جامعه‌پذیری است و نقش عظیمی در اجتماعی‌کردن اعضای و سلامت روانی آن‌ها دارد، نوع رفتار والدین با هم و والدین با فرزندان است که چیستی روانی اکتسابی اعضا را می‌سازد.

بهرامی اظهار داشت: فرزندآوری پیوند و هویت زن و شوهر را عمیق‌تر می‌کند علاوه بر آن پیوند خانواده‌های زوجین را بیشتر می‌کند و احساس خودمانی بودن و فامیل بودن را تا دوردست‌های فامیل به اعضای خود می‌دهد، نیز با تسهیل روابط، شادکامی والدین و امید به پشتیبان را بیشتر می‌کند. 

این استاد دانشگاه افزود: استحکام خانواده با فرزندآوری بیشتر می شود چرا که هر کدام از فرزندان خاطری دارد و دارای اهمیت خاصی است، فرزندان می‌توانند کارکردها و سودمندی خانواده را به جامعه بیشتر معرفی کنند.

حمایت بهزیستی از فرزندآوری

 صفیه طاهری رئیس اداره بهزیستی شهرستان هرسین نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ با اشاره به اقدامات صورت گرفته این مدیریت در بحث جوانی جمعیت، اظهار داشت:  در طرح جوانی جمعیت، دولت حمایت‌های خوبی از خانواده‌های دارای فرزند دو قلو، سه‌قلو و سه فرزند به بالا انجام می‌دهد.

وی افزود: در این راستا ۵۹ نفر چند قلو در شهرستان داریم که از این تعداد ۵۷ مورد دو قلو و دو مورد سه قلو هستند و از خدمات و مستمری بهزیستی استفاده می‌کنند.

طاهری خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که این خانواده‌ها باید به ترتیب از دهک‌های پنج و هفت به پایین باشند تا بتوانند از خدمات بهزیستی استفاده کنند.

وی اظهار داشت: در بحث حمایت از نازایی زوج‌های جوان اگر در بررسی‌های صورت گرفته افراد معرفی شده شرایط لازم را داشته باشند برای رفع مشکل به مراجع مربوطه معرفی می‌شوند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از مهم‌ترین تأثيرات مهم فرزندآوری می‌توان به افزایش نشاط  و امید به زندگی والدین و دیگر اعضای خانواده، رشد شخصیت، احساس علاقه‌مندی و ارزشمندی، گسترش ارتباطات، افزایش حس تعامل و همدردی و پایداری خانواده اشاره کرد که امیدواریم این روند رو به رشد فرزندآوری با حمایت‌های صورت گرفته در شهرستان همچنان ادامه‌دار باشد.

گزارش به قلم محمدحسین دوستی‌نژاد

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از