آشنایی با نامزدهای ریاستجمهوری ۱۴۰۳؛
محمدباقر قالیباف کیست؟ +سوابق و برنامهها
محمد باقر قالیباف از خرداد ماه ۱۳۹۹ به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت و در دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد.
به گزارش شبکه اطلاعرسانی «مرصاد»؛ شورای نگهبان پس از بررسی سوابق هشتاد نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳، صلاحیت شش نفر از نامزدها را تایید و اسامی آنها در تاریخ نوزدهم خرداد، توسط وزارت کشور اعلام شد. آقایان مسعود پزشکیان، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف، به عنوان شش نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معرفی شدند.
زندگینامه و سوابق
دکتر محمدباقر قالیباف در شهریورماه سال ۱۳۴۰ در شهر ییلاقی طرقبه در خانوادهای مذهبی پا به عرصه هستی نهاد. پدر ایشان از کسبه قدیم و از معتمدان دیار خود است. وضعیت متوسط زندگی باعث شد تا ایشان از همان ابتدا و در ایام فراغت از تحصیل به کار و کسب درآمد هم اهتمام ورزد.
دکتری تخصصی جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس (مهرماه ۱۳۷۶- ۱۳۸۰)؛ کارشناس ارشد رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران؛ (مهرماه ۱۳۷۴- ۶/۸/۱۳۷۵)؛ کارشناس رشته جغرافیای انسانی دانشگاه تهران؛ (مهرماه ۱۳۶۹- ۳۱/۶/۱۳۷۳)
فرمانده تیپ امام رضا (ع) در سال ۱۳۶۱؛ فرمانده لشکر ۵ نصر خراسان در سال ۱۳۶۲؛ فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا پس از جنگ؛ مسئولیت قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در سال ۱۳۷۳؛ فرماندهی نیروی هوایی سپاه در سال ۱۳۷۶؛ فرماندهی نیروی انتظامی ایران در سال ۱۳۷۹؛ نماینده رئیسجمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۳۸۳؛ ریاست شهرداری تهران در سه دوره شورای اسلامی شهر تهران در سالهای ۸۴، ۸۸ و ۹۶
محمد باقر قالیباف از خرداد ماه ۱۳۹۹ به عنوان نماینده مردم تهران به مجلس شورای اسلامی راه یافت، و به عنوان ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی این مسئولیت را برعهده گرفت. ایشان در دوره دوازدهم مجلس نیز به عنوان نماینده مردم تهران و همچنین رئیس مجلس دوازدهم انتخاب شد.
برنامه انتخاباتی محمدباقر قالیباف در انتخابات ۱۴۰۳
محمدباقر قالیباف ظهر دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ پس از ثبت نام به عنوان داوطلب کاندیداتوری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور با گرامیداشت یاد شهید رئیسی و سایر شهدای پرواز اردیبهشت، اظهار کرد: در آغاز، درباره دو نگرانی با مردم سخن میگویم؛ نگرانی اول مربوط به کشورمان، ایران است و نگرانی دوم مربوط به صحنه امروز انتخابات.
وی افزود: نگرانی اول مربوط به همه ماست ما امروز نگران پیشرفت و آینده کشورمان و زندگی فرزندانمان هستیم. همه ما با دقت به شرایط پیچیده کشور نگاه میکنیم و از خود می پرسیم کدام رویکردها باید تداوم پیدا کند؟ کدام باید تکمیل و کدام باید تغییر کند؟ و از همه مهمتر اینکه چه کسی میتواند در این شرایط پیچیده مسئولیت به سرانجام رساندن کارها را بپذیرد؟
این داوطلب انتخابات ریاست جمهوری گفت: نگرانی دوم مربوط به صحنه انتخابات است. نگرانی از اینکه جدالهای سیاسی باعث به حاشیه رفتن دغدغه های اصلی مردم و مسئله اقتصاد و معیشت شود، در این عرصه نسبت دشواری کارهای زمین مانده با توانایی ها به درستی محاسبه نشده است و نگاههای غیر واقعی به راهکارهای عملی برای حل مشکلات وجود دارد. این نگرانیها دلیلی شد تا جمعی از نخبگان کارآفرینان دانشجویان انقلابی و سایر دلسوزان با شناختی که از کارنامه بنده داشتند، من را برای حضور در انتخابات دعوت کنند.
قالیباف عنوان کرد: در ابتدا با توجه به اعتماد نمایندگان محترم در سپردن کرسی ریاست مجلس به بنده وظیفه اصلی خود را خدمت در مجلس میدانستم و این موضوع را با دلسوزان کشور نیز در میان گذاشتم، اما مشاهده صحنه انتخابات و کمرنگ شدن کارآمدی و راهکارهای حل مشکلات و همچنین دعوت اکثریت نمایندگان محترم و تکلیف کردن جمعی از فرزندان و خانواده های شهدا که آنها را امین و یاور خود و کشور میدانم و همچنین دعوت گسترده چهره های سیاسی برجسته جبهه انقلاب بنده را به جمع بندی جدیدی رساند که اگر داوطلب این انتخابات نشوم کاری که در چند سال گذشته برای حل مسائل اقتصادی مردم در دولت مردمی و مجلس انقلابی شروع کرده ایم و به زمان ثمردهی رسیده است ناتمام می ماند.
وی ادامه داد: با توکل به خداوند متعال و امید به اعتماد شما و تکیه بر سوابق سیاسی و اجرایی خود پا به عرصه انتخابات گذاشتم تا برای حل مسائل و مشکلات مردم با تمام وجود تلاش کنم و با کمک مردم دوره دیگری از رکود و سوء مدیریت همانند وضعیت دهه ۹۰ در کشور حاکم نشود.
داوطلب نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد: در عرصه مدیریت کشور این رئیس جمهور است که باید بی عذر و بهانه در نهایت کار را تمام کند و تلاشهای بقیه را با مسئولیت پذیری و راهبری درست به ثمر برساند. لذا، فتح قله علاوه بر انگیزه و احساس وظیفه، تجربه و مهارت هم میخواهد. اگر معتقد نبودم که مشکلات امروز مانند معیشت کاهش قدرت خرید محرومیت فقر و تبعیض و نابرابری هزینه های کمرشکن مسکن، گرانیها و بازار نابسامان خودرو یا وضعیت اینترنت و عبور از تحریم ها قابل حل است، هرگز پا به عرصه رقابت نمیگذاشتم.
قالیباف گفت: من هم مانند همه بدون اشکال نیستم، تنها دیکته نانوشته است که غلط ندارد. ولی با درس گرفتن از گذشته و شناختی که از امکانات کشور و تواناییهای موجود دارم، میدانم که میتوانیم به کمک هم با یک مدیریت مسئولیت پذیر و انقلابی دولتی کارآمد را ایجاد کنیم تا شما در دنیا احساس سربلندی کنید و برای این امر، با برنامه ای مشخص مبتنی بر برنامه هفتم پیشرفت کشور وارد کارزار انتخابات شده ام.
وی اظهار کرد: بنده معتقدم تفکر انقلابی شهید حاج قاسم و شهید رئیسی همچنان راهگشاست تفکری که برای تأمین امنیت و آرامش مردم خطرها میکند. کشور ما امروز به همان تفکر انقلابی نیاز دارد که ۸۰ میلیون ایرانی را سیاه و سفید نمیبیند و از هر ظرفیتی، ایرانی پیشرفته می سازد که در آن همه مردم ایران فرصت رشد برابر داشته باشند. باید کاری کرد تا همان گونه که مردم دیگر کشورها حسرت اقتدار ایران را میخورند، از پیشرفت این کشور نیز دچار شگفتی شوند.
ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف
گفته شده احتمالا علی نیکزاد، رئیس ستاد انتخاباتی محمدباقر قالیباف خواهد شد که هنوز به طور رسمی تایید نشده است.
برنامههای تلویزیونی انتخابات
تاریخ مناظرههای انتخاباتی
طبق جدول پخش تنظیم شده توسط صداوسیما، زمان مناظرهها به این ترتیب مشخص شده است:
۱. دوشنبه ۲۸ خرداد
۲. پنجشنبه ۳۱ خرداد
۳. جمعه ۱ تیر
۴. دوشنبه ۴ تیر
۵. سهشنبه ۵ تیر
منبع: مشرقنیوز
انتهای خبر/