حالت تاریک
شنبه, 04 اسفند 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
اثرات مثبت بهینه‌سازی منابع بر تقویت اقتصاد
کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد:

اثرات مثبت بهینه‌سازی منابع بر تقویت اقتصاد

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بهره‌برداری صحیح از منابع داخلی نه تنها وابستگی به واردات را کاهش می‌دهد، بلکه موجب افزایش رقابت‌پذیری صنایع داخلی و کمک به رشد پایدار اقتصادی در برابر تحریم‌ها خواهد شد.

عبدالرضا باغنده در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با اشاره به تأثیرات استفاده بهینه از منابع داخلی بر تقویت ظرفیت‌های اقتصادی کشور، اظهار داشت: این امر تنها به کاهش وابستگی به منابع خارجی محدود نمی‌شود، بلکه موجب ارتقای قدرت رقابت‌پذیری صنایع داخلی در بازارهای جهانی نیز خواهد شد. 

کارشناس مسائل اقتصادی افزود: یکی از چالش‌های اصلی در دوران تحریم، محدودیت دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته و بازارهای جهانی است؛ در این راستا، بهره‌برداری از منابع داخلی، به‌ویژه در بخش‌های فناوری و نوآوری، می‌تواند به توسعه راهکارهای بومی و خودکفا در حوزه‌های مختلف صنعتی کمک کند. 

وی با اشاره به اهمیت افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه (R&D)، خاطرنشان کرد: اگر منابع داخلی به درستی مدیریت شوند، می‌توانند به موتور محرکه‌ای برای رشد و پیشرفت در این بخش‌ها تبدیل شوند. 

باغنده به ضرورت همکاری‌های بیشتر بین بخش‌های دولتی و خصوصی اشاره و تصریح کرد: تنها با هم‌افزایی این دو بخش می‌توان به رشد پایدار و کاهش آسیب‌پذیری در برابر تحریم‌ها دست یافت. 

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با ایجاد یک چارچوب حمایتی و سیاست‌های کلان اقتصادی مناسب، می‌توان شرایطی را فراهم کرد که در آن، بخش‌های مختلف اقتصادی بتوانند از همه ظرفیت‌های داخلی خود به طور بهینه بهره‌برداری کنند. 

وی اذعان کرد: در کنار همه این موارد، توجه به آموزش و توسعه نیروی انسانی ماهر و متخصص در بخش‌های مختلف صنعتی و اقتصادی، می‌تواند به‌عنوان یک راهبرد اساسی برای تقویت منابع داخلی و مقابله مؤثر با تحریم‌ها در نظر گرفته شود؛ نیروی انسانی توانمند و متخصص در هر کشوری به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع محسوب می‌شود که می‌تواند در برابر بحران‌ها و محدودیت‌ها ایستادگی کند. 

باغنده با اشاره به اهمیت توجه به بخش کشاورزی و منابع طبیعی، بیان کرد: این بخش‌ها می‌توانند در مقابله با تحریم‌ها نقش بی‌بدیلی ایفا کنند؛ به‌عنوان مثال کشاورزی به‌عنوان یکی از منابع داخلی با ظرفیت‌های بالا، می‌تواند هم در تأمین نیازهای غذایی داخلی و هم در صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه و حتی فراتر از آن، به کشور کمک کند تا در برابر تحریم‌ها مقاوم‌تر شود. 

کارشناس مسائل اقتصادی بر لزوم استفاده بهینه از زمین‌های کشاورزی و بهره‌برداری صحیح از منابع آبی تأکید کرد گفت: در این شرایط، بهبود تکنیک‌های کشاورزی و افزایش بهره‌وری در این بخش، می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش فشارهای اقتصادی و حتی ایجاد فرصت‌های جدید اقتصادی داشته باشد. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های معدنی کشور، خاطرنشان کرد: با توجه به ذخایر گسترده معدنی در کشور استفاده بهینه از این منابع
می‌تواند یکی از راه‌های کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه باشد؛ اگر صنایع داخلی از این منابع بهره‌برداری مناسبی داشته باشند، می‌توانند نه‌تنها نیازهای خود را تأمین کنند بلکه فرصت‌های جدیدی برای صادرات و ایجاد ارزش‌افزوده در این بخش ایجاد کنند. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.