حالت تاریک
دوشنبه, 24 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
کاهش بیکاری کرمانشاه با توسعه صنایع غذایی
کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد:

کاهش بیکاری کرمانشاه با توسعه صنایع غذایی

کارشناس مسائل اقتصادی بر لزوم توسعه صنایع غذایی به‌عنوان راهکاری مؤثر برای کاهش بیکاری در استان کرمانشاه تأکید کرد و گفت: از تسهیلات تبصره ۱۸ و سیاست‌های دولت در تسهیل شرایط اقتصادی به‌عنوان عوامل کلیدی در این مسیر می‌توان یاد کرد.

فریبرز شهبازی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ تأثیر تسهیلات تبصره ۱۸ و اقدامات دولت در کاهش نرخ بیکاری پرداخت و اظهار داشت: این تسهیلات که در سال‌های اخیر اجرایی شده، نقش مؤثری در فعال‌سازی بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله صنعت و کشاورزی ایفا کرده و به کاهش بیکاری در استان کمک شایانی کرده است. 

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: افزایش مشوق‌های مالیاتی برای جذب سرمایه‌گذاری و تسهیل انتقال منابع ارزی نیز از جمله اقدامات مؤثری بوده که در بهبود شرایط اشتغال تأثیر داشته است. 

وی به نقش بخش کشاورزی در اشتغال‌زایی استان پرداخت و اذعان کرد: علی‌رغم برخورداری استان از مزیت نسبی در این بخش، نباید آن را به‌عنوان سیاست اصلی برای کاهش بیکاری در نظر گرفت. 

به گفته شهبازی، ضعف در زیرساخت‌های صنعتی مرتبط با مواد غذایی باعث شده که این بخش نتواند به‌طور کامل از ظرفیت‌های خود استفاده کند؛ از این رو، بخش کشاورزی با وجود پتانسیل بالا، هنوز نتوانسته به‌طور کامل در رفع مشکلات بیکاری اثرگذار باشد. 

این کارشناس مسائل اقتصادی سپس به ضرورت تمرکز بر توسعه صنعت اشاره کرد و گفت: تجربه کشورهای توسعه‌یافته نشان می‌دهد که تمرکز بر صنعت یکی از سیاست‌های کلیدی برای کاهش بیکاری است

وی خاطرنشان کرد: انتخاب صنایع پیشران به دقت و با توجه به شاخص‌های مختلف از جمله ضریب مکان باید صورت گیرد، در این میان، استان کرمانشاه در بخش‌های صنایع شیمیایی و فرآورده‌های پالایش نفت خام مزیت نسبی دارد، اما این بخش‌ها به تنهایی نمی‌توانند نیازهای استان را در حوزه اشتغال برطرف کنند. 

شهبازی به چالش‌های موجود در حوزه کسب‌ و کارهای کوچک در استان اشاره کرد و افزود: نبود ارتباط نهاده‌ای میان بخش‌های مختلف اقتصادی یکی از اصلی‌ترین مشکلات پیش روی توسعه این کسب‌ و کارهاست.

این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: عدم وجود بازار مناسب برای تولیدات خرد، مانعی جدی در مسیر رشد این کسب‌ و کارها محسوب می‌شود؛ اگر کسب و کارهای کوچک به‌صورت مکمل یکدیگر فعالیت کنند، می‌توانند در کاهش بیکاری استان نقش به‌سزایی داشته باشند. 

وی در پایان تمرکز بر توسعه صنایع غذایی را به‌عنوان یک راهبرد مؤثر برای کاهش بیکاری در استان کرمانشاه پیشنهاد کرد و گفت: این استراتژی، در کنار تقویت ارتباط زنجیره‌ای کسب‌ و کارهای کوچک و ارائه تسهیلات مالی و حمایتی، می‌تواند بستر مناسبی برای اشتغال‌زایی پایدار فراهم کند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از