حالت تاریک
پنج‌شنبه, 08 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سخنرانان مقابل رئیس‌جمهور، منتخب مردم کرمانشاه نبودند
بیداد سیاست‌زدگی و انتخابات گزینشی؛

سخنرانان مقابل رئیس‌جمهور، منتخب مردم کرمانشاه نبودند

متأسفانه در سفر رئیس‌جمهور به استان کرمانشاه، افراد سخنران از یک جناح خاص بودند و منتخب مردم این دیار نبودند بر همین اساس خواستار شفاف‌سازی موضوع توسط متولیان امر هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ تمرکز ویژه کشورهای در حال توسعه بر استان‌ها و بخش‌های کوچک شهری، می‌تواند در افزایش بهینه تولید ناخالص داخلی مؤثر باشد. 

مشارکت فعال مردم در ابعاد مختلف، نقشی حیاتی در توسعه کشورها دارد.  این مشارکت نه‌تنها به رشد اقتصادی کمک می‌کند، بلکه باعث ایجاد حس تعلق و مسئولیت در جامعه شده و به تحقق توسعه پایدار و فراگیر کمک خواهد کرد. 

 در واقع مردمی کردن و مشارکت مردم بنای پیشرفت و توسعه هر کشوری بوده که مشارکت مردمی نخست از فرهنگ‌سازی آغاز می‌شود و سپس تلاش و کوشش مردم در بحث اقتصاد و استفاده از ظرفیت جوانان مخصوصاً دانشگاهیان در بحث اقتصاد دانش‌بنیان و علمی مد نظر است. 

در حقیقت توسعه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هر کشور باید از کف جامعه آغاز شود و به سطوح بالای جامعه برسد، یکی از ایراداتی که در بحث برنامه‌های توسعه‌ای کشور وجود دارد این است که حتی مدیران ما توجیه نیستند و مطالعه نمی‌کنند، لذا اگر بتوانیم بحث اقتصاد را مردمی کنیم و همه امور را به دست مردم بسپاریم قطعاً افراد زمانی که نگاه خصوصی به مسئله داشته باشند دقت بیشتر صورت می‌گیرد و دولت با نظارت بر بحث مسائل کلان کشور همچون اقتصاد می‌تواند با نظارت درست جهش اقتصادی را شاهد باشد که این اتفاقات دور از دسترس نیست. 

روحیه مردم‌داری، مردم‌یاری و مردم‌محوری به خودی خود مانع بروز اشرافی‌گری، انحراف، قبیله‌گرایی، دیاثت سیاسی، اختلاس، کژاندیشی و زراندوزی خواهد شد چرا که همواره کردار و رفتار ما در معرض نقد و نظر مخاطبان است اگر چه نباید فراموش کرد که نیت اعمال باید فقط و فقط برای خدا باشد. 

نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در مورد مردم‌سالاری دینی، همراه‌سازی مردم در تصمیم‌سازی‌های کلان و تأمین رفاه اجتماعی و امنیتی جامعه، نظامی عزتمند با کارنامه‌ای شفاف و درخشان است. می‌توان گفت: انقلاب اسلامی، مردمی‌ترین الگوی حکومت‌داری را در طول تاریخ این مرز و بوم، مطرح کرده‌اند. 

در دوران طاغوت و حکومت ننگین ستم‌شاهی، فاصله میان فقرا و اغنیاء بسیار زیاد بود و نه‌تنها شاه، حتی مدیران پایین‌ترین رده‌ها با مردم هیچ ارتباطی نداشتند، به نحوی که دسترسی به مسئولان دستگاه‌های دولتی، امری غیرممکن و سخت بود.

با ظهور انقلاب شکوهمند اسلامی، مردم به نظام «جمهوری اسلامی» رأی دادند؛ نظامی که بر دو عنصر جمهوریت و اسلامیت استوار بود. امام خمینی (ره) بر مراجعه به آراء عمومی در تعیین نوع نظام سیاسی تأکید داشته و فرمودند: «تعیین نظام سیاسى با آراء خود مردم خواهد بود ...» و در نتیجه همه‌پرسی و رأی قاطع مردم، جمهوری اسلامی به‌عنوان شیوه حکومت پس از انقلاب از سوی مردم ایران انتخاب شد. 

یکی از کارهای ارزشمند، فراگیر و تأثیرگذار مسئولان دولت‌های پس از انقلاب اسلامی، ارتباط‌های بی‌واسطه و همیشگی آن‌ها با لایه‌های مختلف مردمی است که در این راستا، شاهد طرح‌ریزی و اجرای بسیاری از برنامه‌ها بوده‌ایم که هر کدام به شیوه‌ای متفاوت، اما برای ارتباط با اقشار مختلف جامعه، پیگیری و اجرا شده است.

در این میان، سفرهای استانی رئیس‌جمهور و برخی از وزرای دولت‌ها می‌تواند به عنوان نمونه‌ای خوب برای ارتباط سازنده میان مردم و مسئولان استان کرمانشاه، قلمداد شود.

چندی پیش مردم غیور و شهیدپرور استان کرمانشاه ، میزبان رئیس‌جمهور، تعدادی از وزراء و مدیران سازمان‌های ملی بودند و اولین سفر استانی پزشکیان به استان کرمانشاه شکل گرفت اما فارغ از مهمان‌نوازی و همراهی ویژه و ارزشمند مردم این دیار، در مورد نحوه برگزاری نشست‌ها و جلسات تخصصی با ریاست‌جمهوری، ابهام‌های زیادی مطرح است که در این گزارش قصد داریم به آن‌ها بپردازیم.

خبرنگار این رسانه با بررسی نظرات صاحبان اندیشه، مردم هم‌استانی، اساتید دانشگاه و با تعامل ویژه جوانان، به بررسی کاستی‌ها و گلایه‌های آنان در مورد نحوه مطالبه‌گری نمایندگان برای سخنرانی در جلسات تخصصی با حضور ریاست‌جمهور، به تدوین و ارائه این گزارش پرداخت.

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که بسیاری از مردم و گروه‌های مردمی در مورد انتخاب نمایندگان اقشار مختلف برای ایراد مطالب در جلسات انتقاد داشتند.

همه نمایندگان به ظاهر مردمی از یک جناح خاص بودند

مصطفی کریمی از فعالان جامعه نخبگان استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که همه نمایندگان به ظاهر مردمی از یک جناح خاص و حتی برخی از آن‌ها از افراد معلوم‌الحال بودند که برخی حتی ظاهر اسلامی را رعایت نکردند. 

وی ادامه داد: تعریف‌ها و تمجیدها دردی از کرمانشاه دوا نمی‌کند و مردم زجرکشیده، ولایت‌مدار و شهیدپرور این استان باید مطالبه‌های به‌حق خود را از زبان این نمایندگان می‌شنیدند که جز محمد رشیدی به عنوان نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، مطلبی جذاب و دلگرم‌کننده شنیده نشد. 

وی با اشاره به مطالبه به حق و انتقاد ویژه نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه در نماز جمعه اخیر، نبود مصوبات ریشه‌دار فرهنگی و معنوی در جلسات متعدد این سفر ریاست‌جمهوری را نشانه بی‌تدبیری برخی مسئولان در این زمینه دانست و خواستار پیگیری پیشنهاد ارزشمند حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌الله غفوری برای گنجاندن این نیازمندی‌ها در مصوبات آتی شد. 

توسعه استان کرمانشاه بدون بهره‌گیری از ظرفیت واقعی نخبگان میسر نیست

پیمان لطیفی؛ مدرس دانشگاه‌های کرمانشاه نیز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: در جریان سفر ریاست‌جمهوری به استان کرمانشاه، یکی از فرصت‌های راهبردی و ارزشمند برای ارائه راهکارهای علمی، راهبردی و عملیاتی برای برون‌رفت استان از چالش‌های متعدد، دیدار با نخبگان و اساتید دانشگاهی بود؛ اما متأسفانه این فرصت مغتنم با ضعف آشکار در انتخاب افراد حاضر در این نشست، نه‌تنها به بار علمی و راهبردی مورد انتظار نینجامید، بلکه نخبگان واقعی، اندیشمندان برجسته و اساتید شاخص که می‌توانستند با طرح دیدگاه‌های عالمانه، برنامه‌محور و قابل اجرا، ریاست جمهور را اقناع کرده و تحولی در نگاه دولت نسبت به ظرفیت‌های بومی استان ایجاد کنند، از این جلسه مهم کنار گذاشته شدند. 

وی افزود: به‌کارگیری افرادی فاقد قدرت تحلیل، مهارت ارائه و حتی آشنایی اولیه با مسائل کلان استان، نه‌تنها بی‌احترامی به جامعه نخبگانی است، بلکه موجب کاهش سطح اثربخشی چنین جلساتی خواهد شد. این رویکرد، شائبه حضور نخبگان فیک و فاقد شناسنامه را تقویت کرده و از نقش نهادهای مسئول در شناسایی و معرفی افراد اصلح می‌کاهد. 

وی  عنوان کرد: از استاندار به عنوان مقام عالی دولت در استان انتظار می‌رود ضمن بررسی دقیق دلایل این گزینش نادرست، با مسببین و عوامل این بی‌تدبیری برخورد قاطع، شفاف و بازدارنده به عمل‌آورده و ترتیبی اتخاذ کند تا در برنامه‌های آتی، شأن علمی، تخصصی و اجتماعی فرهیختگان واقعی استان محفوظ بماند. 

لطیفی خاطرنشان کرد: بی‌تردید، توسعه استان کرمانشاه بدون بهره‌گیری از ظرفیت واقعی نخبگان متخصص و دانشگاهیان کارآمد و دلسوز، مسیر دشواری خواهد داشت. 

حذف تشکل‌های دانشجویی از لیست سخنرانی مقابل رئیس‌جمهور 

محمدمهدی خزایی؛ فعال دانشجویی نیز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از نارضایتی دانشجویان انقلابی و بسیاری از چهره‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کرمانشاه از حضور گزینشی دعوت‌شدگان در دیدارهای تخصصی با ریاست‌جمهور به واسطه حضور ایشان در کرمانشاه، خبر داد. 

وی گفت: تقاضای برخورد استاندار کرمانشاه با تیم دعوت‌کننده سخنرانان و مطالبه‌گران را داریم که تمامی تشکل‌های دانشجویی را از حضور و مطرح کردن مسائل و مشکلات استان حذف کردند. 

خزایی ادامه داد: به دنبال گزینش  مطالبه‌گرانی خاص از برخی جناح‌های سیاسی، برای قدرت‌نمایی و مطرح کردن ظاهری مطالبات، تمامی تشکل‌های دانشجویی از جمله بسیج دانشجویی را از لیست نهایی حذف کردند و اعتراض این قشر تأثیرگذار به این رفتارهای سلیقه‌ای، کاملاً مشهود است. 

وی با اشاره به نقش دانشجویان در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، افزود: ما دانشجویان انقلابی این حق را داریم که تریبونی برای بیان مشکلات استان داشته باشیم و با تمام وجود از حق مسلم خود و جوانان برومند این استان، دفاع کنیم، حقی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی و گفتمان امام راحل و رهبری متبلور است. 

این فعال تشکل‌های دانشجویی در ادامه بیان کرد: حلقه مفقوده استان کرمانشاه، حذف نقش مردم در همیاری دولت است، مدت‌هاست که عمده مسائل استان کرمانشاه بدون راهکارهای بومی منحصر به فرد هر منطقه، به ظاهر رصد شده و دنبال می‌شود که هیچ گشایشی هم در آن وجود ندارد و عمده مسائل و مشکلات در این زمینه، به نداشتن باور و نگرش مثبت به جوانان و دانشجویان و واگذار نکردن حق تصمیم‌سازی برای حل معضلات به این نسل پویا و خلاق است.

وی تصریح کرد: حضور نداشتن نمایندگان تشکل‌های دانشجویی، تنها مشکل این رویداد مهم نبود، با قدری درنگ به این موضوع هم می‌رسیم که نیروهای انقلابی نیز در بین نمایندگان مردم کرمانشاه برای ایراد مطالب به چشم نمی‌خوردند و حضور برخی از افراد با هویت‌های خاکستری نیز به چشم می‌خورد که جای بسی تأسف است. 

خزایی در پایان با اشاره به نبودن مصوبات فرهنگی در سفر ریاست‌جمهوری به کرمانشاه و انتقاد منطقی نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در این استان و تشریح آن در خطبه‌های نماز جمعه هفته‌های گذشته، عنوان کرد: مدیران استانی باید پاسخگوی این ابهامات باشند. 

شبکه اطلاع‌رسانی مرصاد؛ با ارائه بی‌کم و کاست مطالبات مردمی، منتظر پاسخگویی مدیران روابط عمومی استانداری و مسئولان در این زمینه است. 

گزارش به قلم حامد شبابی؛ فعال رسانه‌ای 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!