تلخ اما واقعی؛
کرمانشاه با کشتی قهر است
کشتی آزاد در استان کرمانشاه روزهای تلخی را تجربه میکند؛ روزهایی که هیچ نشانی از اقتدار سابق ندارد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی کشور و مرحله نخست انتخابی تیم ملی یادواره ۴ هزار شهید استان گلستان و پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی روزهای ۱۲ تا ۱۴ دی ماه در سالن امام خمینی (ره) شهر گرگان برگزار شد که در پایان مازندران با ۱۷۱ امتیاز در جایگاه نخست ایستاد و تیمهای تهران با ۱۰۳ و خراسان رضوی با ۶۱ امتیاز دوم و سوم شدند.
همچنین تیمهای لرستان، البرز، کردستان، همدان، آذربایجان شرقی، فارس و قم نیز به ترتیب در ردههای چهارم تا دهم قرار گرفتند.
در ردهبندی انفرادی نیز تیم مازندران با کسب هفت نشان طلا از ۱۰ وزن نشان داد که فراتر از کشتی ایران است و به نوعی نقش داغستان روسیه را برای کشتی کشورمان دارد.
یکی از مهمترین نکات مسابقات کشتی قهرمانی کشور شرایط بسیار اسفناک تیم استان کرمانشاه بود. استانی که ادوار گذشته قهرمانان آن در زمره نفرات مدعی کشور قرار داشتند اما در گرگان بهترین عنوان انفرادی این استان رده دهمی بود که علیرضا عجمی در وزن ۷۰ کیلوگرم به دست آورد.
در ردهبندی تیمی کرمانشاه در جمع ۱۰ تیم برتر قرار نداشت و با ۹ حذفی یکی از بدترین عملکردهای تاریخ کشتی خود را در پیکارهای قهرمانی کشور به ثبت رساند، عملکردی که موجب شد تا بسیاری از کارشناسان اکنون به سقوط کشتی این دیار اذعان کنند، سال سیاه کشتی آزاد کرمانشاه با ۹ حذفی و یک عنوان دهم در حالی ثبت شد که مدیریت کشتی این استان در چندین سال بر عهده برداران محبی بود قهرمانانی که کشتی استان را با نام آنها میشناسند.
نام برادران محبی هر چند که اعتبار کشتی استان به شمار میرود اما واقعیت این است که در دوره جدید مدیریت کشتی این دیار رشد چندانی نداشته و حتی ارشک و یدالله محبی که از ژنهای پهلوانپروری استان بودند نیز در گرگان حذف شدند، اما اینکه چه کسی مقصر این اتفاقات است و چه زمانی کِشتی به گل نشسته آزادکاران استان به ساحل آرامش خواهد رسید، سوالی است که مسئولان ورزش و کشتی استان باید پاسخگوی آن باشند.
سکان کشتی کرمانشاه اکنون به کامران ملکی سپرده شده است. ملکی نام بزرگی مانند برادران محبی نیست اما بسیاری باور دارند او میتواند مانند امید شایگان در کشتی مازندران تحول ایجا کند اما آیا تحول مورد نظر ملکی تنها در بخش زیرساختی یا نوسازی سالنها است یا اینکه ملکی رسالتی بزرگتر از کار سازندگی دارد. او میتواند به مانند شایگان بار دیگر کرمانشاه را میزبان تورنمنتهای بزرگ کند اما انتظار اعزام چند ستاره به رقابتهای جهانی و المپیک از استان کرمانشاه کار راحتی نیست.
اما چرا کرمانشاه در سالهای آینده نمیتواند، مانند مازندران بیرقدار کشتی آزاد ایران باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید بپذیریم که مازندران اکنون پایتخت کشتی آزاد ایران است و قهرمانان بزرگی را در خود پرورش داده و ظرفیت فراوانی برای رشد دارد اما استان کرمانشاه در فقر ستاره کشتی به سر خواهد برد و اگر نامهایی مانند خانواده محبی، دلیری و یاری را از آن حذف کرد، ستارگان ناشناختهای خواهند ماند که در نهایت کرمانشاه را به استان بیگانه با کشتی تبدیل خواهد کرد.
تیم کرمانشاه در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور نیز تنها یک فینالیست داشت، بهروز هدایت در وزن ۸۷ کیلوگرم به مدال نقره رسید و دیگر نمایندگان این استان جایی در بین ۱۰ نفر برتر نداشتند تا ورزش کشتی در جایگاهی در استان کرمانشاه نداشته باشد، این در حالی است که قهرمان این استان (آرین سلیمی) در رشته تکواندو یکی از سه مدال طلای ایران را در المپیک پاریس ضرب کرد.