رئیس شرکت خمیرمایه شهرستان اسلامآبادغرب مطرح کرد:
لزوم رفع مشکلات زیستمحیطی در اسلامآبادغرب
رئیس شرکت خمیرمایه اسلامآبادغرب، بر لزوم رفع مشکلات زیستمحیطی و توسعه تصفیهخانهها تأکید کرد و از تلاش برای دستیابی به استانداردهای زیستی و پیشگیری از ضررهای میلیاردی خبر داد.
زمان خسروی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: شرکت در حوزه تولید و فروش محصول از ظرفیتها و قابلیتهای بسیار خوبی برخوردار است، اما برخی چالشها نظیر قطع یا محدودیت در برق، گاز، آب و تأمین به موقع مواد اولیه باعث ایجاد مشکلاتی در فرآیند تولید میشود در صورت رفع این چالشها، شرکت قادر است بیش از ظرفیت فعلی یعنی ۳۰۰ تُن در ماه تولید داشته باشد.
وی با اشاره به چالشهای موجود افزود: شرکت ما تنها شرکت بیوتکنولوژی غرب کشور است و فرآیند تولید خمیرمایه خشک فوری یک فرآیند پیچیده و خاص است که نیازمند شرایط کاملاً اختصاصی است. قطع یا محدودیت ناگهانی برق، گاز و آب باعث مرگ سلولهای زندهای میشود که در فرآیند تولید نقش دارند و این مسئله منجر به ضایعات محصول و خسارتهای میلیاردی به شرکت میشود. از مسئولان محترم ادارات برق، گاز و آب انتظار داریم که در صورت قطع خدمات، حداقل یک فرصت ۶ ساعته به ما بدهند تا فرآیند خشکسازی را به اتمام برسانیم.
رئیس شرکت خمیرمایه شهرستان اسلامآبادغرب تصریح کرد: هدف ما افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات است، زیرا خمیرمایه یک محصول راهبردی است. با وجود افزایش هزینههای سربار و مواد اولیه و دشواریها در افزایش قیمت محصول به دلیل ارتباط مستقیم آن با نان مصرفی مردم، ما در تلاش هستیم تا در داخل و خارج از کشور با رقبای خود همگام بمانیم و بهبود کیفیت محصولات یکی از اولویتهای ماست.
وی افزود: کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری از اولویتهای ما است. اقداماتی همچون حذف واسطهها در تهیه مواد اولیه، ایجاد کارگاههای تخصصی برق و مکانیک، تأمین مواد اولیه از نزدیکترین شرکتها و تولید محصولات جانبی مانند آب مقطر انجام شده است. همچنین، آموزش کارکنان برای ارتقای کارایی و اثربخشی و توجه به معیشت و منزلت اجتماعی آنها از جمله برنامههایی است که در راستای افزایش بهرهوری انجام شده است.
خسروی اذعان داشت: عمده مواد اولیه مصرفی شرکت، ملاس نیشکری و چغندری است که تولید کارخانههای قند هستند. طی سالهای اخیر، قیمت این مواد بهصورت غیرقابل تصوری افزایش یافته است و این مسئله، تأمین مواد اولیه را دشوار کرده است. مشمول نرخگذاری شدن ملاس توسط نهادهای نظارتی و اعطای تسهیلات از سوی دولت و بانکها از جمله راهکارهای خروج از این تنگناها است.
رئیس شرکت خمیرمایه شهرستان اسلامآبادغرب اعلام کرد: در گذشته پیشبینیهایی برای توسعه شرکت و افزایش تولید صورت گرفته و این اقدامات در سال جاری در دستور کار قرار دارد تا محصولات جدیدی به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شوند.
کاهش آلودگی زیستمحیطی و اقدامات توسعهای شرکت خمیرمایه اسلامآبادغرب
رئیس شرکت خمیرمایه اسلامآبادغرب، اظهار داشت: بخش اعظمی از تلاش شرکت طی دو سال گذشته معطوف به کاهش آلودگیهای زیستمحیطی بوده است. احداث و راهاندازی فاز اول و دوم تصفیهخانه با صرف هزینههای بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان از جمله این اقدامات بوده. علاوه بر آن، بهمنظور کاهش آلودگیها و رفع بوی نامطبوع پساب، با بهرهگیری از دانش برجستهترین اساتید این حوزه و توسعه تصفیهخانهها مصمم هستیم تا با رفع مشکلات پیشرو در فهرست صنایع سبز قرار بگیریم و از این طریق شرمنده مردم روستاهای اطراف شرکت نباشیم.
وی افزود: به فضل پروردگار، منطقه دارای ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه نیروهای مستعد و با انگیزه است. طی دو سال گذشته، جوانان شایستهای از دانشآموختگان دانشگاههای کشور در رشتههای مهندسی شیمی، برق، مکانیک، علوم آزمایشگاهی و ... جذب شرکت شدهاند. با ارائه آموزش فشرده به آنها توسط اساتید مجرب و برجسته و اعزام برخی از آنها به دورههای تخصصی، امروز بسیاری از آنها به نیروهای شاخص و کارآمد تبدیل شدهاند.
وی عنوان کرد: نیازسنجی آموزشی سالانه توسط واحد آموزش، اولویتبندی نیازهای آموزشی، برنامهریزی آموزشی و اجرای دقیق برنامههای اعزام کارکنان به آموزشهای تخصصی و تشکیل کارگاههای آموزشی از مهمترین برنامههای شرکت برای بهبود مهارتهای کارکنان بوده است.
خسروی بیان داشت: بیشترین تعامل ما با دو کارخانه خمیرمایه خوزستان و لرستان است اما در حوزه آموزش، انتقال تجربه، فعالیتهای مربوط به حوزه تحقیق و توسعه، مبادله کالا بهصورت امانی و ... با کارخانه خوزستان در تعامل هستیم و همچنین با سایر شرکتهای خمیرمایه نیز در ارتباط هستیم.
وی در خصوص اقدامات انجام شده برای رفع بوی بد کارخانه، گفت: علاوه بر توسعه تصفیهخانههای شرکت و برنامهریزی برای توسعه بیشتر آنها، بروزرسانی تصفیهخانهها در دستور کار قرار دارد. با انجام تحقیقات و پژوهشهای لازم و کمک گرفتن از اساتید برجسته استان، درصدد کاهش بوی بد پساب هستیم. تلاشهای انجام شده تا حدود زیادی این بوی نامطبوع را کاهش داده و تلاشم میکنیم تا به تدریج به حداقل برسانیم.
خسروی در پایان با توجه به اقدامات لازم برای رعایت استانداردهای محیط زیستی افزود: دستیابی به این موضوع یکی از مهمترین دغدغههای این مدیریت است. هدف ما از توسعه و به روزرسانی تصفیهخانهها، تحقق این موضوع است.
خبرنگار: فریبا مرادپناه
انتهای خبر/