حالت تاریک
دوشنبه, 18 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
بازگشت به طبیعت راهی برای تقویت بدن است
دانش‌آموخته دکترای تخصصی ژنتیک:

بازگشت به طبیعت راهی برای تقویت بدن است

یک دانش‌آموخته دکترای تخصصی ژنتیک و اصلاح نباتات گفت: بازگشت به طبیعت راهی برای تقویت بدن و پیشگیری از بیماری‌ها است.

رضا حق‌پرست در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به اهمیت زندگی در طبیعت و تغذیه طبیعی اظهار داشت: انسان موجودی‌ست که از دل طبیعت آمده و باید همچنان با طبیعت زندگی کند. همان‌طور که حیوانات در طبیعت غذای خود را به‌صورت طبیعی پیدا می‌کنند، ما نیز باید برای تأمین غذای سالم، به طبیعت بازگردیم.

این دانش‌آموخته دکترای تخصصی ژنتیک و اصلاح نباتات با اشاره به خواص گیاهان دارویی و خوراکی افزود: در فصل بهار، بسیاری از گیاهان به‌صورت خودروی طبیعی می‌رویند. برخی از آن‌ها خوراکی هستند و خواص دارویی نیز دارند. ابن‌ سینا می‌گوید: «غذای شما داروی شماست.» بسیاری از این گیاهان بدون دخالت بشر رشد می‌کنند و کاملاً ارگانیک محسوب می‌شوند. خداوند درون این گیاهان، ترکیباتی قرار داده که برای بدن انسان مفید است.

وی ادامه داد: وقتی ما گیاهان طبیعی بهاری را از دل طبیعت جمع‌آوری و همان‌جا، به‌صورت خام و شسته‌شده مصرف می‌کنیم، نه‌تنها از خواص دارویی آن‌ها بهره‌مند می‌شویم، بلکه ویتامین B12 نیز بهتر جذب بدن می‌شود. پزشکان معمولاً توصیه می‌کنند برای تقویت اعصاب و خون‌سازی، بدن باید به اندازه کافی ویتامین B12 دریافت کند که یکی از راه‌های طبیعی آن، همین تغذیه مستقیم از طبیعت است.

حق‌پرست با انتقاد از وسواس بیش‌ از حد در بهداشت غذایی گفت: یکی از دلایل شیوع گسترده بیماری‌ها، همین وسواس‌های افراطی در تغذیه است. پیشینیان ما ارتباط نزدیک‌تری با طبیعت داشتند. آن‌ها گیاهان را مستقیم از طبیعت می‌گرفتند و همان‌طور مصرف می‌کردند. این کار باعث می‌شد بدن به‌مرور در برابر عوامل بیماری‌زا مقاوم‌تر شود. درست مثل مانورهای نظامی که ارتش برای آمادگی در برابر دشمن انجام می‌دهد، بدن هم نیاز به تمرین دارد تا سیستم ایمنی‌اش تقویت شود.

وی به تجربه‌ای از دوران کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از اساتید ایدئولوژی می‌گفت که دلیل ابتلای بیشتر مردم به کرونا، این بود که بیش از حد تمیز بودند! یعنی بدن‌شان تمرینی برای مقابله با ویروس‌ها نداشت. وقتی ما از طبیعت تغذیه می‌کنیم، بدن ما به‌طور طبیعی در برابر بیماری‌ها واکنش نشان می‌دهد.

حق‌پرست به مطالعه‌ای جالب هم اشاره کرد: در سال ۱۳۴۴، دانشمندی به نام دکتر هالستد به ایران آمد و بر سلامت جوامع روستایی تحقیق کرد. او متوجه شد که مردم روستا فقط هفته‌ای یک‌بار لبنیات مصرف می‌کردند، اما میزان ویتامین B12 در بدن آن‌ها بسیار بالا بود. بررسی‌ها نشان داد دلیل آن، تغذیه طبیعی و تماس مستقیم با حیوانات و گیاهان بوده است. این مقاله بعدها در سال ۱۹۶۳ در مجلات معتبر انگلیسی منتشر شد.

این دانش‌آموخته دکترای تخصصی ژنتیک و اصلاح نباتات همچنین بر اهمیت آنتی‌اکسیدان‌ها تأکید کرد: سیاه‌دانه، یکی از گیاهانی‌ست که آنتی‌اکسیدان بسیار قوی دارد و باید حتماً در رژیم غذایی ما باشد. بسیاری از بیماری‌ها ناشی از التهابات بدن هستند که با تغذیه طبیعی قابل کنترل‌اند.

حق‌پرست توصیه کرد: مردم سعی کنند گیاهان بهاری را شناسایی کنند و حتی به‌صورت خام مصرف کنند اگر هم خواستند طعمی متفاوت داشته باشند، می‌توانند آن‌ها را به شکل اسموتی مصرف کنند؛ یعنی گیاهان را با مقداری آب، کمی عسل و لیمو ترکیب کنند و بدون حرارت دادن، نوشیدنی طبیعی و پرخاصیتی بسازند.

این دانشیار مؤسسه تحقیقات دیم استان کرمانشاه در پایان گفت: ما باید بدن‌مان را به عنوان یک امانت الهی سالم نگه داریم. با تغذیه طبیعی، زندگی سالم‌تری خواهیم داشت. به‌خصوص در بهار زیبای کرمانشاه و مناطق مشابه، فرصت مناسبی برای استفاده از این گیاهان فراهم است.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!