حالت تاریک
پنج‌شنبه, 18 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سیاست‌های تبعیض‌آمیز پهلوی سبب گسترش حاشیه‌نشینی شد
رئیس سازمان بسیج عمران سپاه نبی‌ اکرم (ص):

سیاست‌های تبعیض‌آمیز پهلوی سبب گسترش حاشیه‌نشینی شد

رئیس سازمان بسیج عمران و معماری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه گفت: شکاف طبقاتی در دوران پهلوی بیش از پیش نمایان شد و بسیاری از مردم، به‌ویژه مهاجران روستایی، در شرایط نامناسبی در حاشیه شهر ساکن شدند.

افراسیاب شوهانی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: در دوران پهلوی، کرمانشاه به‌دلیل توسعه محدود صنعتی و اجرای پروژه‌های عمرانی، هر چند شاهد تغییراتی در بافت شهری خود بود، با این‌حال، این توسعه متوازن نبود و باعث شکل‌گیری محله‌های ثروتمندنشین و گسترش مناطق فقیر و حاشیه‌ای شد.

رئیس سازمان بسیج عمران و معماری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه افزود: شکاف طبقاتی در دوران پهلوی بیش از پیش نمایان شد و بسیاری از مردم، به‌ویژه مهاجران روستایی، در شرایط نامناسبی در حاشیه شهر ساکن شدند.

وی گفت: در مرکز شهر کرمانشاه، محله‌های قدیمی مانند فیض‌آباد، برزه‌دماغ، جلیلی و توپخانه همچنان ساختار سنتی خود را حفظ کرده بودند، اما برخی از این محله‌ها به دلیل بی‌توجهی حکومت، با مشکلاتی مانند کمبود زیرساخت‌های شهری و فرسودگی ساختمان‌ها مواجه بودند، در مقابل، مناطقی مانند مصوری، کسری و فرهنگیان که عمدتاً محل سکونت کارمندان دولتی، نظامیان و وابستگان حکومت بودند، از امکانات بهتری برخوردار شدند و رشد سریعی داشتند.

 رئیس سازمان بسیج عمران و معماری سپاه حضرت نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین معضلات دوران پهلوی در کرمانشاه، افزایش حاشیه‌نشینی بود؛ اصلاحات ارضی دهه ۱۳۴۰ باعث شد بسیاری از روستائیان زمین‌های خود را از دست داده و برای یافتن کار به کرمانشاه مهاجرت کنند. 

وی ادامه داد: اما از آنجا که برنامه‌ریزی مناسبی برای اسکان این مهاجران انجام نشده بود، بسیاری از آن‌ها در مناطق حاشیه‌ای مانند جعفرآباد، دولت‌آباد، آقاجان و... در خانه‌های نامناسب و با کمترین امکانات رفاهی ساکن شدند، این محلات اغلب فاقد آب آشامیدنی سالم، برق و خدمات بهداشتی مناسب بودند و شرایط زندگی در آن‌ها بسیار دشوار بود.

شوهانی تصریح کرد: در کنار مشکلات اقتصادی، سیاست‌های تبعیض‌آمیز حکومت پهلوی نیز بر گسترش حاشیه‌نشینی تأثیر داشت، بسیاری از پروژه‌های توسعه شهری تنها به مناطقی اختصاص داده می‌شد که مورد توجه مقامات بودند، در حالی‌که محله‌های سنتی و کم‌برخوردار از بودجه‌های عمرانی محروم می‌ماندند. این تبعیض باعث شد که اختلاف طبقاتی در کرمانشاه افزایش یابد و نارضایتی عمومی بیشتر شود.

وی گفت: در سال‌های پایانی حکومت پهلوی، حاشیه‌نشینی در کرمانشاه به یکی از معضلات اجتماعی جدی تبدیل شد، افزایش فقر، بیکاری و نبود زیرساخت‌های شهری در این مناطق باعث شد که بسیاری از ساکنان آن‌ها به جریان‌های اعتراضی علیه حکومت بپیوندند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.