حالت تاریک
پنج‌شنبه, 06 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
«رجل» بودن یا نبودن؛

زنان در عرصه سیاست، از انقلاب تا انتخابات

زنان در عرصه سیاست، از انقلاب تا انتخابات

برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، چهار زن در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران زنان نقش قابل توجهی در جمهوری اسلامی ایران داشتند. مقام معظم رهبری نیز بارها به نقش زنان تاکید داشتند؛ ایشان در یکی از سخنرانی هایشان در دی‌ماه سال گذشته با اشاره به فرمایش امام خمینی(ره) فرمودند: «دخالت در سیاست و در مقدّرات اساسی کشور وظیفه‌ی زنان و تکلیف زنان است؛ حقّ زنان و تکلیف زنان است یعنی که زن‌ها بایستی در مقدّرات کشور و وظایف اساسی کشور دخالت کنند و وارد بشوند، که خب خود این یک فصل طولانی‌ای دنبالش دارد؛ یعنی در این زمینه‌ها بین زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد.»

 

هرچقدر که از انقلاب اسلامی ایران می‌گذرد این موضوع برای عموم مردم ملموس تر میشود، تا اننتخابات ریاست جمهوری امسال که چهار زن در آن ثبت نام کردند موضوعی که تا پیش از این کمی نامتعارف بود چرا که بسیاری معتقد بودندیکی از شرایط کاندیداتوری در شورای نگهبان «رجل سیاسی» بودن است که بسیاری آن را شرایطی برای مردان میدانستند.

 

شورای نگهبان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری تا کنون با مشکل بحث «رجل» مواجه نشده است.

 

محمد بهادری جهرمی حقوق‌دان آشنا با روند کار شورای نگهبان در این باره گفته بود: دلیل اینکه تاکنون شورای نگهبان نظر رسمی خود را در این خصوص ارائه نکرده این است که زمانی قانون اساسی تفسیر می‌شود که ابهام، اجماع، تعارض و یا سکوت در خصوص قانون اساسی مشاهده شود و همین موضوع نیز ایجاد مسئله کند، شورای نگهبان در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری تا کنون با مشکل بحث «رجل» مواجه نشده و به همین دلیل نیز نیازی ندیده یک تعریف مشخص در این موضوع ارائه کند.

 

وی در ادامه تشریح کرده است: در ادوار مختلف انتخابات ریاست جمهوری هیچ‌گاه کاندیدای خانمی پا به عرصه نگذاشته که تمامی شرایط رئیس جمهور شدن را داشته باشد و سر آخر بحث بر سر «رجل» بودن آن کاندیدا مطرح شود، به همین دلیل نیز اعضای شورای نگهبان در این سالها برای موضوعی که هیچ‌گاه مشکل ساز نشده تعریف مشخصی ارائه نکرده‌اند، هرچند که باید توجه کنیم هیچ کاندیدای خانمی در این دوره‌ها به دلیل مرد نبودن در بحث احراز صلاحیت کنار گذاشته نشده است.

 

در این دوره اما زنان نقش مؤثری در ثبت نام انتخابات داشتند تا حدی که چهار نفر برای انتخابات کاندیدا شدند که در ادامه به رزومه هریک از آنها نگاه میکنیم.

 

زهره الهیان با تحصیلات پزشکی، تجربه نمایندگی دوره هشتم و یازدهم تهران را در کارنامه دارد، روز شنبه ۱۲ خرداد با حضور در ستاد انتخابات کشور، نام خود را به عنوان داوطلب ریاست جمهوری ثبت کرد، وی شفافیت و مبارزه با فساد را سرلوحه کار خود قرار داده است.

حمیده زرآبادی نماینده اصلاح طلب قزوین در دوره دهم نیز در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ثبت نام کرد، وی برنامه خود را اصلاح رویکرد سیاست داخلی با اولویت دادن به توسعه همه جانبه، مبارزه با همه اشکال فساد، آزادی اطلاع‌رسانی و حمایت از رسانه‌های آزاد و مستقل اعلام کرد.

هاجر چنارانی نماینده نیشابور در مجالس دهم و یازدهم نیز با ثبت نام در انتخابات آمادگی خود را برای تصدی پست ریاست جمهوری اعلام کرد، وی اشاره کرد که می‌تواند یک دولت انقلابی بر پایه آشتی ملی تشکیل دهد، این نماینده ادوار مجلس گفته بود که در جامعه به اندازه مردان، زنان شایسته داریم.

رفعت بیات نماینده زنجان در مجلس هفتم نیز چهارمین داوطلب زن و آخرین فردی بود که پیش از بسته شدن درب‌های وزارت کشور در دقایق پایانی در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کرد.

 

بیات جامعه شناسی خوانده و در دوران دفاع مقدس سه سال مسئول بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

 

وی اعلام کرد که ما با استفاده از امکانات خود بدون نیاز به کمک دولتی و با اصلاح قوانین مزاحم می‌توانیم بخش مهمی از درآمد ملی کشور را به بهترین شکل در مسیر بهبود شرایط به کارگیریم.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از