حالت تاریک
یکشنبه, 09 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
سایه رکود بر سر بازار مسکن کرمانشاه
رئیس اتحادیه مشاوران املاک مطرح کرد:

سایه رکود بر سر بازار مسکن کرمانشاه

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان کرمانشاه گفت: با توجه به افزایش قیمت مصالح و شرایط حاکم بر کشور، شاهد رکود در بازار مسکن هستیم.

یاسر ملکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: با تغییر رئیس اجرایی کشور مردم منتظر گشایش ثبات در بازار مسکن بودند اما مباحث جنگی پیش‌آمده بازار را به‌ویژه در بحث خرید و فروش بیشتر به سمت رکود سوق داد. 

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان کرمانشاه افزود: در این مدت شاهد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مصالح ساختمانی بودیم با این وجود رشد چندانی در بازار ملک نداشتیم که این خود باعث رکود بازار ملک شده است. 

ملکی ادامه داد: در بحث اجاره‌بها نیز رؤسای سه قوه بر حسب ماده قانونی بخش‌نامه‌ای را متذکر شدند که بر طبق آن اجاره‌بها ۲۵ درصد در کلان‌شهرها و ۲۲ تا ۲۳ درصد در شهرهای کوچک‌ لحاظ شود.

وی گفت: اما متأسفانه دادگستری آن را به عنوان قانون قلمداد نکرد بر این اساس هرج و مرج در بازار املاک به وجود آمد و برخی افراد بالاتر از نرخ مصوب و حتی گاهی بیشتر از ۳۰ درصد اجاره‌بها می‌گرفتند و برخی نیز از شوراهای حل اختلاف و شعبات قوه قضاییه حکم تخلیه می‌گرفتند تأثیرگذاری بخش‌نامه مصوب سه قوه به صورت ۱۰۰ درصد عملی نشد و شاید ۵۰ درصد به این قانون تمکین کردند.

ملکی ادامه داد: با توجه به بند افزایشی ساخت و ساز و وجود مشکلات اقتصادی شاهد نابرابری در عرضه و تقاضا خواهیم بود، با وجود وارد شدن به فصل سرد سال یکی دیگر از مشکلات عدیده در بازار املاک و اجاره مبحث املاک و خانه‌های خالی است.

وی افزود: یکی از دلایل وجود املاک خالی، عرضه زیاد در بازار املاک و اجاره بود، یکی از قوانینی که در زمینه خانه‌های خالی به تصویب رسید وضع مالیات بر خانه‌های خالی بود یعنی خانه‌هایی که صاحب آن‌ها به صورت مازاد دارد و نه آن‌ها را به فروش می‌رساند و نه اجاره می‌دهد، این مسئله باعث شد تا ۶۰ درصد از صاحبان چنین خانه‌هایی یا آن‌ها را فروختند و یا اجاره دادند در نتیجه تعدادی از خانه‌های خالی از سکنه، پر شدند. 

ملکی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این است که ممکن است در آینده عرضه بیشتر از تقاضا باشد زیرا اوضاع اقتصادی شرایطی را به وجود آورده است که جوانان تمایل چندانی به ازدواج ندارند بنابراین اگر سال آینده نیز بخواهد به همین منوال پیش برود بیشتر شاهد رکود مسکن خواهیم بود.

وی با بیان اینکه زمین و املاک هر سه یا چهار سال یک‌بار رکودی نسبی را شاهد هستند، گفت: در صورت بروز جنگ نیز بازار املاک وضعیتی بدتر و کم‌رونق‌تر را تجربه خواهد کرد، البته طرح‌هایی همچون مسکن ملی نیز در موضوع رهن و اجاره تأثیرگذار هستند و تأثیری بر رکود بازار مسکن ندارند، مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر بازار املاک مسکن و اجاره در زمان کنونی شرایط جنگی و اوضاع اقتصادی هستند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از