رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان نطرح کرد:
تأثیر سبک زندگی بر سرطان معده
رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان گفت: سرطان معده یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی است که عوامل مختلفی مانند تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات و سبک زندگی ناسالم در بروز آن نقش دارند.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ مهدی رضوان اظهار داشت: سرطان معده یکی از شایعترین انواع سرطان در میان مردان است و از نظر میزان ابتلا، آمار قابلتوجهی را به خود اختصاص داده است.
این متخصص بیماریهای داخلی با اشاره به نقش تغذیه در بروز این بیماری تصریح کرد: در برخی استانهای کشور، به دلیل مصرف زیاد ترشیجات و غذاهای دودی مانند ماهی و برنج دودی، میزان شیوع سرطان معده بیش از دو برابر سایر استانها است.
وی بر تأثیر عوامل مختلف در ابتلا به این بیماری تأکید کرد و افزود: عادات غذایی، روشهای پیشگیری از بیماریها، مراقبتهای بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی، همگی در افزایش یا کاهش خطر سرطان معده نقش دارند.
رضوان همچنین نقش ژنتیک و سابقه خانوادگی را در بروز این بیماری مهم دانست و خاطرنشان کرد: افرادی که بهطور مداوم همراه غذا از ترشی استفاده میکنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
وی با اشاره به عوامل خطرزا اضافه کرد: مصرف الکل، مواد غذایی کپکزده، غذاهای فرآوریشده، فستفودها بهویژه هاتداگ، شوریجات و استعمال دخانیات از دیگر عوامل افزایشدهنده خطر ابتلا به سرطان معده محسوب میشوند.
این متخصص هشدار داد: برخی افراد، بخش کپکزده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف میکنند، درحالیکه این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپکزده باید بهطور کامل دور ریخته شوند.
رئیس بیمارستان سینا فرشچیان همدان تأکید کرد: به دلیل گستردگی معده از نظر آناتومی، سرطان آن معمولاً در مراحل اولیه بدون علائم است. بااینحال، نشانههایی مانند نفخ و درد شکمی میتوانند از علائم اولیه بیماری باشند. تشخیص زودهنگام این سرطان، امکان درمان کامل را افزایش میدهد.
رضوان با اشاره به علائم هشداردهنده این بیماری افزود: درد و نفخ شکمی مقاوم به درمان، سیری زودرس، کمخونی غیرمنتظره (بهویژه در مردان و زنان خارج از دوران بارداری و قاعدگی)، کاهش وزن شدید، تهوع و استفراغ مداوم، و وجود خون در استفراغ یا مدفوع، از جمله نشانههایی هستند که نباید نادیده گرفته شوند.
وی توصیه کرد: افراد بالای ۶۰ سال، هر ۱۰ سال یکبار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای ۴۵ سال در صورت مشاهده علائم گوارشی، تحت آندوسکوپی قرار گیرند.
این متخصص بیماریهای داخلی با اشاره به تأثیر استرس بر تضعیف سیستم ایمنی اظهار داشت: استرس میتواند در افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده نقش داشته باشد. بااینحال، اصلاح سبک تغذیه، پرهیز از مصرف فستفود و دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب، میتواند خطر ابتلا را کاهش دهد.
رضوان در پایان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماریهای گوارشی و سرطان معده، بهتر است آبمیوههای تازه، لیموترش و نارنج جایگزین ترشیجات شوند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/