![نیاز به ایجاد بانک اطلاعاتی جامع هنرمندان کرمانشاه](https://mersadnews.ir/public/default-image/default-730x400.png )
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی استان کرمانشاه مطرح کرد:
نیاز به ایجاد بانک اطلاعاتی جامع هنرمندان کرمانشاه
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی استان کرمانشاه با اشاره به ضعف اطلاعاتی در حوزه هنرمندان استان تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما نبود بانک اطلاعاتی جامع است که امکان جستجوی هنرمندان بر اساس نام، زبان و حتی ارتباط با اقلیم کردستان عراق را فراهم کند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ روزبه حبیبیان عصر امروز چهارشنبه در آئین اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی که در تالار غدیر کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به آغاز جشنواره فجر و حواشی پیرامون آن، اظهار داشت: با شروع جشنواره، برخی ناراحتیها و قضاوتهای زودهنگام در فضای هنری استان شکل گرفت. توصیه من به دوستان این است که شیوهنامه برگزاری جشنواره را مطالعه کنند، بهویژه هنرمندان حوزه تجسمی که ممکن است نسبت به روند اجرا ابهام داشته باشند.
وی درباره نحوه انتخاب دبیر جشنواره اظهار کرد: در چهار یا پنج سال اخیر، جشنواره فجر به این شکل برگزار شده که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سه نفر را به تهران معرفی میکند. تهران بر اساس رزومه، یکی از این افراد را بهعنوان دبیر انتخاب میکند. وظایف دبیر مشخص است و از جمله این وظایف، انتخاب ده هنرمند از استان و ارسال آثار آنها به دبیرخانه جشنواره در تهران است.
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر استان کرمانشاه، با تأکید بر نبود الزام برگزاری نمایشگاه استانی قبل از ارسال آثار افزود: در شیوهنامه جشنواره، اشارهای به برگزاری انتخابات یا نمایشگاه محلی نشده است. البته ضعف بانک اطلاعاتی هنرمندان در استان، انتخاب آثار را دشوار میکند. ما گاهی هنرمندانی را در خلال جشنواره کشف میکنیم که پیش از این با آثار آنها آشنا نبودیم.
وی با اشاره به ضعف اطلاعاتی در حوزه هنرمندان استان تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی ما نبود بانک اطلاعاتی جامع است که امکان جستجوی هنرمندان بر اساس نام، زبان و حتی ارتباط با اقلیم کردستان عراق را فراهم کند. این موضوع میتواند کار دبیران آینده را نیز آسانتر کند.
حبیبیان ادامه داد: برای انتخاب آثار، از حضور جناب آقای دکتر ریاضی بهعنوان مشاور استفاده کردیم و پس از بررسیها، ۱۰ هنرمند انتخاب شدند. اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حمایت کرد و دو نفر دیگر را به این لیست اضافه کرد. در مجموع، ۱۲ هنرمند انتخاب شدند که آثارشان به تهران ارسال شد.
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر استان کرمانشاه، با بیان اینکه کرمانشاه در بین استانهای شرکتکننده، از معدود استانهایی بود که هیچ اثری از هنرمندانش حذف نشد، افزود: ۸۶ اثر از استان ما به دبیرخانه تهران ارسال شد و خوشبختانه هیچیک از آنها توسط داوران کنار گذاشته نشد.
حرکت جشنواره فجر به سمت حرفهایتر شدن
حبیبیان در ادامه با اشاره به تغییرات مثبت در جشنواره امسال گفت: جشنواره فجر در حال حرکت به سمت حرفهایتر شدن است. در سطح بینالمللی، حضور در این جشنواره اعتبار بالایی دارد و نباید نگاه سطحی به آن داشت.
وی به یکی از تغییرات مهم جشنواره در تهران اشاره کرد و گفت: یکی از اصلاحات مهم این دوره، حذف رقابت و رتبهبندی هنرمندان بود. دیگر در جشنواره فجر تهران، رتبه اول تا سوم وجود ندارد و این یک تصمیم بسیار حرفهای است که جشنواره را از حالت مسابقهای خارج کرده و آن را به بستری برای نمایش آثار باکیفیت تبدیل کرده است.
حبیبیان همچنین به موفقیت استان فارس در جذب حمایتهای دولتی اشاره کرد و افزود: استان فارس توانست با زیرساختهای قوی و حمایت استانداری، تعداد هنرمندان منتخب خود را از ۱۲ به ۳۵ نفر افزایش دهد. این در حالی است که در کرمانشاه، نه استاندار و نه نماینده استانداری از جشنواره حمایت نکردند.
لزوم توسعه زیرساختهای هنری در کرمانشاه
دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر استان کرمانشاه، در ادامه به نیاز استان برای ایجاد نگارخانههای استاندارد اشاره کرد و گفت: وضعیت کرمانشاه نسبت به برخی استانها بهتر است، اما هنوز کافی نیست. امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم با همکاری اداره ارشاد و استانداری، سه تا چهار نگارخانه استاندارد در استان راهاندازی کنیم.
وی همچنین از کمتوجهی برخی نهادها به جشنواره انتقاد کرد و اظهار داشت: با وجود تلاشهای بسیار، برخی نهادهای مهم مانند میراث فرهنگی و شهرداری در این جشنواره حضور نداشتند. این در حالی است که در سایر استانها، چنین برنامههایی از حمایت کامل نهادهای دولتی برخوردار است.
انتهای خبر/