
مدعیالعموم به پرونده ترک فعل مسئولان ورود کند؛
فوت و ویرانی دیروز نتیجه قصور مدیران کرمانشاهی
بهدنبال اهمالکاری متولیان امر در کرمانشاه روز گذشته شاهد وقوع صحنهای دلخراش بودیم که ضرورت ورود مدعیالعموم به این پرونده را میطلبد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ شهرداری در ایران یک نهاد اجرایی محلی است، وظیفه این سازمان، مدیریت شهر است که شامل پاکیزه نگهداشتن، حمل زبالههای شهری، صدور مجوزهای ساخت و ساز، دریافت عوارض و حفظ ایمنی اماکن عمومی است؛ در شهرداریها کمیسیونهای مختلفی از جمله کمیسیون ماده ۱۰۰ و کمیسیون ماده ۷۷ وجود دارد که تلاش میکنند تا قوانین شهرداری طبق آئیننامهها پیش رود.
در ایران شهرداریها تمایل و گرایش زیادی برای ایفای اقتدار خود در حوزههای مختلف دارند ولی در بسیاری از موارد اقدامات آنها با حقوق ملت در تعارض هستند؛ در واقع، شهرداری بهعنوان یک مؤسسه عمومی غیردولتی، از اقتدارات وسیعی در تملک اراضی برخوردار است؛ همین امر و بسیاری از موارد دیگر، باعث شده که شوراهای شهر و شهرداریها در سراسر ایران، در صدر شکایتهای مردمی قرار داشته باشند و بخشهای زیادی از شکایتها در دیوان عدالت اداری نیز مربوط به شهرداریها و شوراهای اسلامی شهرها است، پس باید به صورت ریشهای به این مشکلات رسیدگی کرد.
متأسفانه در کشورمان، از ویژگیهای مدیریت در حوزههای تخصصی شهرداری این بوده است که همواره در آن افراد غیر متخصص دارای مسئولیت هستند، در حقیقت این افراد متوجه نبودهاند یا دانش کافی نداشتهاند که بدانند مدیریت شهر به این صورت مصلحت نبوده و قابل ادامه دادن نیست، البته درد دلها فراتر از این هاست و تأسیس شوراهای شهر و سوداگری برخی از آنها در شهرداریها، درد دیگری است که سالهاست بیمرهم مانده و بر دلها نشسته است.
یکی از وظایف اصیل، مهم و اساسی شهرداریها، اقدامهای بنیادی و زیرساختی برای مراقبت از اماکن عمومی، جادهها و معابر و … برای مقابله با رخدادهای طبیعی و غیر طبیعی است. اما آیا در سراسر کشور، بهویژه استان کرمانشاه، شاهد تحقق این وظایف هستیم.
اجرا شدن یا اجرا نشدن وظایف شهرداریها و بیتوجهی همیشگی به قانون جای بحثث دارد، اما بر اساس بند ۱۴ از تبصره۲ از ماده ۵۵ قوانین شهرداریها، اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچهها و مساکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاهها و چالههای واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیاء در بالکنها و ایوانهای مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودانها و دودکشهای ساختمانها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها، از وظایف شهرداریها محسوب میشود.
در ادامه این قانون، آمده است: مقررات فوق شامل همه اماکن عمومی مانند سینماها و گرمابهها، مهمانخانهها، دکاکین، قهوهخانهها، رستورانها، پاساژها و امثال آن که محل رفت و آمد و مراجعه عمومی است نیز است
اما نگاهی اجمالی به این یک بند قانونی، نشان میدهد که متأسفانه این نهادهای به ظاهر خدمترسان در آسفالت کردن معابر ماندهاند و تنها گاهی جدولهای بلوارها را رنگی میزنند و گلی میکارند و تا عید نوروز سال دیگر، بیخبر از همه چیز در خواب غفلت به سر میبرند، اما صدای جنگ و دعوای بین شوارهای شهر و مدیران شهرداریها، گوش عالم را همیشه کر میکند.
متأسفانه حوالی ساعت ۴ بامداد امروز چهارشنبه سوم اردیبهشتماه، از ماجرایی باخبر شدیم که قدری تکاندهنده اما قابل انتظار و ناگوار بود و آتشی را به واسطه غفلت و بیمدیریتی مدیران شهری برپا کرد.
به محض اطلاع از این حادثه، خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ راهی منطقه شد و جزئیات حادثه را بررسی کرد.
سعید قادری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به جزئیات حادثه اظهار داشت: تانکری سوخترسان پس از انحراف از مسیر اصلی بلوار شهرک ظفر، واژگون و سپس دچار حریق گسترده شد، شدت آتشسوزی بهحدی بود که برخی منازل و واحدهای تجاری مجاور نیز آسیب دیدند.
رئیس سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمانشاه افزود: نیروهای آتشنشانی ضمن اطفای کامل حریق، نسبت به تخلیه سریع شهروندان ساکن در ساختمانهای همجوار اقدام کردند تا از وقوع خسارات جانی بیشتر جلوگیری شود.
وی در پایان، خاطرنشان کرد: متأسفانه در این سانحه، راننده تانکر جان خود را از دست داد و علت دقیق وقوع حادثه در حال حاضر توسط کارشناسان پلیس راهور در دست بررسی است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ بسیاری از ابعاد حادثه کاملاً مشخص است، اول اینکه چرا در این ساعت از بامداد، خودروهای سنگین اجازه ورود به خطوط شهری را دارند؟ سئوال دوم به نامشخص بودن مسیر ترانزیت کالا و سوخت و کنترل ضعیف در این خصوص بر میگردد و سئوال سوم که بسیار اهمیت دارد، در مورد ضعف شدید خدمات شهری است که چرا باید کانالی عریض بدون حفاظ و بدون تدبیر کارشناسی شده حفر شود و با وجود اعتراضهای شهروندان در ۱۲ ماه اخیر، هیچ اقدامی صورت نگیرد؟
البته این اتفاقها برای مردم محروم کرمانشاه تازگی نداشته و شهرداریها هیچگاه پاسخگو نبودهاند؛ بهعنوان مثال؛ همین کانال عمیق و بدون حفاز، عامل واژگونی چند خودرو سواری و باری و همچنین مصدوم شدن چند کودک دیگر نیز بوده است.
حالا یک علامت سئوال بزرگ اینجاست، چه کسی باید پاسخگو باشد؟ مردم شریف کرمانشاه و بهصورت ویژه، شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ منتظر عذرخواهی مسئولان شهرداری منطقه ۵ کرمانشاه، تشریح دلایل بیتدبیری و سوءمدیریت و برنامههای نداشته آتی برای جبران این فاجعه هست.
گزارش به قلم حامد شبابی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!