حالت تاریک
پنج‌شنبه, 06 دی 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه اطلاع رسانی مرصاد هستید؟
نوجوانی فرصت طلایی پیشگیری از اعتیاد است
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه:

نوجوانی فرصت طلایی پیشگیری از اعتیاد است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه تأکید کرد: دوران نوجوانی فرصتی طلایی برای پیشگیری از اعتیاد است، نظارت والدین و دریافت آموزش‌های لازم از مدارس و نهادهای فرهنگی ضروری است.

وحید مرادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: مسأله مبارزه با مواد مخدر یک موضوع چندوجهی و چندبعدی است که صرفاً یک نهاد متولی آن نیست، در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر همراه با تعدادی از نهادها در استان همکاری داریم که هر یک مسئولیت‌های مختصی در این زمینه دارند. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه افزود: نهادهای نظامی و امنیتی به صورت مستقیم متولی مقابله با عرضه مواد مخدر هستند، این اقدامات شامل برخورد با خرده‌فروشان، پاتوق‌های مصرف مواد مخدر، قاچاقچیان و بررسی مسائل مرتبط است. 

وی تصریح کرد: در حوزه درمان، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بهزیستی و نهادهای همسوی آن‌ها فعالیت می‌کنند، مراکز SUD و DIC تحت نظارت علوم پزشکی وجود دارند که به ارائه داروهای ترک اعتیاد و ابزارهای شخصی برای کاهش آسیب همچنین بیماری‌هایی مثل HIV و هپاتیت فعالیت می‌کنند، مراکز اقامتی میان‌مدت و شبانه نیز توسط بهزیستی مدیریت می‌شوند. 

مرادی ادامه داد: در حوزه فرهنگی، اداراتی مانند فرهنگ و ارشاد، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری متولی هستند، این نهادها با برگزاری کلاس‌های آموزشی، تولید برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، اجرای تئاترهای خیابانی و فعالیت‌های فرهنگی متنوع، سعی در پیشگیری از مصرف مواد مخدر دارند. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه عنوان کرد: اداراتی مانند فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی و دیگر نهادهای مرتبط با اشتغال‌زایی، برای کسانی که از اعتیاد بهبود یافته‌اند اقداماتی انجام می‌دهند و سعی در ایجاد اشتغال پایدار دارند. 

وی خاطرنشان کرد: از جمله سیاست‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر، به طرح یاریگران زندگی می‌توان اشاره کرد، این طرح با همکاری آموزش و پرورش و در سطح مدارس اجرا می‌شود و هدف اصلی آن، آموزش و پیشگیری از اعتیاد در بین دانش‌آموزان است. 

مرادی اذعان کرد: باید توجه داشت که مقوله اعتیاد محدود به سن خاصی نیست و هر فردی، صرف‌نظر از جایگاه اجتماعی یا زمینه فکری، ممکن است در معرض این معضل قرار گیرد؛ اعتیاد تنها به مواد مخدر، محرک یا توهم‌زا محدود نمی‌شود؛ بلکه امروز با انواع اعتیادهای نوظهور مانند اعتیاد به فضای مجازی، پرخوری، روابط ناسالم و موارد مشابه روبه‌رو هستیم. این تنوع، مبارزه با اعتیاد را برای فعالان این حوزه به‌مراتب پیچیده‌تر کرده است. 

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه در پایان گفت: آنچه خانواده‌ها باید به نسبت آن هوشیار باشند، اهمیت دوران نوجوانی به‌عنوان «دوره طلایی» برای آگاهی‌بخشی و پیشگیری از اعتیاد است. در این سنین، نظارت بیشتر والدین بر رفتار فرزندان و تلاش برای دریافت آموزش‌های لازم از مدارس و نهادهای فرهنگی ضروری است، این آموزش‌ها می‌توانند نقشی مؤثر در آگاه‌سازی نوجوانان و پیشگیری از گرایش به رفتارهای پرخطر ایفا کنند. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از