
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کرمانشاه خبر داد:
ساخت ۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کرمانشاه
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه گفت: این شرکت برای سال ۱۴۰۴ احداث ۲۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی را در استان پیشبینی کرده است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ عبدالرضا علیرضاپوری اظهار داشت: در صورت تحقق این پیشبینی، درصد قابل ملاحظهای از برق مورد نیاز استان کرمانشاه توسط انرژی پاک خورشیدی تأمین خواهد شد.
وی افزود: تاکنون بیش از پنج مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان نصب شده که معادل تأمین برق ۴ هزار خانه است که از این مقدار حدود سه مگاوات نیروگاههای کوچکمقیاس هستند و عمدتاً توسط دو نهاد حمایتی کمیته امداد و بسیج سازندگی بهطور کامل از طریق تخصیص وام و تعدادی هم توسط بخش خصوصی تأمین مالی شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه با بیان اینکه بهمنظور اطمینان خاطر مالکان نیروگاه با عقد قراردادهای خرید تضمینی ۲۰ ساله با صنعت برق و افزایش نرخ ماهیانه براساس نرخ تورم به شبکه توزیع برق استان متصل شده است افزود: یک نیروگاه ۱/۵ مگاواتی نیز در شهرستان صحنه توسط بخش خصوصی احداث و به شبکه توزیع برق متصل شد که انرژی خود را در بورس عرضه میکند.
افزایش ۲۵ درصدی نرخ خرید برق از نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس
علیرضاپوری ادامه داد: افزایش ۵۰ درصدی نرخ خرید برق نیروگاههای خورشیدی کوچکمقیاس در ابتدای فروردین و امکان ارائه انرژی خورشیدی در بورس برای نیروگاههای بزرگتر از ۱۰۰ کیلووات از جمله تمهیدات صنعت برق برای ایجاد انگیزه در بخش خصوصی و جذابیت سرمایهگذاری در صنعت انرژی تجدیدپذیر است.
وی تأکید کرد: مقدمات احداث ۱۱۱ نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی دیگر نیز در سطح استان فراهم شده که بهزودی اقدامات اجرایی آن آغاز میشود.
استان کرمانشاه با داشتن ۲۵ هزار کیلومتر مربع وسعت و ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق؛ ۷۸۵ هزار مشترک برق دارد که ۸۳ درصد از آنها، یعنی ۶۵۲ هزار مشترک خانگی هستند.
این استان همچنین دارای ۳ هزار و ۲۵۰ مشترک در حوزه عمومی (ادارات، نهاد و ارگان ها)، ۷ هزار و ۴۰۰ مشترک کشاورزی (چاه آب)، ۳ هزار و ۱۱۱ مشترک صنعتی و ۸ هزار و ۹۰۰ مشترک تجاری است.
نیروگاه خورشیدی یک سیستم تولید انرژی است که نور خورشید را به برق تبدیل میکند و بهدلیل توانایی تبدیل انرژی تابشی خورشید به انرژی الکتریکی، بهعنوان یکی از مهمترین منابع انرژی تجدیدپذیر شناخته میشوند این نیروگاهها برخلاف نیروگاههای فسیلی، تقریباً هیچگونه آلودگی زیستمحیطی تولید نمیکنند و نقش مهمی در کاهش انتشار گازهای گلخانهای دارند.
انرژی مورد نیاز این نیروگاهها از خورشید تأمین میشود که منبعی نامحدود، پایدار و در دسترس است، پنلهای خورشیدی حتی در روزهای ابری هم میتوانند مقداری انرژی تولید کنند، در حالی که نیروگاههای بادی در صورت نبود باد کاملاً متوقف میشوند؛ علاوه بر این هزینههای نگهداری پایینتر، یکی دیگر از مزایای نیروگاههای خورشیدی است که بهدلیل نداشتن قطعات متحرک، این نیروگاهها نیاز به تعمیرات و نگهداری کمتری دارند.
کارشناسان حوزه انرژی نیز معتقدند استفاده از انرژی خورشیدی باعث کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی میشوند و امنیت انرژی کشور را افزایش میدهند چرا که نیروگاههای خورشیدی به سوخت نیاز ندارند، در حالی که نیروگاههای فسیلی به سوختهای گرانقیمت و محدود وابسته هستند.
منبع: ایرنا
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!