حالت تاریک
Logo
جمعه, 25 آبان 1403

دستگاه‌های احراز هویت چه نقشی در انتخابات دارند؟

دستگاه‌های احراز هویت چه نقشی در انتخابات دارند؟

برای انتخابات پیش‌رو ۶۵ هزار شعبه اخذ رای در کشور پیش‌بینی شده که به گفته رئیس ستاد انتخابات روند تحویل دستگاه‌های احراز هویت به استانها برای این شعب آغاز شده و تاکنون به نیمی از استان ها هم این دستگاه‌ها تحویل داده شده است.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از  خبرگزاری فارس، بخش‌های مختلفی از فرآیندهای انتخابات هم اکنون در کشور ما به صورت الکترونیکی انجام می‌شود که یکی از موارد آن بحث احراز هویت رای دهندگان با دستگاه های الکترونیکی است.

عملکرد دستگاه های الکترونیکی احراز هویت در انتخابات های گذشته 

این دستگاه‌ها به گفته مسئولان وزارت کشور در انتخابات‌های گذشته عملکرد قابل توجهی از خود نشان داده است، در ایام انتخابات سال ۹۸ جمال عرف معاون سیاسی وقت وزیر کشور که رییس ستاد انتخابات هم بود درباره عملکرد این دستگاه‌ها در جمع خبرنگاران گفته بود که طبق بررسی‌های انجام شده بهره‌برداری از این دستگاه‌ها در ۳۱ استان کشور، عملکردی حدودا ۱۰۰ درصدی داشته است.
 
وی همچنین با بیان اینکه کارکرد اصلی دستگاه‌های احراز هویت این است که بتوانیم همه مراکز شعب اخذ رای‌گیری را از مرکز رصد و کنترل کنیم، تصریح کرده بود که دستگاههای الکترونیکی تاکنون به درستی کارشان را در احراز هویت ها انجام داده اند.

توانایی خدمات رسانی دستگاه ها در زمان قطع اینترنت 

امیر شجاعان رئیس وقت کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات کشور هم در سال ۱۴۰۰ و در ایام انتخابات آن سال گفته بود که احراز هویت الکترونیکی در خصوص ۹۹ درصد از آرای مأخوذه نشان دهنده عملکرد صحیح تجهیزات و عوامل اجرایی انتخابات در فرایند احراز هویت و تجمیع است.

وی همچنین تاکید کرده بود که دستگاه‌های احراز هویت قادرند بدون ارتباط با سرورهای مرکزی نیز، عملیات کنترل هویت رای دهندگان را به صورت آفلاین انجام دهند و به محض قطع ارتباط دستگاه های شعب با سرورهای وزارت کشور، دستگاه ها بدون نیاز به هیچگونه تنظیمی در حالت آفلاین قرار می گیرند و به کار خود ادامه و به محض برقراری ارتباط بلافاصله و بصورت خودکار اطلاعات اخذ شده در زمان قطعی به مرکز داده وزارت کشور منتقل می‌گردد.

شجاعان همچنین با تاکید بر امنیت بالای دستگاه‌های احراز هویت گفته بود که همه طراحی‌های دستگاه‌ها در داخل کشور انجام شده است و مشابه خارجی آنها  وجود ندارد.

افزایش امنیت انتخابات 

دستگاه‌های الکترونیکی احراز هویت، در انتخابات آینده هم نقش مهم خود را ایفا خواهند کردند که پیشگیری از جرائمی مانند استفاده از شناسنامه و کارت ملی افراد فوت شده از مزیت های استفاده از این دستگاه ها و در کل الکترونیکی شدن انتخابات است.

همچنین هم اکنون ملاک اینکه یک فرد رأی داده است یا نه، پاسخ سامانه الکترونیکی احراز هویت است و نه مُهر مندرج روی شناسنامه فرد و اگر سامانه تشخیص دهد که فرد یک بار رای داده، دیگر به او تعرفه داده نخواهد ‌شد که این مسئله احتمال هرگونه سواستفاده احتمالی را خواهد گرفت و امنیت انتخابات را بیش از بیش بالا می برد.

پایان پیام/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از