حالت تاریک
Logo
جمعه, 25 آبان 1403
مصرف «تخم‌مرغ» را حذف نکنید
کارشناس تغذیه:

مصرف «تخم‌مرغ» را حذف نکنید

کارشناس تغذیه با اشاره به ارزش غذایی بالای تخم‌مرغ، گفت: نباید مصرف «تخم‌مرغ» در هیچ گروه سنی حذف شود.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ فرشاد رشیدی در آستانه روز جهانی تخم‌مرغ از تخم مرغ به عنوان ارزان‌ترین منبع پروتئین در دسترس یاد کرد و گفت: تخم‌مرغ منبع بسیار خوب پروتئین است، ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم‌مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت‌ها  وحبوبات بالاتر است.

وی افزود: کیفیت پروتئین تخم‌مرغ در حدی بالا است که در منابع علمی  از این ماده غذایی به عنوان پروتئین رفرنس یا مرجع یاد می‌شود و کیفیت پروتئین سایر مواد غذایی در مقایسه با تخم‌مرغ سنجیده می‌شود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه پروتئین تخم‌مرغ دارای تمامی اسیدهای آمینه‌ ضروری برای سلامتی بدن است، تصریح کرد: تخم‌مرغ به خاطر دارا بودن پروتئین بسیار با کیفیت، تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز را برای بدن تأمین کرده و درصد جذب بالایی هم در بدن دارد.

رشیدی با بیان اینکه تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین‌های گروه «ب» و ویتامین «آ» است، اضافه کرد: تخم‌مرغ حاوی «ید» و «فسفر» بوده و املاح مهم دیگری مانند «روی»، «سلنیم»، «آهن» و «کلسیم» نیز در این ماده ارزشمند غذایی وجود دارد. 

وی یاداور شد: کلسترولی هم که بر اثر خوردن تخم‌مرغ در بدن تولید می‌شود، از نوع کلسترول خوب است.

این کارشناس تغذیه در ادامه با بیان اینکه مصرف تخم‌مرغ در کودکان و نوجوانان، زنان باردار و شیرده، ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه می‌شود، افزود: مصرف یک تخم‌مرغ در روز در افراد سالم توصیه می‌شود، ضمن اینکه مصرف ۱/۵ عدد تخم مرغ در روز هم در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی‌کند.

رشیدی سپس با بیان اینکه نباید مصرف تخم‌مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود، گفت: در افراد دارای بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی نیز مصرف تخم مرغ تا حدود سه عدد در هفته پیشنهاد می‌شود.

منبع: ایسنا کرمانشاه

انتهیا خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از