
مدیرگروه پیشگیری از بیماریهای علومپزشکی کرمانشاه خبر داد:
آغاز مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال کرمانشاه
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: نوبت اول این طرح تکمیلی واکسیناسیون از تاریخ ۲۳ تا ۲۵ فروردینماه سال جاری برگزار شد و مرحله دوم آن از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشتماه ادامه دارد.
سارا شاهآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: مرحله دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در استان کرمانشاه از تاریخ ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری در حال اجراست و این اقدام در راستای حفظ دستاوردهای ریشهکنی فلج اطفال و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش ویروس پولیو به کشور، به ویژه در کانونهای پرخطر انجام میشود.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در این خصوص گفت: با توجه به همجواری ایران با دو کشور افغانستان و پاکستان، که هر دو بومی فلج اطفال هستند و همچنین تردد اتباع این کشورها به ایران، اجرای طرح واکسیناسیون فلج اطفال در استان کرمانشاه اهمیت ویژهای پیدا کرده است.
وی افزود: به منظور جلوگیری از ورود ویروس و بهمنظور حفظ وضعیت ایمن استان، این طرح در مناطقی که به عنوان کانونهای پرخطر شناخته میشوند، شامل مناطق مرزی، روستاهای فاقد خانه بهداشت و مناطق عشایری، اجرا میشود.
شاهآبادی توضیح داد: عملیات ایمنسازی فلج اطفال در استان کرمانشاه هر سال در دو نوبت و به صورت فعال و خانه به خانه در این مناطق انجام میشود؛ نوبت اول این طرح تکمیلی واکسیناسیون از تاریخ ۲۳ تا ۲۵ فروردینماه سال جاری برگزار شد و مرحله دوم آن از ۲۷ تا ۲۹ اردیبهشتماه ادامه دارد.
وی تأکید کرد: مهمترین هدف این برنامه، ایمنسازی کودکان زیر پنج سال در برابر ویروس فلج اطفال است که در این طرح بهطور مستقیم درب منازل کودکان در مناطق پرخطر، از جمله روستاهای فاقد خانه بهداشت و مناطق عشایری، مراجعه میشود.
شاهآبادی توضیح داد: در این مرحله از واکسیناسیون، دو قطره واکسن فلج اطفال خوراکی به کودکان زیر پنج سال داده میشود، برای این منظور، تعداد ۴۹ تیم عملیاتی بهداشتی متشکل از سه نفر شامل ناظر، واکسیناتور و راننده، در این طرح مشارکت دارند.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در خصوص اجرای این طرح گفت: تیمهای واکسیناسیون در این طرح با مراجعه به درب منازل کودکان پرداخته و واکسن خوراکی را به آنها میدهند تا از بروز هرگونه خطر برای این گروه سنی جلوگیری شود.
وی با اشاره به اقدامات پیشین در زمینه واکسیناسیون و برنامههای پیشگیرانه، افزود: این طرح در راستای برنامه ریشهکنی فلج اطفال در سطح کشور است که توانسته است تا حدود زیادی موفق عمل کند و استان کرمانشاه نیز در این زمینه جزو استانهای پیشرو است؛ به همین دلیل، ادامه این روند و واکسیناسیون تکمیلی به طور مستمر و دقیق در مناطق پرخطر جزو اولویتهای بهداشتی استان قرار دارد.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین تأکید کرد: مردم باید همکاری لازم را با تیمهای واکسیناسیون داشته باشند تا در کنار هم بتوانند این بیماری را بهطور کامل ریشهکن کنند؛ واکسن فلج اطفال یکی از مهمترین ابزارهای پیشگیری از این بیماری است و هیچگونه عارضه جدی برای کودکان ندارد، بنابراین از همه والدین درخواست داریم که با اطمینان خاطر کودکان خود را در این طرح واکسینه کنند.
شاهآبادی در ادامه از مردم خواست تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل یا سوال در ارتباط با واکسیناسیون، با مسئولان بهداشتی و مراکز درمانی تماس بگیرند تا از خدمات مشاوره و راهنماییهای لازم بهرهمند شوند.
وی همچنین تأکید کرد: همچنان نظارت دقیق و مستمر بر روند واکسیناسیون از سوی تیمهای بهداشتی ادامه خواهد داشت تا اطمینان حاصل شود که همه کودکان در مناطق هدف واکسینه میشوند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!