حالت تاریک
پنج‌شنبه, 02 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
آبشار پیران فرصتی که غنیمت شمرده نمی‌شود
جذب گردشگر در سرپل‌ذهاب لنگ بازسازی راه دسترسی؛

آبشار پیران فرصتی که غنیمت شمرده نمی‌شود

آبشار پیران به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری در شهرستان سرپل‌ذهاب است که لنگ بازسازی راه دسترسی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ آبشار پیران، به‌عنوان بزرگترین آبشار طبقه‌ای خاورمیانه، یکی از جاذبه‌های طبیعی بی‌نظیر کشور در شهرستان سرپل‌ذهاب است که هرساله در فصل بهار گردشگران بسیاری را از سراسر کشور و حتی خارج از مرزها به سوی خود جذب می‌کند. این آبشار نه‌تنها یک پدیده طبیعی چشم‌نواز است، بلکه بخشی از هویت فرهنگی و گردشگری منطقه نیز محسوب می‌شود. 

این آبشار در سال‌های قبل از زلزله با ایجاد زیرساخت مناسب در راه دسترسی خودرویی و پیاده‌رو هرساله پذیرای گردشگران و مسافران نوروزی بسیاری بود و بیشترین سهم از جذب گردشگر را در سطح شهرستان به خود اختصاص می‌داد. 

زیرساخت‌های راه دسترسی به این آبشار خصوصاً در بخش سنگ‌فرش پیاده‌رو آن در زلزله ۷/۳ ریشتری سال ۱۳۹۶ تا حد زیادی از بین رفته و با تخریب آن جذب گردشگر در این منطقه تفریحی کاهش بسیار چشمگیری داشته است، علاوه بر راه دسترسی قسمت‌هایی از خود آبشار نیز تخریب شده و ریزش سنگ در آن چهره زیبا و طبیعی این منطقه تفریحی را برهم زده که نیازمند ساماندهی و بازسازی است. 

با وجود اینکه هفت سال از زلزله گذشته و شاید بتوان گفت که رنگ و بوی زلزله در شهرستان به چشم نمی‌خورد اما راه دسترسی به آبشار پیران هنوز بازسازی و ترمیم نشده است و مردم این منطقه که روزگاری شاهد حضور چشمگیر مسافران و گردشگران نوروزی بودند امروز با کاهش چشمگیر گردشگران امیدی برای راه‌اندازی کسب و کار در این منطقه ندارند. 

درصدد بازسازی راه دسترسی آبشار پیران هستیم

بخشدار مرکزی سرپل‌ذهاب در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ گفت: در سفر استاندار قبلی به سرپل‌ذهاب مبلغ ۲ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی مسیر دسترسی آبشار پیران اختصاص یافت.

بهمن نوروزی افزود: شرکت توسعه گردشگری استان این اعتبار را در اختیار پیمانکار قرار داد که بخشی از مسیر را ترمیم و بازسازی کرد.

وی تصریح کرد: تعریض راه دسترسی به آبشار پیران چون کم‌عرض بود و درصورت تردد بیش از سه نفر این راه مسدود می‌شد در دستور کار قرار گرفته است.

بخشدار مرکزی شهرستان سرپل‌ذهاب گفت: طی رایزنی‌های انجام شده برای ترمیم و بازسازی باقی‌مانده مسیر این آبشار مشکلات پیمانکاری وجود دارد که ما در حال رایزنی برای اجرای سریع‌تر پروژه هستیم که ان‌شاءالله در ایام نوروز مردم و مسافران نوروزی شهرستان بتوانند از بزرگ‌ترین آبشار طبقه‌ای خاورمیانه بازدید کنند.

با وجود اینکه اعتبارات لازم برای بازسازی مسیر دسترسی به آبشار پیران از سوی استانداری تخصیص یافته اما همچنان این راه دسترسی به آبشار بازسازی نشده است.

بی‌توجهی به بازسازی این راه دسترسی باعث عدم جذب گردشگر شده که این خود باعث عدم ورود مسافران نوروزی و گردشگران به شهرستان می‌شود که تأثير به‌سزایی بر درآمد مردم شهرستان خواهد داشت.

زیرساخت‌های آبشار پیران آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی نیست

مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرپل‌ذهاب در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: تمامی امور مربوط به آبشار پیران در گذشته بر عهده میراث فرهنگی بود و مشکلی در خصوص اجرای طرح‌های آن وجود نداشت اما از وقتی که اجرای پروژه‌های آن به شرکت توسعه گردشگری واگذار شده مشکلاتی همچون عدم شفاف‌سازی و کُند شدن اجرای پروژه‌ها وجود دارد.

مظفر غلامی افزود: در سال گذشته اعتباری بالغ بر ۴ میلیارد تومان و در سال‌جاری نیز ۲ میلیارد تومان اعتبار برای بازگشایی مسیر آبشار پیران تخصیص یافته که امسال تاکنون در این رابطه اقدامی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: پیمانکار شرکت توسعه گردشگری باید زیر نظر میراث فرهنگی اقدامات خود را اجرا کند ولی متاسفانه تاکنون این اتفاق نیفتاده و اقداماتی که انجام داده‌اند مانند سنگ‌فرش کردن پارکینگ اقداماتی خارج از برنامه بازگشایی مسیر دسترسی و دوباره‌کاری است.

مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سرپل‌ذهاب اذعان داشت: اعتبارات اختصاص یافته برای بازگشایی مسیر و  ترمیم سنگ‌فرش پیاده‌روی آن است که مسافران و میهمانان بتوانند به راحتی از آبشار بازدید و چون آبشار پیران به‌عنوان بزرگترین آبشار طبقه‌ای خاورمیانه یکی از مکان‌های تفریحی زیبا و طبیعی شهرستان برای جذب گردشگری است باید هرچه سریع‌تر تا قبل از عید نوروز آماده بازدید عموم شود.

غلامی خاطرنشان کرد: پیمانکار شرکت توسعه گردشگری هیچ‌گونه هماهنگی با میراث فرهنگی ندارد و نظارتی هم بر اقدامات آن‌ها انجام نمی‌گیرد در اقدامات اخیر نیز با ماشین راهسازی زنجیری که از آنجا عبور داده‌اند باعث تخریب بخشی از مسیر دسترسی شده‌اند. 

وی در پایان افزود: زیرساخت‌های آبشار پیران به‌عنوان بزرگترین آبشار طبقه‌ای خاورمیانه آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی نیست و شهرستان نمی‌تواند از این مکانی که نقش مهمی در جذب گردشگر دارد در ایام نوروز استفاده کند. 

آبشار پیران می‌تواند به‌عنوان یک قطب گردشگری در منطقه عمل کند و فرصت‌های شغلی و درآمدی زیادی را ایجاد کند، اماعدم بازسازی راه دسترسی این فرصت‌ها را از بین برده است ضمن اینکه‌عدم بازسازی این راه دسترسی می‌تواند این موضوع را در ذهن مردم تداعی کند که دولت‌ها به توسعه زیرساخت‌های گردشگری و اقتصادی در مناطق مرزی و محروم توجهی ندارند. 

از این گذشته‌عدم توجه به بازسازی مسیر دسترسی به آبشار پیران به‌عنوان بزرگ‌ترین آبشار طبقه‌ای کشور و خاورمیانه می‌تواند این جاذبه طبیعی را در معرض خطر فرسایش و تخریب بیشتر قرار دهد. 

انتظار ۷ساله سرپل‌ذهابی‌ها برای بازسازی راه دسترسی به آبشار پیران

معاون عمرانی و امور برنامه‌ریزی فرماندار سرپل‌ذهاب در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: از محل پارکینگ تا محل آبشار ۸۰۰ متر است که ۳۰۰ متر از آن سنگ‌فرش شده و مابقی نیز باید با اعتباراتی که تخصیص‌یافته بازسازی و ترمیم شود. 

مرزبان بساطی افزود: پیمانکار شرکت توسعه گردشگری در اجرای تکمیل این پروژه متاسفانه با انتقال بیل مکانیکی زنجیری باعث تخریب ۳۰۰ متر سنگ‌فرش مسیر شده است. 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه عید نوروز قرار داریم و این آبشار هم از مناطق بسیار زیبا و اصلی شهرستان در جذب گردشگر و مسافران نوروزی است لذا باید راه دسترسی به آن تا قبل از عید نوروز آماده می‌شد که متاسفانه این گونه نشد. 

بساطی خاطرنشان کرد: گذشت مدت هفت سال از زلزله ۷/۳ ریشتری آبان‌ماه سال ۹۶ زمان کمی نیست و اگر هر روز یک متر را درست می‌کردند خیلی وقت پیش این مسیر بازسازی می‌شد که متاسفانه علاوه بر آماده نشدن مسیر، بخش آماده آن را نیز تخریب کرده‌اند که امیدواریم مدیران ارشد استان علت این اهمال‌کاری را جویا شده و با خاطیان برخورد کنند. 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ آبشار پیران نه‌تنها یک جاذبه طبیعی، بلکه نمادی از غنای فرهنگی و طبیعی ایران است. بازسازی راه دسترسی به این آبشار نه‌تنها یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک وظیفه ملی است که امیدواریم مسئولان هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهند تا این گنجینه طبیعی دوباره به چرخه گردشگری کشور بازگردد. 

گزارش به قلم سیروس صدیقی 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.