
عضو هیأت رئیسه مجلس مطرح کرد:
خودروهای بیکیفیت داخلی عامل هدرفت منابع سوخت
عضو هیأت رئیسه مجلس با تأکيد بر لزوم مبارزه با قاچاق سازمان یافته سوخت در کشور، گفت: علاوه بر معضل قاچاق سوخت، بخشی از مصرف بالای سوخت در کشور به خودروهای بیکیفیت داخلی با قیمت گران و با مصرف زیاد برمیگردد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ محمد رشیدی در گفتگویی با اشاره به معضل قاچاق سوخت، اظهار داشت: طبق آمار وزارت نفت، میزان قاچاق سوخت در کشور روزانه ۲۰ میلیون لیتر است که یکی از دلایل اصلی آن به قیمت پائین سوخت در ایران برمیگردد. وقتی قیمت سوخت در خارج از مرزها چند برابر قیمت داخلی است، قاچاق سوخت شکل میگیرد. در هیچ کشوری قیمت سوخت به اندازه نرخ ایران پائین نیست و این موضوع شرایط قاچاق را فراهم میکند.
باید با قاچاق سازمانیافته سوخت مبارزه کرد
وی افزود: به اعتقاد ما، قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت تنها به فعالیتهای سوختبرها و موتوریها محدود نمیشود و موضوع وسیعتری دارد و قاچاق سازمانیافتهای وجود دارد که باید با آن مبارزه شود. قاچاق روزانه این مقدار سوخت به معنای از بین رفتن منابع کشور است؛ ما با زحمت بنزین و گازوئیل تولید میکنیم و آنها را به قیمت ناچیز به مردم میفروشیم، اما همین منابع قاچاق شده و به خارج از مرزها میرود و سود آن به جیب عدهای سودجو میرود؛ بنابراین، نهادهای نظارتی و امنیتی و ستاد مبارزه با قاچاق باید به جدیت موضوع قاچاق سازمانیافته را پیگیری کنند. در همین رابطه نیز کمیسیون انرژی جلساتی تشکیل داده اما هنوز راه درمانی پیدا نشده است.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: بخش زیادی از قاچاق سوخت از طریق مرزهای آبی و با کشتیهای سوختبر صورت میگیرد که نشاندهنده قاچاق سازمانیافته است. این قاچاق معمولی نیست که یک موتوری دو گالن بنزین را پشت موتور خود بگذارد و بخواهد از استانهای مرزی خارج کند. قاچاق سوخت باید بهطور جدیتری مورد بررسی قرار گیرد.
رشیدی افزود: علاوه بر این، بخش زیادی از مصرف بالای سوخت در کشور به خودروهای بیکیفیت داخلی مربوط میشود که با قیمت بالا و مصرف زیاد عرضه میشوند. مردم نباید تاوان تولیدات بیکیفیت خودروهای داخلی را بدهند که هیچگاه به سطح جهانی از لحاظ کیفیت و قیمت نرسیدهاند.
وی همچنین با اشاره به مصرف بالای سوخت در کشور و همچنین کیفیت پائین سوخت گفت: در حال حاضر، مشکلاتی از جمله کیفیت، کمیت، تنوع و قیمت خودروهای داخلی وجود دارد که برای مردم قابل تحمل نیست؛ مردم از خودروهای داخلی بیکیفیت و با قیمت بالا و مصرف زیاد استفاده میکنند. چرا مردم باید تاوان استفاده از خودروهای بیکیفیت داخلی را بدهند که هیچگاه به سطح رقابت جهانی نرسید.
۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودروهای داخلی
نماینده مردم کرمانشاه اظهار کرد: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت کشور به خاطر فرسودگی خودروهای داخلی است. خودروهای فرسوده از رده خارج نمیشوند زیرا قدرت خرید مردم پائین است و اجازه اشباع بازار خودرو داده نمیشود. ما بارها بر لزوم واردات خودرو تأکید کردهایم، اما این اتفاق هنوز رخ نداده است. در مجلس یازدهم چندین بار واردات خودرو تصویب شد، اما تاکنون عملی نشده است. شروط موجود در آئیننامه برای واردات خودرو نیز باعث شده که این خودروها برای مردم صرفه اقتصادی نداشته باشد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!