رنج نانوایانی که بر باد میرود؛
نان بیکیفیت سهم سفره صحنهایها
بیکیفیتی نان در شهرستان صحنه به دلیل کیفیت پایین آرد سبب نارضایتی عمومی در این شهرستان شده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ به یقین نان یکی از بزرگترین موهبتها و برکتهایی است که خداوند به بندگان خود عطا کرده است، در بسیاری از کشورهای جهان، نان بهعنوان غذای اصلی مردم محسوب میشود، در ایران نیز ۸۰ درصد غذا را نان تشکیل میدهد و بخش اعظم نمک طعام، پروتئین و ویتامینهای مورد نیاز انسان از خوردن نان تأمین میشود.
نان یکی از اقلام ضروری سبد غذایی مردم شهرستان صحنه محسوب میشود که مدتهاست مردم نسبت به کیفیت پایین آرد و پخت نان گلایهمند هستند، مردم انتظار دارند که در ازای هزینهای که برای تهیه نان پرداخت میکنند و زمانی که در صف نانوایی صرف میشود، حداقل نانی با کیفیت مناسب دریافت کنند.
لذا بهدلیل مطالبات مردمی در خصوص مسئله نان در شهرستان و گلهمندی مردم از وضعیت نان، بر آن شدیم که در این خصوص با مردم و مسئولان گفتوگو کنیم
سکوت مسئولان در قبال بیکیفیتی نان تأملبرانگیز است
یکی از اهالی شهرستان صحنه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ گفت: آیا مدیران مربوطه نان مصرفی خود را از همین شهر تهیه میکنند یا بهصورت سفارشی از محلی دیگر نان خریداری میکنند؟ چطور هنوز متوجه بیکیفیتی نان نشدهاند و در این راستا اقدامی نکردهاند؟
وی در ادامه افزود: مردم شهرستان از کیفیت نان ناراضی هستند و در صفهای نان، درگیریهای لفظی بین مردم و نانواییها به وجود میآید، این مسئله به بیکیفیتی آرد برمیگردد؛ وقتی بابت کیفیت پایین نان به نانواییها انتقاد میکنیم و میپرسیم چرا کیفیت نان چنین است، تنها پاسخی که میدهند این است که آردی که توزیع میشود و در اختیار ما قرار میگیرد کیفیت ندارد و انتظار پخت نان با کیفیت را نباید داشت، اگر اعتراضی هست، به مسئولان مربوطه بگویید!
یکی دیگر از اهالی شهرستان صحنه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: متأسفانه کیفیت نان مناسب نیست، اما نانواییها نیز مقصر نیستند، اگر آرد با کیفیت در اختیارشان قرار گیرد، نانی با کیفیت به مردم شهرستان تحویل میدهند؛ جدا از بیکیفیتی آرد و نان، مشکل دیگری که وجود دارد، سهمیه کمی است که در اختیار نانواییها قرار میگیرد و این خود یکی دیگر از مشکلاتی است که جدا از نانواییها، برای ما مردم صحنه نیز مشکل ایجاد میکند.
صاحب یکی از نانواییهای قدیمی شهرستان صحنه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با گلایهمندی از وضعیت کنونی این صنف، اظهار کرد: پایین بودن درآمد نانوایی از یک سو و افزایش هزینهها باعث شده کسی دیگر تمایل به شغل نانوایی نشان ندهد و برخی از خبازان شغل خود را تغییر دهند، امروز دغدغه نانواییها این است که سهمیه آرد آنها حفظ شود، این نیز یکی از مشکلات این صنف است؛ از زمان ابلاغ شیوه جدید خرید نان، نانواییها تلاش میکنند به هر صورتی که شده سهمیه خود را حفظ کنند.
بیکیفیتی نان ناشی از آرد بیکیفیت است
غلامرضا شهبازی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با اشاره به مطالبات مردمی شهرستان صحنه در بحث کیفیت آرد و موضوع عملکرد خبازیها توسط سامانه هوشمند نانینو، اظهار داشت: این سامانه یک سال و چند ماه است که رسماً فعالیت خود را شروع کرده و همه خبازیهای سطح شهرستان که ۱۱۵ خبازی هستند، به این سامانه متصل هستند، این سامانه بهصورت متمرکز در تهران فعالیت دارد و عملکرد خبازیها را رصد میکند.
فرماندار شهرستان صحنه عنوان کرد: موضوعی که در مورد کاهش سهمیه خبازیها داریم به عملکرد خبازیهای سطح شهرستان برمیگردد که تراکنشهای غیرواقعی دارند و این جدای از موضوع کمفروشی و گرانفروشی است.
شهبازی عنوان کرد: سامانه هوشمند نانینو بر طبق فعالیتی که خبازیها دارند، قانون تنبیه و تشویق را اجرا میکند، در ماه گذشته تعدادی از خبازیها به دلیل تراکنش غیرواقعی خارج از ساعت کاری، مشمول تنبیه و کاهش سهمیه آرد شدهاند.
فرماندار شهرستان صحنه در ادامه از شهروندان خواست در خصوص کمفروشی و گرانفروشی و کیفیت نان حتماً با سامانه ۱۲۴ تماس بگیرند.
وی در پایان اذعان کرد: در بحث کیفیت آرد و نان، مخصوصاً در نانواییهای سنگکی که میگویند آرد پی ندارد و روی کیفیت نان تأثیر میگذارد، این موضوع را با معاونت اقتصادی استانداری و مدیرکل غله استانها مطرح کردهایم.
دغدغه نانواییها حفظ سهمیه آردشان است
محمد حسنوند در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: همه نانواها تلاش میکنند نانی با کیفیت به مشتری تحویل دهند، اما آرد کیفیت مطلوب را ندارد؛ زیرا از گندم کشت امسال برای تهیه آرد استفاده میشود و گندم تازه هیچگونه استراحتی نداشته و بهدلیل شرایط جوی و بارندگی زیاد، دارای رطوبت فراوان و زنگزدگی شده که در کیفیت آرد تأثیر زیادی دارد.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان صحنه عنوان کرد: سالهای گذشته میزان گندم وارداتی بیشتر بود، اما امسال بهدلایل مختلف از جمله قطع واردات گندم از اوکراین و اکتفای بیشتر به گندم تولید داخلی، باعث شده که آرد کیفیت مطلوبی نداشته باشد، زمانی که آرد با حداقل استانداردها بهدست نانوا میرسد، نباید از او انتظار تولید نانی با کیفیت مطلوب داشت.
حسنوند با اشاره به این که آردی که بهدست نانوا میرسد استراحت کافی ندارد، گفت: فرایند تهیه آرد از گندم و تحویل به نانوایی و پخت آن پشت سر هم اتفاق میافتد، در صورتی که باید گندم و آرد هر دو خواب کافی داشته باشند تا بتوان نانی با کیفیت و مطلوب پخت کرد».
وی افزود: برای بهبود کیفیت نان، تعدادی از نانواییها چند ماه آرد را از کارخانههای قصرشیرین و اسلامآباد تهیه میکردند، اما بهدلیل هزینهبر بودن و هزینه حمل و نقل، برای نانواییها بهصرفه نبود و هزینه مضاعفی را بر آنها تحمیل میکرد، از طرفی، درآمد نانواییها بالا نیست که بتوانند هزینه اضافی دیگری بر آنها تحمیل شود.
وی تأکید کرد: از دیگر اقداماتی که در راستای بهبود کیفیت نان از جانب نانواییها صورت گرفته، مجهز شدن ۱۰ نانوایی به دستگاههای جدید اتوماتیک است که از نظر سرعت و بازدهی به کیفیت پخت نان کمک میکند.
حسنوند خاطرنشان کرد: «در سیستم نانینو، ۱۲ فاکتور برای هر نانوایی در نظر گرفته شده است، اگر فقط یک مورد از آنها رعایت نشود، از سهم آرد دهه بعدی او کم میشود اگر به هر دلیلی یا مشکلی نانوایی نتواند نان پخت کند، سهمیه آرد این واحد مشمول جریمه میشود و هر مقدار آردی که پخت نشده در دهه بعدی باید پخت شود که در این صورت، چون بیشتر از مقدار یک دهه فروخته شده، دوباره جریمه برای این واحد در نظر میگیرند، این موارد از مشکلات اصلی سیستم نانینو است.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ با توجه به اینکه نان جزو اصلی از سبد غذایی جامعه است و ارتقای کیفیت نان از مهمترین اولویت و مطالبات مردم شهرستان محسوب میشود، انتظار میرود مسئولان بهنحوی اقدام کنند که کیفیت آرد ارتقا یابد و نانواییها نیز بتوانند نانی با کیفیت به مردم عرضه کنند.
آرد مورد نیاز نانواییهای صحنه از سایر شهرستانهای استان تهیه میشود، بر این اساس، گاهی کیفیت آرد مطلوب و گاهی نیز مناسب نیست، برای رفع این مشکل، نیاز به زیرساختهای لازم است؛ یعنی باید ساختار این کار از کارخانههای آردسازی شروع شود.
گزارش از کبری پرویزی؛ فعال رسانهای
انتهای خبر/