
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی استان کرمانشاه :
۱۰ کرمانشاهی قربانی ناآگاهی از مصرف قارچهای سمی
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری، ۱۰ نفر شامل ۵ مرد و ۵ زن بهدلیل مصرف قارچهای سمی مسموم شده و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
مسعود قلعهسفیدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: هرساله با آغاز سال و شروع فصل بهار، همزمان با رشد گیاهان بهاری و انواع مختلف قارچ، مسمومیت با قارچهای سمی در استان کرمانشاه توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث استان کرمانشاه تصریح کرد: از ابتدای سال جاری، ۱۰ نفر بهدلیل مصرف قارچهای سمی مسموم شده و به مراکز درمانی منتقل شدهاند، این افراد شامل ۵ مرد و ۵ زن بودهاند که پس از خوردن قارچهای وحشی و غیرقابل تشخیص، دچار علائم شدید مسمومیت شده و نیاز به درمان فوری داشتند.
قلعهسفیدی، در ادامه بیان کرد: مسمومیت با قارچهای سمی مشکلی فراگیر است که متأسفانه در کشور ما نیز بهدلیل شرایط جغرافیایی و علاقهمندی مردم به جمعآوری قارچ از طبیعت، به شدت شایع شده است.
وی تأکید کرد: تشخیص سمی بودن یا نبودن قارچها برای افراد عادی بسیار دشوار است و این امر باعث میشود که بسیاری از مردم به اشتباه قارچهایی که در طبیعت مییابند را مصرف کرده و دچار مسمومیت شوند.
وی همچنین با اشاره به علائم معمول مسمومیت با قارچهای سمی افزود: افراد مسموم با قارچهای سمی معمولاً دچار علائمی مانند: تهوع، دلپیچه، استفراغ، سردرد و سرگیجه میشوند، در برخی موارد، تغییرات پوستی مانند قرمزی صورت و شکم نیز مشاهده میشود، تپش قلب نیز از دیگر نشانههای رایج این مسمومیت است، در موارد شدیدتر، مسمومیت میتواند منجر به مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی، تشنج، توهم، کما و حتی مرگ شود.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی کرمانشاه در ادامه تأکید کرد: بسیاری از مردم تصور میکنند که پختن قارچهای سمی میتواند باعث از بین رفتن مواد سمی آنها شود، در حالی که این تصور کاملاً اشتباه است و حرارت هیچ تأثیری در از بین بردن سموم قارچهای سمی ندارد و این قارچها همچنان برای سلامتی افراد خطرناک هستند؛ بنابراین، بهتر است هیچگاه قارچهایی که در طبیعت جمعآوری شدهاند، مصرف نشوند.
قلعهسفیدی همچنین هشدار داد: تشخیص قارچهای سمی از قارچهای خوراکی از آنجا که برخی قارچهای سمی و غیرسمی در کنار یکدیگر رشد میکنند، بسیار دشوار است، بنابراین، بهترین راه برای جلوگیری از مسمومیت، مصرف قارچهای خریداریشده از فروشگاهها و مراکز معتبر است و به هیچ عنوان نباید قارچهایی که در طبیعت یافت میشوند، خورده شوند.
وی در نهایت تأکید کرد: اگر فردی با مصرف قارچ دچار مسمومیت شد، باید فوراً با شماره ۱۱۵ اورژانس تماس گرفته و از انجام هرگونه اقدام خودسرانه برای درمان خودداری کند و در چنین شرایطی، درمان فوری و تحت نظر متخصصان پزشکی امری ضروری است تا از عوارض جدی جلوگیری شود.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث استان کرمانشاه در پایان تأکید کرد: مسمومیت با قارچهای سمی یک خطر جدی و قابل پیشگیری است که نیازمند آگاهی و دقت در انتخاب نوع قارچ مصرفی است؛ از آنجا که هیچ آزمایشی بهطور قطعی نمیتواند سمی بودن یک قارچ را تأیید کند، بهترین روش برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی، عدم جمعآوری و مصرف قارچهای وحشی است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!