حالت تاریک
چهارشنبه, 13 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
افتخارآفرینی معلولان کرمانشاهی در مسابقات بین‌المللی
رئیس هیأت ورزش‌های جانبازان (توان‌یابان) کرمانشاه:

افتخارآفرینی معلولان کرمانشاهی در مسابقات بین‌المللی

رئیس هیأت ورزش‌های جانبازان (توان‌یابان) استان کرمانشاه گفت: طی چند سال اخیر، ۱۱۰ ورزشکار از استان کرمانشاه به مسابقات خارج از کشور اعزام که ۹۰ درصد آن‌ها موفق به کسب مدال شده‌اند.

عزت‌الله پرنیان در گفتگو با خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ درباره وضعیت ورزش جانبازان و توان‌یابان در استان کرمانشاه اظهار داشت: در شهر کرمانشاه امکانات ورزشی برای این قشر به‌صورت نسبی وجود دارد، اما در شهرستان‌های استان، امکانات بسیار محدود است. هرچند که در خود کرمانشاه نیز این امکانات کافی نیست، اما نسبت به شهرستان‌ها شرایط بهتری دارد.

رئیس هیأت ورزش‌های جانبازان (توان‌یابان) استان کرمانشاه افزود: حدود ۲۰ رشته ورزشی ویژه جانبازان و توان‌یابان در سطح جهان فعال است که از جمله آن‌ها می‌توان به والیبال نشسته، بسکتبال با ویلچر و فوتبال هفت‌نفره در بخش تیمی اشاره کرد. همچنین، در بخش ورزش‌های انفرادی، رشته‌هایی مانند دو و میدانی، شنا، وزنه‌برداری، بوچیا، تیراندازی با تفنگ بادی، تپانچه و کمان در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به فعالیت‌های این هیأت عنوان کرد: در استان کرمانشاه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر در این حوزه ورزشی فعال هستند. برای افراد جوان‌تر، تمرکز بر ورزش قهرمانی است، در حالی که افراد مسن‌تر بیشتر به سمت ورزش همگانی و سلامتی هدایت می‌شوند.

پرنیان ادامه داد: کرمانشاه از لحاظ فرهنگی علاقه زیادی به ورزش قهرمانی دارد و به همین دلیل، تمرکز ما نیز بر این حوزه بیشتر بوده است. در ده سال گذشته، ۱۱۰ ورزشکار از استان کرمانشاه به مسابقات خارج از کشور اعزام که ۹۰ درصد آن‌ها موفق به کسب مدال شده‌اند.

کمبود زیرساخت‌ها و مشکلات بودجه‌ای

وی در خصوص مشکلات موجود در این حوزه گفت: یکی از معضلات جدی ما کمبود زیرساخت‌های ورزشی است. ما نیاز مبرمی به یک سالن اختصاصی وزنه‌برداری و دو و میدانی داریم که بتوانیم ورزشکاران را به‌صورت حرفه‌ای تربیت کنیم. در حال حاضر، فضاهای موجود پاسخگوی نیازهای ما نیستند.

پرنیان تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی دیگر، عدم تخصیص بودجه کافی است. بودجه‌ای که در سطح ملی برای ورزش توان‌یابان در نظر گرفته می‌شود، عمدتاً صرف اردوهای تیم ملی و اعزام‌های بین‌المللی می‌شود و هیچ بودجه‌ای به استان‌ها تعلق نمی‌گیرد. در سطح استانی نیز، اداره ورزش هیچ بودجه‌ای به ما تخصیص نمی‌دهد و تنها از طریق خیران توانسته‌ایم به فعالیت‌های خود ادامه دهیم.

ضرورت فرهنگ‌سازی و حمایت ارگان‌های دولتی

وی با تأکید بر نقش فرهنگ‌سازی در توسعه ورزش توان‌یابان گفت: مهم‌ترین مسئله، تغییر نگرش خانواده‌ها نسبت به معلولیت و ورزش است. بسیاری از خانواده‌ها هنوز هم از حضور فرزندانشان در محیط‌های ورزشی خودداری می‌کنند. برای حل این مشکل، آموزش و پرورش و آموزش و پرورش استثنائی باید پای کار بیایند و فرآیند استعدادیابی را از مدارس آغاز کنند. همچنین، سازمان‌هایی مانند بهزیستی و بنیاد شهید باید امکانات لازم را در اختیار ما قرار دهند.

پرنیان با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این مصوبه، بسیاری از ارگان‌های دولتی را موظف به ارائه خدمات به جانبازان و توان‌یابان کرده است. اگر این مصوبه به‌درستی اجرا شود، می‌توانیم پیشرفت‌های قابل‌ توجهی در این حوزه داشته باشیم.

رئیس هیأت ورزش‌های جانبازان (توان‌یابان)  کرمانشاه در خصوص جایگاه کرمانشاه در این حوزه گفت: از نظر قهرمانی، کرمانشاه همیشه در بین سه یا چهار استان برتر کشور قرار دارد. ما هر ساله حدود ۱۰ ورزشکار به مسابقات بین‌المللی اعزام می‌کنیم که بسیاری از آن‌ها موفق به کسب مقام‌های جهانی می‌شوند. در سال گذشته نیز، ورزشکاران کرمانشاه در مسابقات مختلف، از جمله پارالمپیک و رقابت‌های جهانی، مدال‌های ارزشمندی کسب کردند.

وی در پایان با اشاره به مشکلات میزبانی مسابقات افزود: برگزاری مسابقات کشوری و بین‌المللی نیازمند بودجه قابل‌ توجهی است. تاکنون تنها دو بار موفق به میزبانی مسابقات کشوری شده‌ایم، اما به دلیل کمبود بودجه و نبود حامی مالی، امکان تکرار این میزبانی‌ها بسیار دشوار است. انتظار داریم که مسئولان استانی و کشوری حمایت بیشتری از این حوزه داشته باشند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!