رئیس شورای ملی نخود مطرح کرد:
پیشبینی صادرات ۱۰۰ هزار تنی نخود
رئیس شورای ملی نخود ابراز امیدواری کرد، امسال شاهد صادرات ۱۰۰ هزار تنی نخود و شکستهشدن رکورد صادراتی سالهای اخیر باشیم.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ ناصر مرادی با اشاره به وضعیت مناسبت تولید و صادرات نخود از ابتدای سال جاری تاکنون، گفت: امسال تاکنون حدود ۳۰۷ هزار تن نخود در کشور تولید شده است.
وی با اشاره به تولید سالانه ۲۷۰ تا ۳۰۰ هزار تن نخود در کشور، خاطرنشان کرد: اگرچه امسال به دلیل بارندگی قابل توجه، برخی مزارع خصوصا آنهایی که کشت بهاره و سنتی داشتند دچار آفت شدند، اما این امر باعث کاهش تولید نخود نشد و معادل سالهای گذشته تولید نخود داشتیم.
رئیس شورای ملی نخود خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت مناسب بازار داخلی و اینکه کمبودی در داخل کشور وجود نداشت، صادرات نخود نیز رونق گرفت و بر اساس آخرین آماری که تا پنج ماهه امسال در گمرکات به ثبت رسیده، صادرات حدود ۵۲ هزار تنی این محصول را به کشورهای مختلف داشتهایم.
مرادی با اشاره به صادرات ۹۶ هزار تنی نخود در سال گذشته، افزود: امیدواریم امسال رکورد سال گذشته را نیز پشت سر بگذاریم و به صادرات ۱۰۰ هزار تنی نخود برسیم.
وی از دلایل افزایش صادرات نخود نیز یاد کرد و گفت: در حال حاضر عمده صادرات ما به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و ازبکستان صورت میگیرد، اما با اقدامات و بازاریابیهایی که صورت گرفته، صادرات این محصول به بازارهای جدید را نیز در دستورکار داریم.
رئیس شورای ملی نخود اضافه کرد: تعدادی از واحدهای فعال در حوزه نخود، خود را به تکنولوژیهای روز مرتبط با سورتینگ، بستهبندی و بوجاری مجهز کردهاند و اکنون نخود ما با بستهبندی بسیار بهتری روانه بازارهای صادراتی میشود.
مرادی ادامه داد: اگرچه در سنوات گذشته و به دلیل برخی مسائل از جمله تنظیم بازار داخلی صادرات نخود ممنوع بود، اما اکنون با روند صعودی صادرات در حال رسیدن به دورههای اوج گذشته هستیم که در آن دوران نخود ایرانی یک برند بود و مقبولیت جهانی داشت.
وی از اهمیت حضور مستمر در بازارهای جهانی هم یاد کرد و افزود: اگر به هر دلیلی حضور ما در بازارهای جهانی کمرنگ شود، کشورهای رقیب ما مانند هند، ترکیه و روسیه بازار این محصول را به دست خواهند گرفت.
رئیس شورای ملی نخود با اشاره به مزایای متعددی که صادرات نخود دارد، اظهار کرد: صادرات نخود علاوه بر ارزآوری و ایجاد اشتغال، به ترغیب کشاورزان به کشت این محصول و افزایش تولید نیز کمک خواهد کرد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/