بهدنبال خسارات باران به باغات سرپلذهاب؛
کشاورزان سرپلذهابی خواستار جبران خسارات هستند
بارشهای اخیر باران، تگرگ و وزش باد به باغات و مزارع سرپلذهاب خسارات بسیاری وارد کرده و کشاورزان خواستار برآورد میزان آسیب وارده و پرداخت بیمه جبران خسارات هستند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ شهرستان سرپلذهاب به واسطه حاصلخیزی زمین، وجود سامانه گرمسیری، آب و هوای مناسب دارای پتانسیل و ظرفیتهای خوبی است و قطب کشاورزی در سطح استان کرمانشاه بهشمار میرود.
ارزش اقتصادی تولیدات کشاورزی این شهرستان بالا بوده و از این نظر کشاورزی سهم بهسزایی در اقتصاد مردم این شهرستان دارد.
عمده محصولات باغبانی شهرستان سرپلذهاب شامل انگور یاقوتی، گردو، زیتون و... بوده و اکثر محصولات باغی این شهرستان بهصورت نوبرانه است، همچنین در شهرستان سرپلذهاب ۲۸ نوع محصول زراعتی و ۲۳ نوع محصول باغی را میتوان کشت کرد.
بهدنبال ورود سامانه بارشی، باران، تگرگ و وزش باد با سرعت ۶۵ کیلومتر بر ساعت، در روزهای اخیر مزارع و باغات کشاورزی در شهرستان سرپلذهاب دچار خسارات شد.
مطالبات کشاورزان سرپلذهابی از مسئولان امر
فتحی یکی از باغداران روستای پیران در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز؛ گفت: شدت خسارات بارشهای اخیر، نوبرانه گوجه سبز باغات این منطقه را دچار خسارت کرده و سطح درآمد کشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است.
بهرامی یکی دیگر از باغداران منطقه بشیوه و پاطاق در گفتگو با «مرصاد»؛ گفت: باغات انگور یاقوتی در شرایط ایجاد شاخه و برگ و ثمر گرفتن است که متاسفانه به دنبال شدت وزش باد و تگرگ خسارات زیادی وارد شد و محصولات باغات از بین رفت که انتظار داریم بیمه خسارات وارده مدنظر قرار گیرد.
کشاورزان بیمه محصولات خود را جدی بگیرند
صدراله بابلی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز؛ گفت: در پی بارش باران، وزش باد با سرعت ۶۵ کیلومتر بر ساعت و تگرگ شدید در چهارشنبه گذشته، خسارات زیادی به مزارع و باغات شهرستان وارد شد که در این راستا تیم کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان همراه با دهیاران بازدیدی از باغات و مزارع شهرستان داشتند و در مجموع برآورد خسارات بین ۱۰ تا ۲۰ درصد به عمل آمد.
فرماندار سرپلذهاب افزود: مقدار ۵ هزار هکتار غلات دچار خوابیدگی بوته شدند و درصد خسارات در روستاها نیز متفاوت بود.
بابلی گفت: از یک هزار و ۵۰۰ هکتار چغندر قند بین ۵ تا ۱۰ هکتار همچنین ۳۰۰ هکتار از مزارع سیب زمینی و باقلا به میزان ۲۵ تا ۳۰ درصد بر اثر ریزش تگرگ برآورد خسارت شده است.
وی ادامه داد: مقدار ۳۰۰ هکتار نخودفرنگی، سبزی و صیفی هم بر اثر تگرگ دچار خسارت شدند که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد این محصولات برآورد شده است.
بابلی اظهار داشت: ۴۰۰ هکتار از باغات انگور یاقوتی دچار شکستگی سرشاخه جوان و ریزش محصول و آسیب به تنه درخت شده و میزان خسارت بین ۱۰ تا ۲۰ درصد برآورد شده است.
وی بیان کرد: ۳۰۰ هکتار از باغات گوجه سبز و سایر هستهداران، معادل ۲۰ تا ۳۰ درصد خسارات دیدند.
فرماندار سرپلذهاب تاکید کرد: برخی از مزارع بیمه هستند که پیگیریهای لازم برای جبران خسارات آنها را انجام دادیم و خواستاریم بیمه هم توجهاتی به این موضوع داشته باشد.
وی با بیان اینکه کشاورزان محصولات خود را به موقع بیمه کنند، افزود: بیمه با توجه به حوادث غیرمترقبه، باد شدید و تگرگ، بیمه متناسب با قرارداد و تفاهم منعقد شده، میزان خسارات را پرداخت کند.
بابلی در پایان اشاره کرد: بیمه کردن جلوگیری از هدررفت زحمات هزینههایی است که کشاورزان باید به آن توجه کنند.
خسارت ۲۰ درصدی باغات و مزارع سرپلذهاب
ایرج بهرامی نیز در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز؛ گفت: در پی بارش باران شدید و متعاقب آن بارش تگرگ و وزش باد بسیار شدید در هفته گذشته همزمان با عید سعید فطر همکاران جهاد کشاورزی با حضور کشاورزان، اعضای شورای شهر و روستا و دهیاران اقدام به بازدید از مزارع و باغات تمامی دهستانها کرده و خسارت وارد شده را برآورد کردند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که خسارات وارد شده در مناطق مختلف شهرستان متفاوت بوده اما بهطور کلی حدود ۷ هزار هکتار مزارع غلات، چغندر، سبزی و صیفی، سیب زمینی، باقلا، نخود و سایر محصولات در اثر بارش تگرگ و باد شدید دچار خسارت ۵ تا ۲۰ درصدی شدهاند.
بهرامی در ادامه گفت: خسارت وارد شده به باغات بیشتر بوده و بیش از ۷۰۰ هکتار از باغات شهرستان که عمدتا گوجه سبز و انگور است دچار خسارت ۲۰ تا ۳۰ درصدی شدند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپلذهاب اظهار داشت: برآورد اولیه از خسارت به مدیریت بحران اعلام شده و گزارشات تکمیلی و نهایی در قالب فرمهای ۱۸ گانه متعاقبا پس از بازدیدهای تکمیلی تهیه خواهد شد.
انتهای خبر/