
راه تیراندازی برای بانوان سنقری هموار نیست؛
چشم نگران تیراندازان سنقری به نگاه مسئولان
بانوان تیرانداز در شهرستان سنقر و کلیایی برای انجام تمرینات حرفهای با چالشهایی جدی مواجه هستند بر همین اساس خواستار توجه ویژه متولیان امرند.
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ تیراندازی یکی از انواع ورزشهای رقابتی و هیجانانگیز است. در ورزش تیراندازی مهارتهای ورزشکاران از جمله سرعت و دقت با استفاده از انواع وسائل تیراندازی مورد آزمون قرار میگیرد.
طبقهبندی ورزش تیراندازی بر حسب نوع اسلحه گرم، اهداف و فاصلهای که به اهداف شلیک میگردد، صورت میگیرد.
فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی (ISSF) رشتههای ورزش هیجانانگیز تیراندازی را در چهار رشته تفنگ، تپانچه، اهداف متحرک و تفنگ ساچمهزنی به طور جداگانه دسته بندی کرده و به رسمیت میشناسد.
رشته تیراندازی به علت هیجان بالایی که دارد، طرفداران و علاقهمندان آن بیش از پیش افزایش یافته است. هر فردی متناسب با میزان هیجانخواهی و علاقه خود میتواند در یکی از رشتههای ورزشی تیراندازی به فعالیت بپردازد.
با همه جذابیتهای این رشته، بانوان تیرانداز اهل شهرستان سنقر و کلیایی برای انجام تمرینات ورزشی، با چالشهای جدی مواجهاند از نبود امکانات تا عدم حمایت متولیان امر از رشته تیراندازی که متاسفانه استمرار این رویه سبب دلسردی بانوان سنقری شده است.
تیراندازی ورزش ملی است
سمیه اسماعیلی، مربی تیراندازی شهرستان سنقر و کلیایی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: ورزش تیراندازی یکی از ورزشهایی است که علاوه بر این که در دین اسلام به آن تأکيد زیادی شده است، از دیرباز نیز برای علاقهمندان این رشته جذابیت زیادی داشته است. این ورزش با استفاده از تفنگ و در انواع مختلفی مانند تفنگ بادی، تپانچه، تفنگ ساچمهزنی و چند شاخه دیگر... انجام میشود.
وی در ادامه بیان کرد: ورزش تیراندازی به دلیل نیاز به دقت و تمرکز بالا، بسیار محبوب است. تیراندازی به عنوان یک ورزش المپیکی، در بسیاری از کشورها جایگاه ویژهای دارد و همچنین در بسیاری از کشورها به عنوان یک ورزش ملی شناخته میشود.
اسماعیلی در ادامه عنوان کرد: ورزش تیراندازی یک ورزش رقابتی انفرادی و یکی از ورزشهای نشانهروی است که در آن ورزشکاران بر اساس سرعت و دقت به رقابت با هم میپردازند. در این ورزش برنده بیشترین امتیاز را دارد.
وی اظهار داشت: ورزش تیراندازی با تفنگ، محدودیت سنی و جنسی ندارد و همه علاقهمندان اعم از زن و مرد، پیر و جوان میتوانند در این رشته فعالیت داشته باشند. مهمترین ویژگی که برای انجام این ورزش نیاز است، قدرت تمرکز و توجه و بالا بردن مهارتهای فردی است.
این مربی رشته تیراندازی خاطرنشان کرد: از دیگر فواید این ورزش میتوان به افزایش اعتماد به نفس، ایجاد نشاط و رفع خستگی، افزایش توجه و تمرکز، تقویت عضلات بدن، افزایش قدرت بدنی و تنظیم گردش خون و کاهش اضطراب و افسردگی اشاره کرد.
اسماعیلی در ادامه تصریح کرد: فدراسیون تیراندازی در شهرستان سنقر و کليايي سالهای ۹۵ تا ۹۶ آغاز به کار کرد و بنده هم به عنوان مربی در این شهرستان با اداره تربیت بدنی و همچنین ناحیه سپاه و بسیج همکاریخود را شروع کردم و علاقهمندان زیادی از اقشار مختلف به خصوص بسیجیان در این رشته ورزشی شرکت کردند.
وی بیان داشت: در ورزش تیراندازی در شهرستان به مشکلات و کمبودهای زیادی برخورد کردیم که همچنان هم وجود دارد از جمله نبود سالن مجهز و استاندارد و اسلحههای حرفهای مخصوص رشته تفنگ بادی با وجود قولهای عدیده مسئولان باعث دلسردی مربیان و علاقهمندان به این رشته محبوب در شهرستان شده است. درحالی که شهرستان سنقر و کلیایی از ظرفیت و استعداد خوبی در این رشته برخوردار است.
اسماعیلی اظهار داشت: تیراندازی یکی از مهمترین ورزشهاست که برای بسیج شهرستان سنقر احساس میشود، بسیجیان ما نیاز به توانمند شدن در این رشته را دارند. امیدوارم روزی برسد که این شهرستان یکی از بهترین سالنهای تیراندازی را در سطح استان داشته باشد.
بانوان تیرانداز در سنقر نیازمند حمایت مسئولان هستند
هدیه میرزایی از فعالان و علاقهمندان به رشته تیراندازی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: بنده در رشته تیراندازی جزو نفرات برتر این رشته در مسابقات بودهام، به نظر بنده تیراندازی یکی از بهترین رشتههای ورزشی است که باعث تمرکز و آرامش میشود و افراد زیادی علاقه به فعالیت در این رشته دارند اما به دلیل نبود امکانات از این رشته دلزده شدهاند.
وی در ادامه عنوان کرد: مشکلاتی پیش روی ورزشکاران تیرانداز شهرستان سنقر و کلیایی است از جمله اینکه سالنی برای تیراندازی در شهرستان وجود ندارد، برای برگزاری مسابقهها از سالن ورزشی تربیت بدنی استفاده میکنیم که این سالن اصلاً استانداردهای مورد نیاز در زمینه ورزش تیراندازی را ندارد و در سالن ورزشی از پایه سیبل متحرک یا وصل کردن برگه سیبل به دیوار برای تیراندازی استفاده میشود.
میرزایی در ادامه مشکلات ورزشکاران رشته تیراندازی شهرستان بیان داشت: اسلحههایی که در اختیار ورزشکاران شهرستان قرار دارد یا کار نمیکنند یا اینکه بعد از چند بار استفاده در تیراندازی از کار میافتند، نبود آب سردکن و سرویس بهداشتی از دیگر مشکلات ورزشکاران رشته تیراندازی است.
وی در پایان افزود: از مسئولان درخواست داریم که به این رشته ورزشی توجه کنند و امکانات مورد نیاز را در اختیار قرار دهند. تا علاقهمندان در این رشته بتوانند فعالیت داشته باشند و با شرکت در مسابقات بتوانند برای استان و شهرستان مقام کسب کنند.
دلسردی بانوان تیرانداز در سنقر و کلیایی
لیلا خسروی، از علاقهمندان و فعالان در رشته تیراندازی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: حدود سه تا چهار سال است در این رشته ورزشی فعالیت دارم و به صورت مقدماتی و با انگیزه تلاش کردهام تا این رشته را تحت هر شرایطی ادامه دهم و در کلاسها و مسابقات تیراندازی شرکت کنم.
وی افزود: فعالیت در این رشته علاقهمندان را با مشکلاتی روبهرو کرده است؛ از جمله نبود امکانات و تجهیزاتی که گاهی خراب هستند و یا تهیه ساچمه که بر عهده خود ورزشکاران بوده است.
خسروی همچنین بیان کرد: گاهی مواقع با وجود اینکه هزینه شهریه نیز توسط تیراندازان پرداخت میشد، اما باز هم مشکل مکان وجود داشت و بارها اجازه ورود به مکانهای مربوطه به ما داده نمیشد.
وی بیان داشت: نیمهتمام ماندن کلاسها و کمبود امکانات موجب ناراحتی و دلسردی ورزشکاران از این رشته شد. امیدوارم که مشکلات جدیتر پیگیری شوند و امکان شرکت در مسابقات استانی و کشوری فراهم شود، تا شهرستان سنقر بتواند در این زمینه پیشرفت کند.
خسروی در پایان افزود: با توجه به ظرفیتهای شهرستان، از مسئولان درخواست داریم که با حمایتهایشان شرایطی را فراهم آورند تا ورزشکاران بتوانند فراتر از سطح شهرستان، تیراندازی را در استان و کشور ادامه دهند و افتخارآفرینی کنند.
گزارش به قلم زهرا دانیاری؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!