حالت تاریک
سه‌شنبه, 02 بهمن 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
وزیر صمت:

خودروسازان ما «خودروباز» هستند

خودروسازان ما «خودروباز» هستند

وزیر صمت با بیان اینکه هر کسی لاسیتک گران خرید با ۱۲۴ تماس بگیرد، گفت: هر فردی که لاستیک بخواهد می‌تواند از مراکز توزیع به قیمت دولتی لاستیک تهیه کند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد» و به نقل از مشرق نیوز، عباس علی آبادی وزیر صمت نشست پرسش و پاسخ مسئولین بسیج دانشجویی کشور که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، در خصوص تفکیک وزارت بازرگانی و صمت تاکید کرد: تفکیک این دو وزارتخانه اشتباه بود چرا که سیاستگذاری در این دو حوزه اساسا مشترک است و طبیعی است که باید این دو حوزه تجمیع شوند.

وی در ادامه همچنین در پاسخ به حواشی ایجاد شده در خصوص حکم مدیریت رئیس اتاق بازرگانی نیز تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی تابع سیاست‌های نظام هستیم. بنابراین دنبال حاشیه نیستیم و از خودمان نیز تصمیم نگرفتیم. در این نظام حاکمیت قواعد وجود دارد و ما نیز بر این اساس تصمیم گیری می‌کنیم.

وزیر صمت همچنین به موضوع واردات خودروهای کارکرده به کشور اشاره کرد و افزود: قانون این موضوع در مجلس مصوب شده و آیین نامه خوردروهای کارکرده نیز تصویب شده است. نگرانی ما از ناحیه تامین ارز است که بانک مرکزی نیز اعلام کرده که مخالف تامین آن نیست به محض اینکه ارز مورد نیاز تامین شود، مشکل وارادات خودروهای کارکرده نیز رفع خواهد شد. به طور کلی من معتقد هستم نگرانی مردم بابت خودرو بی‌مورد است، ما سیاست‌هایی در این زمینه پیش بینی کردیم که به موقع آن را اعلام خواهیم کرد.

علی آبادی با بیان اینکه وقت آن رسیده است که صنعت خودرو در کشور متحول شود، خاطر نشان کرد: ما باید به سمت خودروهای نسل آینده کشور که خودروهای برقی و هوشمند است حرکت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه قیمت‌گذاری دستوری مانع از رشد تولید در کشور خواهد شد، گفت: خودرو یک کالای رقابتی است که باید مردم بتواند در رقابت، محصول مورد علاقه خود را انتخاب کنند. بر این جهت سیاست ما در خودرو باید تحولی باشد. ضمن اینکه من فکر می‌کنم می‌توان صنعت خودرو را می‌توانیم به سمت بازار رقابتی پیش ببریم.

خودروسازان ما خودروباز هستند

وزیر صمت با بیان اینکه ما در کشور ۳۶ خودرو ساز داریم، تصریح کرد: به نظر من این خودروسازان به جای اینکه خودروساز باشند خودرو باز هستند. چرا که خودروسازی یک مقیاس اقتصای و مقیاش موضوعی دارد که خودروسازان ما این دو مقیاس را محقق نکردند و ما باید خودروسازی را باید به سمت شرایط رقابتی ببریم. متاسفانه ما در این حوزه آنچه که می‌بینیم این است که ما شرایط را برای مردم تکلیف می‌کنیم که این وضعیت ما را به سمت پیشرفت نخواهد برد.

تاکید بر راه اندازی خودروهای برقی

علی آبادی همچنین تاکید کرد: منظور از خودروهای نسل آینده همان خودروهای برقی، اشتراکی، هوشمند و ماهیت توسعه‌کنندگی دارند. ما در صنعت خودروسازی به این سمت حرکت خواهیم کرد.

وزیر صمت همچنین ضمن بیان این موضوع که وضعیت معادن کشور خوب نیست به حادثه معدن طزره اشاره کرد و گفت: معدن طزره متعلق به ذوب آهن اصفهان است. بلافاصله پس از این اتفاق من به معدن طزره رفتم در اینجا کارگروه و کمیته‌ای برای رسیدگی این موضوع تشکیل شد تحلیل اول این حادثه این بود که در معادن ذغال سنگ گاز متان در دوران تشکیل ساختگاه زمین‌شناسی شکل می‌گیرد پشت صحنه که تخریب می‌کنند گاهی کپسول‌های متان سوراخ می‌شود و اگر شرایط احتراق و انفجار باشد حادثه روی می‌دهد در موضوع طزره این شرایط پیش آمد.

نتیجه پرونده حادثه معدن طزره نهایی نشده

وی ادامه داد: ما در دنیا در معادن ذغال سنگ شاهد حوادث زیادی هستیم، اگر چه این امر نمی‌تواند توجیه منطقی باشد، زیرا به صورت کلی وضعیت معادن خوب نیست. ما در وزارت صنعت در نقش مطالبه‌گری این موضوع را پیگیری می‌کنیم و در شرایط فعلی منتظر تکمیل فرایند رسیدگی هستیم و از نظر کارشناسی لازم است دقت کافی در این پرونده صورت بگیرد.

زیرساخت تولید خوردوهای برقی را داریم

وزیر صمت همچنین با بیان اینکه هیچ کشوری در منطقه همانند ایران زیرساخت لازم را برای تولید و استفاده از خودروهای برقی ندارد، یادآور شد: به عنوان کسی که برق را می‌شناسم می‌گویم ما در تمامی مناطق کشور اعم از روستاها از نعمت برق برخردار هستند و زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی این خودروها وجود دارد. همچنان که ماشین بنده برقی است و خودم آن را ساختم و تمامی تکنولوژی ساخت موتور آن بومی است.

علی آبادی در ادامه با بیان اینکه ماشین‌های برقی مصرف انرژی کمتری دارند، اظهار کرد: اولین ماشین‌هایی که سال ۱۹۰۵ ساخته شدند، برقی بودند. از حدود دو دهه پیش بشر دوباره به این سمت حرکت کردند به طوریکه در برخی کشورهای عربی بالای ۷۰ و در نروژ بالای ۸۵درصد ماشین‌ها برقی شدند.

وزیر صمت با بیان اینکه ۱۵ ایستگاه برقی که حدود ۷۰ شارژر دارند برای خودروهای برقی در تهران نصب شده است، گفت: در کل کشور حدود ۱۰۰ ایستگاه برای ماشین‌های برقی نصب شده است و تا پایان امسال این عدد به ۵۰۰۰ می‌رسد. با این شرایط هیچ مشکلی برای ساخت خودروهای شارژی نداریم. ضمن اینکه تاکنون بیش از ۱۵ نفر از خیرین کشور اعلام آمادگی کردند که جاده‌های کشور برای این خودرو آماده کنند. بنابراین ماشین‌های برقی اقتصادی و زیست محیطی هستند.

کمبود لاستیک نداریم

وی در خصوص کمبود لاستیک در کشور نیست گفت: لاستیک به قدر کافی در کشور تولید شده و وجود دارد ولی متاسفانه عطش درخواست آن هنوز وجود دارد؛ به طوری‌که طی سه هفته گذشته به اندازه نیاز ۳ ماه در کشور لاستیک تولید کردیم. در واقع ما سالیانه ۲۲ میلیون حلقه لاسیتک برای ماشین‌های موجود نیاز داریم و با در نظر گرفتن میزان لاستیکی که برای خودروهای خارجی وارد می‌شود در مجموع بالای ۳۰ میلیون حلقه لاستیک در سال نیاز داریم.

هر کسی لاسیتک گران خرید با ۱۲۴ تماس بگیرد

علی آبادی با بیان اینکه تعرفه لاستیک اصلاح شده است، گفت: با توجه به اینکه قیمت تولید کارخانه لاستیک افزایش یافت و انگیزه برای تولید آن وجود دارد. ضمن اینکه نظام توزیع آن نیز اصلاح شد و اعلام کردیم هر کسی اگر لاستیکی گران‌تر خرید به سامانه ۱۲۴ تماس بگیرد تا به عنوان تخلف به تعزیرات معرفی می‌شوند. هر فردی هم که لاستیک بخواهد می‌تواند از مراکز توزیع به قیمت دولتی لاستیک تهیه کند.

رکود بخش لوازم خانگی و سیمان

وی در خصوص بالا بودن قیمت سیمان در کشور نیز گفت: در حال حاضر ما ۱۷ کارخانه سیمان در کشور داریم که سال‌های پیش تاسیس شده‌اند اما صاحبان آن به دلیل زیان‌ده بودن حاضر به سرمایه‌گذاری نیستند و متاسفانه بخش سیمان همانند بخش لوازم خانگی زیان‌ده است و کارخانه‌های این دو بخش دچار رکود شده‌اند.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.